Witam!
Mógłby ktoś napisać jak to zrobić?
W sceneri epgd zostały usunięte za pomocą jakiegos wpisu w scenery.cfg.
Jak ktoś wie jak to zrobic w FS9 albo FSX to też niech się podzieli.
Usuwanie default pasów, dróg kołowania itd. w FS2002
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
W jakim sensie usuwanie?
Chcesz dodać jakąś scenerię i usunąć defaultową?
Jesli tak, to nic nie musisz usuwać. Dodajesz tylko scenerię i już. Defaultowa zostaje niejako deaktywowana.
W przypadku EPGD byl problem z podwójnym pasem startowym, którego sceneria sama z siebie nie deaktywowała. Dlatego potrzebny był tam zapis exclude.
Chcesz dodać jakąś scenerię i usunąć defaultową?
Jesli tak, to nic nie musisz usuwać. Dodajesz tylko scenerię i już. Defaultowa zostaje niejako deaktywowana.
W przypadku EPGD byl problem z podwójnym pasem startowym, którego sceneria sama z siebie nie deaktywowała. Dlatego potrzebny był tam zapis exclude.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Mam problem na3 lotniskach gdzie default pasy nakładają się na dodatkową scenerie.
EPML:
[img=http://img411.imageshack.us/img411/4218/fsscr221dk5.th.png]
Jak napisać Exclude?
EPML:
[img=http://img411.imageshack.us/img411/4218/fsscr221dk5.th.png]
Jak napisać Exclude?
SP-FLP
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPLL
Napisz jak instalujesz scenerie bo to też może być ważne...
Project LODZ - już niedługo sporo niespodzianek !
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Na początku próbowałem zrobić Excluda programem Dpexc, ale nie działał w formie bgl.
[nie wiem czemu].No to zrobiłem to w formie wpisu do scenery.cfg
Robimy to tak:
Exclude=N51 23.27,E19 41.02[współrzędne punktu NW],N51 22.42,E19 41.83[połozenie punktu SE],all[nie wiem
].
Dzięki temu cały teren będzie pusty.
To był Exclude do fs2002 dla lotniska EPPT zrobie jeszcze do innych min.EPML i EPPR.
Robimy to tak:
Exclude=N51 23.27,E19 41.02[współrzędne punktu NW],N51 22.42,E19 41.83[połozenie punktu SE],all[nie wiem
Dzięki temu cały teren będzie pusty.
To był Exclude do fs2002 dla lotniska EPPT zrobie jeszcze do innych min.EPML i EPPR.
SP-FLP
Jak masz zainstalowany Aerodromes of Poland? Jeśli tak to przypuszczam że w Scenery Library AoP jest wyżej niż te 3 scenerie, dlatego jest taki efekt. To wersja dla FS2004
Wersja na FS2002
Po prostu brak AFCADa dla FS2002, ale defaultowy pas i tak powinien być poniżej tego ze scenerii, nie posiadam FS2002 wiec sprawdzić nie mogę, ale EPML był robiony pod FS9 FSX wiec nie ma się co dziwić że są błędy.
Wersja na FS2002
Po prostu brak AFCADa dla FS2002, ale defaultowy pas i tak powinien być poniżej tego ze scenerii, nie posiadam FS2002 wiec sprawdzić nie mogę, ale EPML był robiony pod FS9 FSX wiec nie ma się co dziwić że są błędy.
Robimy to tak:.adio74 pisze:Na początku próbowałem zrobić Excluda programem Dpexc, ale nie działał w formie bgl.
Robimy to tak:
Exclude=N51 23.27,E19 41.02[współrzędne punktu NW],N51 22.42,E19 41.83[połozenie punktu SE],all[nie wiem].
Exclude= N51 23.27,E19 41.02,N51 22.42,E19 41.83 wpisujemy w plik scenry.cfg w przypisie odpowiadajacym scenerii i po zabiegu. Layer nie ma tu najmniejszego znaczenia.