A2A SIMULATIONS - PIPER CUB FSX

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Ivoo
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

A2A SIMULATIONS - PIPER CUB FSX

Post autor: Ivoo »

Witam chciałem pokazać wam dodatek do FSX który miałem przyjemność wczoraj oblatać u znajomego według mnie bardzo dobry samolocik na VFR i za całkiem niezłą monetę :)

Piper Cub

Firma nie wiele zrobiła ale tym razem przyłożyli się wyjątkowo do swojej pracy, jak dla mnie naprawdę świetna pozycja dla lubiących latać VFR w takim klimacie :)
Ostatnio zmieniony pt 11 wrz, 2009 10:28 przez Ivoo, łącznie zmieniany 2 razy.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Firma niewiele zrobiła
Co masz na myśli? Niewiele dodatków do FSa, niewiele pracy włożonej w Cuba, czy coś innego? Bo w przypadku dwóch pierwszych trudno się z Tobą zgodzić.
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

Firma nie wiele zrobiła ale tym razem przyłożyli się wyjątkowo do swojej pracy
A2A jest IMHO najbardziej progresywną firmą jeżeli chodzi o dodatki FSa. To, że nie robią autobusów o niczym nie świadczy. Od zawsze byli nastawieni na maszyny z IIWŚ (seria Wings of Power), rok temu wprowadzili serię Wings of Silver z genialnym B377 Stratocruiser.

Od roku ich produkcjom (377, P-47, Cub) towarzyszy Accusim, dodatek dodający ficzery niemożliwe do zastosowania przy użyciu normalnych narzędzi FSa. Wykorzystywany jest simconnect, dzięki któremu można podpiąć zewnętrznie programowane rzeczy oraz niestandardowe systemy i zachowania maszyny. Od kiedy mam ich maszyny z Accusim nie bardzo chce mi się latać czymkolwiek innym. Po prostu te maszyny "żyją" i ich użytkowanie ma wpływ na to jak długo nam posłużą i kiedy trzeba będzie oddać je do przeglądu technicznego (jedna z opcji accusim).
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Ultor
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: Ultor »

Dlatego czekam niecierpliwie na Mustanga od A2A. Dopiero wtedy zainstaluję ponownie FSX.
Zgredd
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: Zgredd »

Na mustanga też czekam, jak zresztą na każdy kolejny samolot od A2A, ale polecam P47, który jest bardziej skomplikowany i wyrafinowany niż P51 ;)
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

A to nie robią F-4 Phantom?

No a Cubik świetny, widziałem kiedyś filmiki z produkcji i już po ich obejrzeniu kupował bym w ciemno, a Heidi jest niesamowita :D
Ostatnio zmieniony czw 10 wrz, 2009 21:54 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

Robią, robią. Wiem, że na rozkładzie jest jeszcze kilka bardzo ciekawych samolotów "z różnych okresów historii awiacji" ;)
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Awatar użytkownika
Ivoo
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: Ivoo »

PZL Belfegor pisze: Co masz na myśli? Niewiele dodatków do FSa, niewiele pracy włożonej w Cuba, czy coś innego? .
Nie!! Chodziło mi raczej o to że mało samolotów zrobili które są popularne i większość społeczności vatsimoskiej i Fs-owej używa takie jak Airbus, Boeing, ATR i kilka innych choć i tak to nie potrzebne bo już są firmy które się właśnie w takich samolotach specjalizują. Wracając do głównego wątku w temacie, to nawet bym nie śmiał powiedzieć że mało pracy włożyli w Cub-a. W/g mnie jest to bardzo dobrze dopracowany model graficznie i fizycznie.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 11 wrz, 2009 10:28 przez Ivoo, łącznie zmieniany 2 razy.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Piaseczno

Post autor: Stanel »

Według mnie jest to pod każdym względem najlepszy samolot GA jaki do tej pory zrobiono do FSa.
Stanel
Awatar użytkownika
Sniked111
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lublin

Post autor: Sniked111 »

Oh, Piper J-3... Zakochałem się w nim już w FS9. Aż tu nagle, buszując po internecie i czytając o moim samolociku, natrafiłem na A2A Simulations... Dokonałem fantastycznego zakupu.
Samolot jest bardzo szczegółowy. Fantastycznie wygląda przód samolotu. Jest wyraźna tabliczka z napisem PIPER, wiernie oddane i oteksturowane śmigło oraz silnik, który MOŻEMY URUCHAMIAĆ RĘCZNIE! Fizyka lotu jest bardzo dobra (z Accusim). Znacznie bardziej realistyczna niż w defaulcie. W kabinie słychać mnóstwo dźwięków - skrzypienie konstrukcji, dźwięk napinania linek steru kierunku... Starodawne radio z jedną częstotliwością i żywotnością baterii 2h :D Fantastyczne zachowanie na ziemi. To tylko niektóre z atutów tego cenionego samolotu. Kupujcie szybko - do Apokalipsy zostały już niecałe 3 lata :twisted:
I don't see the runway!
ODPOWIEDZ