Pilot i... fizjologia
Moderator: PZL Belfegor
Pilot i... fizjologia
Moje pytanie będzie trochę dziwne ale bardzo mnie nurtuje. Mianowicie, leciałem 8 razy w życiu najczęściej Krak- londyn i raz do Tunezji i lot trwał dłużej (nie pamiętam ile). Moim pytaniem jest, co robi pilot gdy podczas lotu będzie musiał skorzystać z toalety? Jeszcze nigdy nei widziałem żeby opuścić kokpit i wszedł do toalety. No niby na rejsie Krak-Londyn to tylko 2:30 ale fizjologia robi swoje i nie wierzę, żeby nigdy żadnemu nie zachciało się podczas lotu. Nie leciałem transatlantykiem no ale przez 8 godzin to nie jest możliwością nie mieć potrzeby. Czy ktoś widział może taki przypadek że pilot jednak opuścił kokpit i skorzystał? Dzięki
Kuba
Zdarza się jak przyciśnie ;P
W przypadku dalekich lotów są w nawet miejsca w samolocie, w którym pilot się może przespać.
W przypadku dalekich lotów są w nawet miejsca w samolocie, w którym pilot się może przespać.
Nie haczyk, tylko kibelek.kubahh pisze:no a w 737 albo a320 ? Tu jest haczyk
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
no a w 737 albo a320 ? Tu jest haczyk 
a czy widział ktoś taki przypadek?
chodziło mi o to że w 74 mają własny a z 73 nei widziałem żeby kiedyś wychodził. Przeczytaj wszystkie posty
heh, w ogóle chciałem tylko spytać czy ktoś widział jak pilot opuszcza.. (kokpit) w celu udania się do toalety a tu widzę niezły temat się rozkręcił.
Edytuj, edytuj, edytuj - ile razy można prosić - konraf
a czy widział ktoś taki przypadek?
chodziło mi o to że w 74 mają własny a z 73 nei widziałem żeby kiedyś wychodził. Przeczytaj wszystkie posty
heh, w ogóle chciałem tylko spytać czy ktoś widział jak pilot opuszcza.. (kokpit) w celu udania się do toalety a tu widzę niezły temat się rozkręcił.
Edytuj, edytuj, edytuj - ile razy można prosić - konraf
Ostatnio zmieniony pt 05 sty, 2007 21:28 przez kubahh, łącznie zmieniany 3 razy.
Kuba
Re: Pilot i... fizjologia
Serio? Ja widziałem wiele razy.kubahh pisze:Jeszcze nigdy nei widziałem żeby opuścić kokpit i wszedł do toalety.
Kubahh potraktuje to pytanie powaznie chociaz mam watpliowsc czy sobie jaj nie robisz.
Przeciez pilot to nie male dziecko i wie ile moze wytrzymac. Jak mu sie chce to idzie tam gdzie trzeba (myslales ze w kokpicie siedzi na pieluchach???). W B737 i A320 kibelek jest zaraz po lewej od drzwi od kokpitu. Zreszta ile taki lot na tych samolotach moze trwac. Cos w przedziale 1-3 h. Korzystaja z tego samego co wszyscy na pokladzie. No chyba ze w A380 zrobili specjalny kibelek w kokpicie
Jak pracowalem na lotnisku to akurat zawsze bylem w samolocie w trakcie jego calego postoju na ziemi. 99,9% przypadkow piloci wlasnie wtedy zalatwiali swoje potrzeby - nie zebym sie interesowal gdzie chodza ale tak sie akurat skladalo ze jak cos trzeba bylo od kapitana to go nie bylo...
Zapytaj sie kolegow co lataja na szybowcach na przeloty po 6-8 godzin co sie robi - to jest ciekawszy temat
Przeciez pilot to nie male dziecko i wie ile moze wytrzymac. Jak mu sie chce to idzie tam gdzie trzeba (myslales ze w kokpicie siedzi na pieluchach???). W B737 i A320 kibelek jest zaraz po lewej od drzwi od kokpitu. Zreszta ile taki lot na tych samolotach moze trwac. Cos w przedziale 1-3 h. Korzystaja z tego samego co wszyscy na pokladzie. No chyba ze w A380 zrobili specjalny kibelek w kokpicie
Jak pracowalem na lotnisku to akurat zawsze bylem w samolocie w trakcie jego calego postoju na ziemi. 99,9% przypadkow piloci wlasnie wtedy zalatwiali swoje potrzeby - nie zebym sie interesowal gdzie chodza ale tak sie akurat skladalo ze jak cos trzeba bylo od kapitana to go nie bylo...
Zapytaj sie kolegow co lataja na szybowcach na przeloty po 6-8 godzin co sie robi - to jest ciekawszy temat