Mam problem z FS2002. Gdy nacisne SHIFT+P nie wypycha mi samolotu, SHIFT+ENTER nie obnizy punktu widoku w kokpicie:( Cos jest nie tak z SHIFTEM (dziala na pewno). W windowsie (XP) mam ustawiona klawiature na jezyk polski programisty. Nie wiem co to moze byc!
Nie dziala PUSHBACK itp, itd
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Nie dziala PUSHBACK itp, itd
Witam!
Mam problem z FS2002. Gdy nacisne SHIFT+P nie wypycha mi samolotu, SHIFT+ENTER nie obnizy punktu widoku w kokpicie:( Cos jest nie tak z SHIFTEM (dziala na pewno). W windowsie (XP) mam ustawiona klawiature na jezyk polski programisty. Nie wiem co to moze byc!
Pomozcie Dzieki i pozdro
Tak samo w fs-ie 2002 i 2004 jak dam skret w lewo czy w prawo przy wypychaniu, to z strasznym opuznieniem reaguje ( 10 sek ). Moze jest jakas rad na to.
Pozdrowka.
Pozdrowka.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Yoda, łącznie zmieniany 1 raz.
Negative. Wlasnie na to liczylem i sie przejechalem. Dalem pushback w prawo na ESMS gdyz stalem przy ostatnim rekawie ktory umozliwial wypychanie po linii jedynie w prawo. Samolot skrecil duzo przed linia, chwile po nacisnieciu. Sprawdzilem to w miejscach typu srodek aprona, pas i nawet trawa (offline of course
) i doszedlem do wniosku ze niestety nie jest tak jak myslalem. Samolot mozna wypchac w dowolnym miejscu w dowolnym kierunku. Zasada dzialania ktora rozgryzalem ladny czas jest taka: Stojac przy rekawie zaczynasz wypychanie (defaultowo SHIFT+P i nie dajesz jeszcze kierunku), zblizajac sie do linii dajesz na szacunkowo 3-4 sek. przed osiagnieciem zamierzonego miejsca skretu kierunek uzywajac klawiszy 1 (lewo) lub 2 (prawo). Samolot po tych kilku sekundach skreci o 90* w zadanym kierunku po czym bedzie kontynuowal wypychanie w tyl.
"Kiedy raz zaznasz lotu, bedziesz chodzil z oczami wpatrzonymi w niebo, pragnac tam powrocic"
qrcze, ja juz z tym cuda probowalem ale i tak nie chce mi skrecac na pushback'u. jedzie tylko do tylu 
kta ma jeszcze jakies pomysly ?
aha. po instalcji fs'a dzialalo mi to bez zarzutu az tu nagle koniec skrecania
kta ma jeszcze jakies pomysly ?
aha. po instalcji fs'a dzialalo mi to bez zarzutu az tu nagle koniec skrecania
Intel Core 2 Quad Q6600, 4GB RAM FSB 800, GeForce 8800 GTS, Gigabyte 965P-DQ6, Win XP Prof. i Vista Ultimate.
lataj nisko i powoli wtedy nic Ci sie nie stanie - Mama
lataj nisko i powoli wtedy nic Ci sie nie stanie - Mama
-
Lukasz Jelonek
- Cadet

- Skąd jesteś: Krakow
This archive contains version 3.1 of my "groundhandling" gauges, and work for both FS2002 AND FS2004. Like: automated pushback with conversation sounds, a Taxispeed controller using throttle AND brake settings, an arming switch that activates Taxispeed after a landing (incl. setting flaps, spoilers, autobrakes Off), Brakes sound, etc.... It can be added to any FS2002/FS2004 aircraft panel, including aircraft with Magneto-based engines (which was a major problem in the previous versions). Fully documented, including extensive installation and upgrade instructions. It's a complete package (including a solution for playing "xml sounds" in FS2004) in one .cab file, and does not require any other addons, like FSsound or FSUIPC. For a list of the new features, see Appendix-2 in the README.
http://library.avsim.net/esearch.php?Ca ... DLID=38809
Pozdrawiam LJ
http://library.avsim.net/esearch.php?Ca ... DLID=38809
Pozdrawiam LJ