Dział przeznaczony głównie dla pilotów, latających w sieci VATSIM (zawiera również informacje przydatne wszystkim wirtualnym pilotom, takie jak, np. czytanie map, opis procedur SID/STAR).
Witam.Panowie po dlugich wyczerpujacych nocach nad tym forum i pozostalych poswieconych Vatsim postanowilem sprobowac swoich sil.Otoz chcem wykonac lot na EICK (cessna 172) VFR z ladowanie na EICK.(To co wykonuje na codzien jako uczen PPL).
Pytanie tylko jest jak mam do tego ulozyc plan lotu??
To moje 1 korki na Vatsim wiec prosze o wyrozumialosc.
Ponizej przedstawiam obrazek gdzie chcem leciec.
P.S.W rzeczywistosci czestotliwosci lotniska w Cork sa troche inne niz mam podane na Charts-ie
Chętnie bym pomógł, ale nie znam przepisów dotyczących VFR w Irlandii.
Sugeruję
Wpisz wysokosc A0015, prędkość ~N0100, samolot C172, twój callsign, dep EICK arr EICK, a w route możesz wpisać miejscowości po drodze, lub to, co zgłaszasz może na jakimś irlandzkim FISie po odlocie.
Panowie jak bym mogl to bym tak zbesztal ten program ze olaboga
Ladnie wszystko pieknie plan wyslany polaczony widze kontrole ale jak w FSX dam Start SQB to mi wywala blad "fatal error:uzywany inny program do komunikacji lub brak obslugi dzwieku". - to tak doslownie.
Potem otweira sie kolejne okno SQB3 i wywala blad(zdjecie ponizej)
Czat dziala ale rozmowa ni w zab
Witam.Problem rozwiazany podam jak i co zeby bylo na przyszlosc.
A wiec SBQ to wersja 4 sorki za pomylke.
Uruchamiamy FSX (wybieramy lotnisko,miejsce parkingowe)
Potem SBQ4 i polacz.
Nastepnie FSX ladujemy do gry przygotowujemy samolot (wylaczyc silnik itp)
Klikamy Addons-->Start SBQ (jak wczesniej nie wlaczysz i nie dasz connect w SBQ to nie bedzie Addons dostepne)
SBQ sie laduje jak cos to pominac komunikat o nieobslugiwanej karcie muzycznej klikajac YES
Laczymy sie z Vatsim wybieramy Flight Plan itp.
Wracamy do FSX.