Witam! Mam problem. Bardzo często podróżuję na Ukrainę i bardzo chciałbym dowiedzieć się, jakie są korytarze lotnicze nad moim miejscem zamieszkania. Znalazłem już w internecie tę stronę z materiałami dla Ukrainy, ale niestety tu jest problem. Kiedy chcę pobrać materiały, pojawia się informacja o zalogowaniu się. Czy nie można zarejestrować się tam i pobierać mapy dróg lotniczych tak, jak można to zrobić na stronie Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej.
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu na tej stronie okna, na którym możemy się zarejestrować. http://www.aisukraine.net/titul_en.php
Może te z 2008 są wciąż aktualne? Jakiego dokumentu nie znalazłeś? Bo ja dzisiaj wyrywkowo sprawdziłem i wszystko jest na swoim miejscu, w tym dokumenty datowane na czerwiec 2010.
Masz rację, jest tam też dopisek że EAD zwrócił się do wydawcy o te mapy i że będą one udostępnione jak tylko je otrzymają. Tak że w tej chwili za darmo pozostaje tylko avpu.org - na szczęście na bieżąco aktualizowane.
Ja czegoś nie rozumiem, to na avpu.org te same mapy i na bieżąco aktualizowane są dostępne za friko, podczas gdy na AIP UKRAINE i EAD trzeba za nie płacić? Dlaczego avpu.org jest traktowane ulgowo?