Opcja World-Map powoduję zwieszanie Fs-a

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Cerata
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Opcja World-Map powoduję zwieszanie Fs-a

Post autor: Cerata »

Witam
Problem jak w tytule, ale rzecz dotyczy tylko środkowo-północnej Francji. Przy próbie wywołania z górnego menu z zakładki World i Map w miejscu mapy jest czarno, a po paru sekundach wywala FS-a. Dziwne, bo od kilku miesięcy poza Góraszką nic nie instalowałem ( a problem z pewnością nie tu) . Wywalenie fs9.cfg poprawia stan, ale liczę,że ktoś może ma pomysł o co chodzi, bo ponowna reedycja pliku fs.cfg (tworzonego zresztą długie lata na własne potrzeby, metodą prób i błędów) mi się nie uśmiecha.
I co dziwne, dotyczy to regionu Francji, w którym się nie grzebałem od kilku miesięcy ????
fs9: Gigabyte K8NS Ultra939; AMD64 3800+; GF6800GS256/256 (AGP) ;RAM-DualDDR400-2GB (2x512+2X512); nr GG 4431973
Awatar użytkownika
Mateusz
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Jastrzębie

Post autor: Mateusz »

Miałem podobny problem.

Błąd tkwił w tym, że podczas instalacji FSa (dokładnie podczas instalacji 4cd) wyskoczył mi bład dt. transferu danych, ale instalacja trwała dalej (zignorowałem polecenie). Jak sie później okazało był to ważny pliczek który powodował załamania graficzne.

Pozdrawiam
Mateusz
ODPOWIEDZ