Flight Assistant 1.1 RC2 [NEW]

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

misiek955
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Sosnowiec

Flight Assistant 1.1 RC2 [NEW]

Post autor: misiek955 »

Cześć.
Chciałbym zaprezentować Wam moje dzieło o nazwie Flight Assistant. W paczce znajdziecie ReadMe w języku Polskim - lecz teraz cały opis umieszczę po angielsku :)
Hey guys, this is my first topic on this forum, I would like to present to you my initial application :)

[center]Flight Assistant[sup]1.0[/sup][/center]

[center]Obrazek[/center]

Thanks to: Maciej Olborski, Jakub Wesołowski, Andrew McCluskey for all the help.

Flight Assistant an initial maps database is a freeware application which helps virtual airline pilots in collecting their own aeronautical maps.
Anyone can easily collect their own maps without worrying about having to lose them.
Thanks to the search tool located on the main page of the application, finding maps is even easier and
faster. Program is also equipped with different applications which can help you maximize your flight
experience.

[center]Obrazek[/center]

What's in it?

Flight Assistant contains a nice search tool along with plenty of different calculators,
thanks to which the flight along the virtual sky will be much more realistic and stress free.
Application also contains its own internet web browser, which is optimized not to use alot of memory
as other major web browsers utilize which Flight Simulator needs to use during different stages of
flight.

Calculators

Glide path descent speed calculator, thanks to this tool you are able to calculate vertical
speed (FPM) during the descent.
Using the map along with basic functions, we are utilizing needed information
(Gradient Speed along with Ground Speed) in order to achieve said earlier,
descent speed in feet per minute.

Top of Descent calculator, thanks to which we are able to calculate distance and speed of descent
when there is a need to change flight level during the flight.
Fields are filled out using the information from the aircraft systems
(Current Altitude, Target Altitude and Ground Speed)

Wind component calculator, thanks to which we are able to calculate wind strength
(head wind and cross wind). Fields are filled out using aircraft system data along with actual METAR
information of the destination airport (strength and direction of the wind).

TAS (True Airspeed) calculator, thanks to which we are able to calculate actual speed of the aircraft
at any given altitude.

Unit Conversion, expanded calculator which utilizes most used conversions between different parts of
the world (Kilometers <> Miles || Pounds <> U.S. Gallons, etc...)

QFE Calculator, very useful during VFR flights, thanks to which we are able to calculate QFE plans
at the airport using field elevation along with QNH.

Our plans?

We would like to listen to suggestions and comments from you, thanks to which we would be able to expand our freeware application for you
to utilize during your flights. If you have any suggestions or comments and would like us to add other calculators or see a different format write
to us on the forum or send us an e-mail.
Remember to give us an example, when referring to calculators as to how the formula works :)

Download 1.0

DELETED

First update

Poprawa błędów..

- From now on you can add charts with .pdf format.
- Fixed critical error with "Add Maps" function.
Second Update
Added support for PDF files.
Added support system "new themes".
New visual style.
Added logo to first screen.
Fixed many spelling errors.
Deleted EPWW FIR Maps because of copyright from AIP Polska.

12.10.2010
Memory leak is Fixed. (Most important)
Added calculator -> "inHg > mBar (hPa)" and "mBar (hPa) > inHg".
Added scrollbars to Charts Viewer.
Added two new buttons to webbrowser. (+(add new tab) and -(delete current tab))
12.10.2010 RC2

Fixed "Viewer" and added mouse interaction.
Deleted calculator "FL > Altitude and Altitude > FL".
Fixed more spelling error.
http://www37.zippyshare.com/v/21417743/file.html

Zapraszam do komentowania oraz udzielania wszelkich propozycji, program stworzony jest specjalnie dla grona wirtualnych pilotów. Jak każdy zdążył zauważyć baza map jest już zapełniona prawie wszystkimi domyślnymi mapami Polskimi. Jeżeli wyrazicie taką potrzebę, program mogę przetłumaczyć na język Polski - lecz wątpię. Nie ma takiej potrzeby :)

Pozdrawiam,
Michał Fira.
Ostatnio zmieniony wt 12 paź, 2010 22:25 przez misiek955, łącznie zmieniany 9 razy.
Awatar użytkownika
KilRoy
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Sosnowiec, EPKT

Post autor: KilRoy »

O! Bardzo fajny i przydatny programik, no ale znowu tych przeliczników "cała masa" nie jest ale sama aplikacja ciekawa. Macie jakąś www?

PS Szkoda, że nie da się przesuwać mapki SID lub STAR. Przynajmniej u mnie tak jest.
Obrazek
misiek955
Cadet
Cadet

Postaramy się zwiększyć interakcję nad mapami w formie *Zdjęć*.
Co do przeliczników, jeżeli masz jakiś pomysł.. wal! Nam niestety zabrakło pomysłów (chwilowy brak weny)
Stronę może postawimy, najpierw chcemy mieć pewność - że program będzie rozchwytywany. :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KilRoy
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Sosnowiec, EPKT

Post autor: KilRoy »

Sam program polecam wgrać na server strony o tematyce FSX, FS9 itd. Na przykład Avsim Library.
Obrazek
misiek955
Cadet
Cadet

Wersji rozwojowej nie ma sensu wgrywać na inne hostingi. Na chwilę obecną, planujemy doprowadzić do porządku to co już stworzyliśmy.

@Edit:

Dzisiaj prawdopodobnie pod wieczór wyjdzie poprawiona wizualnie wersja dla systemów używających innych/nowych themów (skórek systemu).
Dodany zostanie również nowy filtr w oknie dialogowym wyboru mapy do dodania - będą w nim wszystkie dostępne formaty.

Pozdrawiam :)
Obrazek
Obrazek
ylid
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Olkusz

Post autor: ylid »

Przy ciemnoczerwonym tle dobrze by było mieć białą czcionkę, co jest bardziej czytelne i nie powoduje zmęczenia oczu. Brak też jest podanych jednostek w jakich trzeba wpisywać dane do okienek z przelicznikami. Pewnie dla 99% są to oczywiste jednostki, ale powinny być podane, np.: jest obecnie "Target altidue:", a powinno być "Target altidue [feet]:". I tak w każdym miejscu gdzie trzeba cokolwiek wpisać. A samo okienko przelicznika powinno jednak mieć jakąś ramkę żeby się odróżniało od tła, ew mieć inny kolor/odcień.

Ale poza takimi drobiazgami sama idea programu rewelacyjna.
gregee123
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: z Polski

Post autor: gregee123 »

Witam.

Oto moje skromne uwagi:

Kalkulatory:

- Ogólnie powinieneś podawać jednostki miary w jakich oczekujesz danych wejściowych, a jeszcze lepiej umieścić z prawej strony pół listy rozwijane z możliwością wyboru z kilku możliwych jednostek miary odpowiednich dla danej wielkości. To tak w celu faktycznego umiędzynarodowienia programu.

- Zezygnowałbym z przycisku "Calculate". wg mnie wielkości powinny się przeliczać natychmiast po wprowadzeniu zmian do pól. Oszczędza to niepotrzebnego klikania i jest bardziej "profesjonalne". W przypadku braku wartości w polu result mógłby sie pojawiać napis typu "Please enter all required values" czy coś w tym stylu.

- Nie pisz "Please remember to round the number...." tylko sam zaokrąglaj lub też podaj zarówno wartość przed jak i po zaokrągleniu.

- W kalkulatorze t/d źle działa tabulacja.

- W konwerterze jednostek zrezygnowałbym z przeliczników FL <-> A. Uczą one ludzi nieprawidłowego rozumienia tych pojeć. Poza tym jak juz ktoś koniecznie chce dodawać/obcinac te dwa zera to chyba da rade zrobić to w pamięci.

- Proponuję dodać przelicznik ciśnień z hPa(mb) na cale słupa rtęci i odwrotnie.

- Proponuję prawidłowo podawać skróty jednostek. Przykładowo kilometr to "km" nie "KM" bo to nie koń mechaniczny.

- Jeżeli w nawiasach wszystkie jednostki są w liczbie mnogej to niech i "nautical mileS" będzie.

Ogólne:

- Wyskakujące okienka chowają się pod okno główne. Powinny być raczej chyba 'modalne' bo inaczej robi się bałagan. Jeśli nie 'modalne' to przynajmniej 'always on top'.

- Filtr/wyszukiwarka powinna być naturalnie 'case INsensitive'. Teraz muszę wpisywac z Caps'em.

- Menu 'Software' nic nie robi. Zapomniałes usunąć? Czy to na przyszłość?

- Tak jak wspomniano wcześniej. Viewer do map musi mieć troszkę rozbudowaną funkcjonalność.

No i najważniejsze: nie traćcie zapału. :)

Pozdrawiam

EDIT:

Po chwili przyjrzenia doszedłem do wniosku, że nie rozumiem co ma na celu kalkulator t/d v/s. Wygląda jakby miał na sztywno przypisany gradient 5% co znacznie ogranicza jego funkcjonalność. Poza tym drobne błędy: w tytule powinno być "top of descenT" nie "descenD" a w wyniku jednostka fpm a nie "feet". Jednak w pierwszej kolejności chciałbym poznać sens działania tego kalkulatora w obecnej postaci.
misiek955
Cadet
Cadet

gregee123 pisze:Witam.

Oto moje skromne uwagi:

Kalkulatory:

- Ogólnie powinieneś podawać jednostki miary w jakich oczekujesz danych wejściowych, a jeszcze lepiej umieścić z prawej strony pół listy rozwijane z możliwością wyboru z kilku możliwych jednostek miary odpowiednich dla danej wielkości. To tak w celu faktycznego umiędzynarodowienia programu.

- Zezygnowałbym z przycisku "Calculate". wg mnie wielkości powinny się przeliczać natychmiast po wprowadzeniu zmian do pól. Oszczędza to niepotrzebnego klikania i jest bardziej "profesjonalne". W przypadku braku wartości w polu result mógłby sie pojawiać napis typu "Please enter all required values" czy coś w tym stylu.

- Nie pisz "Please remember to round the number...." tylko sam zaokrąglaj lub też podaj zarówno wartość przed jak i po zaokrągleniu.

- W kalkulatorze t/d źle działa tabulacja.

- W konwerterze jednostek zrezygnowałbym z przeliczników FL <-> A. Uczą one ludzi nieprawidłowego rozumienia tych pojeć. Poza tym jak juz ktoś koniecznie chce dodawać/obcinac te dwa zera to chyba da rade zrobić to w pamięci.

- Proponuję dodać przelicznik ciśnień z hPa(mb) na cale słupa rtęci i odwrotnie.

- Proponuję prawidłowo podawać skróty jednostek. Przykładowo kilometr to "km" nie "KM" bo to nie koń mechaniczny.

- Jeżeli w nawiasach wszystkie jednostki są w liczbie mnogej to niech i "nautical mileS" będzie.

Ogólne:

- Wyskakujące okienka chowają się pod okno główne. Powinny być raczej chyba 'modalne' bo inaczej robi się bałagan. Jeśli nie 'modalne' to przynajmniej 'always on top'.

- Filtr/wyszukiwarka powinna być naturalnie 'case INsensitive'. Teraz muszę wpisywac z Caps'em.

- Menu 'Software' nic nie robi. Zapomniałes usunąć? Czy to na przyszłość?

- Tak jak wspomniano wcześniej. Viewer do map musi mieć troszkę rozbudowaną funkcjonalność.

No i najważniejsze: nie traćcie zapału. :)

Pozdrawiam

EDIT:

Po chwili przyjrzenia doszedłem do wniosku, że nie rozumiem co ma na celu kalkulator t/d v/s. Wygląda jakby miał na sztywno przypisany gradient 5% co znacznie ogranicza jego funkcjonalność. Poza tym drobne błędy: w tytule powinno być "top of descenT" nie "descenD" a w wyniku jednostka fpm a nie "feet". Jednak w pierwszej kolejności chciałbym poznać sens działania tego kalkulatora w obecnej postaci.
Poprawiłem już prawie wszystkie błędy i zrealizowałem twoje propozycje (np. usunięcie buttonu calculate) etc;

Co masz na myśli, że "W kalkulatorze t/d źle działa tabulacja. " ? Jeżeli błąd jest we wzorze, to napisz poprawny - a poprawię :)

Co to kalkulatora t/d v/s, korzystam z tego wzoru:

(Ground Speed - Obecna wysokość) * 3 / 1000 co zwraca mi Vertical Speed (wymagana do zniżenia)

(Target Alititude / 2) * 10 co zwraca mi dystans który samolot pokona.

Wzór mam z neta, jeżeli masz jakiś lepszy to prześlij :)

Zakładka "software" jest zakładką która na chwilę obecną nie posiada swoich funkcji - zmieni się to wraz z kolejnymi aktualizacjami.
Obrazek
Obrazek
gregee123
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: z Polski

Post autor: gregee123 »

Z tą tabulacją to było tak, że kiedy wpisałem wartość w pierwsze pole i wcisnąłem TAB nie przeskakiwało na drugie pole tylko na przycisk Calculate. Teraz to już rozumiem bez znaczenia.

Co do tego t/d to można by go uelastycznić, np.: mamy wysokości i ground speed oraz odległośc do miejsca, w którym musimy się znaleźć na danej wysokości - program zwraca v/s. Ewentualnie również niech kalkulator liczy odległość mając zadany gradient i/lub v/s.

Dobrze by było, żeby inni forumowicze wypowiedzieli się w tym temacie.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Re: Flight Assistant 1.0

Post autor: RzEmYk »

misiek955 pisze:Jak każdy zdążył zauważyć baza map jest już zapełniona prawie wszystkimi domyślnymi mapami Polskimi.
Macie pozwolenie na wycinanie i dalsze publikowanie map z AIP Polska?
readme pisze:Aplikacja posiada również swoją przeglądarkę internetową, która jest bardzo optymalnym rozwiązaniem ponieważ nie pobiera dużych ilości zasobów - co zaś podczas lotu jest bardzo korzystne.
Program napisany na platformie .NET w Visual Studio 2008, więc zużycie pamięci jest ogromne. Główne menu, to 50MB RAM + 40 MB swap, przeglądarka, to 60 MB RAM + 45 MB swap. Dla porównania IE 6 - 30 MB RAM + 15 MB swap. Raz otwarta "przeglądarka" zostawia proces IE w swojej pamięci.
Dla porównania Adacalc szczytowo zajmuje 11 MB RAM + 3 MB swap, a oferuje dużo więcej w przyjaznej oprawie.

Wypada podać w wymaganiach niezbędną platformę.
Kolorystyka jak dla mnie tragiczna. Brak przejrzystości. To, że robicie to pod OlbiFGrouP VA, nie oznacza, że to musi tak dawać po oczach.
Przeglądarka map nie oferuje żadnej funkcjonalności poza zoomem. Pliki PDF i tak otwierają się w zewnętrznym czytniku (polecam FoxitReader zamiast pamięciożernego Adobe Readera).
Więc poza obliczaniem QFE (ręczna metoda), to szczerze mówiąc nie macie czym teraz się pochwalić. No, ale jak zmienicie platformę programowania, poprawicie wygląd, dodacie jakieś przydatne funkcje, to może coś z tego będzie.
Byle zapał wystarczył na dłużej niż plan zmian na stronce Olbi VA...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
misiek955
Cadet
Cadet

://

RzEmYk, dzięki za cenne uwagi. Niektóre z nich wezmę pod uwagę bo od tego są. Nie znam sytuacji pomiędzy tobą, a Olbifgroup VA - ale chyba masz z tym jakiś kompleks, który wychodzi poza granice dobrego smaku.. To, że kilka osób pomagało przy rozwoju nie oznacza - że program jest przeznaczony dla OLFów..
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Można to i urazem nazwać. A co do smaku, to cóż... Powiedzmy, że niesmak spory pozostał...
Stylistyka i logo wskazuje na przeznaczenie do tej VA.

PS Co z tymi mapami z AIPa?
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
misiek955
Cadet
Cadet

Usunę, kto będzie chciał ten sam sobie stworzy kolekcję :)

Edit:

Miałeś rację, jestem kompletnym idiotą...
Zapomniałem o czyszczeniu cachowanych danych przez co pamięć rosła i rosła. Program w skrajnych przypadkach pobiera 10MB ramu mając włączoną przeglądarkę zdjęć i webbrowser.

Dziś lub jutro wydam poprawioną wersję, jeszcze raz - Dzięki RzEmYk za zwrócenie mojej uwagi na ten skrajny błąd. Poza tym, platforma VB.NET nie jest złą platformą jak się potrafi z niej optymalnie korzystać :)
Obrazek
Obrazek
misiek955
Cadet
Cadet

@Refresh.

Cześć, tak jak obiecałem poprawiłem błędy - które strasznie raziły w oczy. Naprawiłem też większy błąd związany z bardzo dużym użyciem pamięci ;)

ChangeLog:
11.10.2010

Added support for PDF files.
Added support system "new themes".
New visual style.
Added logo to first screen.
Fixed many spelling errors.
Deleted EPWW FIR Maps because of copyright from AIP Polska.

12.10.2010
Memory leak is Fixed. (Most important)
Added calculator -> "inHg > mBar (hPa)" and "mBar (hPa) > inHg".
Added scrollbars to Charts Viewer.
Added two new buttons to webbrowser. (+(add new tab) and -(delete current tab))

Obecna wersja: 1.1
Download:
DELETED
Ostatnio zmieniony wt 12 paź, 2010 22:02 przez misiek955, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

misiek955 pisze:Naprawiłem też większy błąd związany z bardzo dużym użyciem pamięci ;)
Przerobiłeś to na przerzucanie danych z pamięci do swap-a. Przykładowo teraz, po przeglądnięciu kilku mapek program zabiera ~1.6MB RAM + 75 MB swap. Po kilkunastu minutach zużycie spadło do ~1.6MB RAM + 40 MB swap.

Przy przewijaniu screenu z mapką, "strzałki" przesuwają tylko lewo-prawo. Brak możliwości przesuwania mapki myszką.
Pierwsze naciśnięcie strzałki po uruchomieniu podglądu oraz po powrocie z minimalizacji powoduje nieznaczne powiększenie (zoom). Co ciekawe, to dzieje się tak nie tylko wtedy, gdy jest co przesuwać, czyli mapka przekracza rozmiary ekranu i pojawiają się suwaczki. Dzieje się tak też, gdy ostatnia mapka przekraczała rozmiary ekranu, a nowa mapka jest mniejsza niż rozmiar ekranu. Wtedy strzałki powodują przesuwanie obrazka w pionie lub poziomie (nie wiem od czego to zależy, prawdopodobnie ostatnia używana funkcja) zostawiając charakterystyczny "ślad" w postaci kolumny złożonej z ostatniego rzędu pikseli obrazka. Jak nie powtórzysz tego u siebie, to dam screena.
Obrazki mniejsze niż rozdzielczość ekranu, po naciśnięciu zoom 100% zostają jakby dwukrotnie przeskalowane, obniżając jakość obrazka.
Belki suwaczków są za małe, cierpi na tym komfort użytkowania.

Ogólnie o poniższych:
Zostaw już tą tyldę w spokoju przy wynikach, a same wyniki zaokrąglaj do jednego miejsca po przecinku, wystarczy. Wysokość jest w stopach (feet). Symbol jednostki umieszcza się w nawiasach kwadratowych - nie wszędzie tak masz.

Glidepath:
Gradient to gradient, a nie prędkość gradientu.

TOD:
Wynik jeśli podajesz w jednostkach, to podawaj w pełnych, np. "38.5 nm / 900 fpm".

Wind component:
Jednostką nie jest "hdg", tylko stopień kątowy. Wynik nie powinien wyglądać jako np. "crosswind: ~10 component (kts)", tylko np. "crosswind component: 9.8 [kts]".
Kalkulator głupieje przy wielokrotnościach kąta 90*, head/crosswind pokazuje na przykład 6*10^-16. Wystarczy dodać sprawdzanie tego przed przeliczaniem.

Unit:
Przy zmianie sposobu przeliczania mając wpisaną pewną wartość, program powinien od razu przeliczyć wynik z uwzględnieniem wprowadzoną wartość. Obecnie trzeba coś zmienić we wpisanej wartości, żeby to zadziałało.
Wywal Altitude <> FL.

QFE:
Current QNH - brak jednostki. Jeśli nie działa, a pewnie nie działa, automat z rozpoznawaniem jednostki po wprowadzonej wartości, to dopisz [hPa]. Przy próbie wprowadzania wartości z kropką "." jako symbolem dziesiętnym, po jej (.) naciśnięciu kursor wraca na początek linijki. Przykładowo zamiast "29.92" wprowadzi się "9229.".
Wynik powinien mieć sufiks z jednostką, a więc "[feet]".

Generalnie na koniec:
Znajdz jakieś sumienne, inteligentne, odpowiedzialne osoby, które Ci to będą testować, bo nie ma sensu co chwila wrzucać lekko połatany program.
Dzieciarnia odpada, bo będą tylko mówić, że jest wypas i żebyś się nie przejmował tym, co Ci zrzędzą inni. Proponuję kogoś ponad 20-letniego, któremu już minie burza hormonalna.
Olbi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Perth Uk

Post autor: Olbi »

RzEmYk pisze: Proponuję kogoś ponad 20-letniego, któremu już minie burza hormonalna.
Coś czuję że to do mnie. Jak już ci kiedyś mówiłem ona nie minie bo się już skończyła :evil:
Ja już taki jestem.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Nie, nie mówiłem o Tobie, mówie o ogóle. Wszelkiego rodzaju "koleżkowie" czy "kumple" nie są dobrymi testerami.
Zasada jest prosta, chcecie dobry program, to niech pomagają dorosłe, odpowiedzialne osoby.

PS Jakbym się miał czepiać Ciebie i Twoich obietnic, to bym zwrócił uwagę na te same, niepoprawione błędy w Waszym trackerze oraz w SOPie.
misiek955
Cadet
Cadet

Dzięki za kolejne błędy!
RzEmYk, jeżeli możesz zrób mi SS'a jak wygląda Twoje okno "Viewera".
Jednego dobrego testera już znalazłem - Ciebie :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

misiek955 pisze:Dzięki za kolejne błędy!
Ale to nie "my" je robimy ;P EDIT: Nie traktuj tego, jako wytykanie palcem. Bo nie robi błędów ten, który nic nie robi.

Co do przesuwania, to po paru próbach doszedłem co i jak.
Otwierasz najpierw "większy" obrazek. Jeśli pierwsze naciśniesz strzałki lewo-prawo, to będzie można przesuwać tylko lewo-prawo; jeśli góra-dół, to... góra-dół.
Po zamknięciu "większego" obrazka, otwierasz nowy, "mniejszy". Po naciśnięciu strzałek obraz będzie można przesuwać w takim kierunku, w jakim można było przesuwać "większy". Następuje przesunięcie i delikatne przeskalowanie "w górę". Po naciśnięciu 100% zoom widok niby wraca do normy, ale tylko do momentu naciśnięcia kursorów.

Przykład (specjalnie w .png) dla chyba dwukrotnego "100% zoom":
Obrazek
Przesunięty został punkt wstawienia obrazka o tyle, o ile przesunęło się obrazek przed naciśnięciem "100% zoom". Widać proces przesuwania się obrazka i zostawiania śladu z "ostatnich" pikseli. Przeskalowany obrazek znacznie traci jakość (porównaj napisy na mapce).
misiek955
Cadet
Cadet

@up, dzięki RzEmYk.
Wszystkie powyższe błędy poprawione, "Viewer" został przepisany jeszcze raz.

12.10.2010 RC2

Fixed "Viewer" and added mouse interaction.
Deleted calculator "FL > Altitude and Altitude > FL".
Fixed more spelling error.
http://www37.zippyshare.com/v/21417743/file.html
Ostatnio zmieniony wt 12 paź, 2010 22:12 przez misiek955, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
mbucholski
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: Maastricht

Post autor: mbucholski »

Dałoby radę podpisać zoom we Viewerze pod scroll?
misiek955
Cadet
Cadet

Jasne. Ale to w kolejnym RC.
W następnym RC będzie również można przeglądać kilka - kilkadziesiąt map jednocześnie.
Obrazek
Obrazek
witt
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPOD

Post autor: witt »

To jaki to jest RC jak jest dużo rzeczy do poprawy. Nazwałbym to raczej betą.
misiek955
Cadet
Cadet

Dla tego nazywam kolejne wersje RC. Dodałem możliwość przeglądania metarów dla danego lotniska. Wszystko wystawię wieczorkiem ;)

Edit:
12.10.2010-13.10.2010 RC3

Added keyboard interaction to Viewer. (F1 incrase and F2 decrase zoom)
Added metar-downloader to new tab in first screen. (You can now check metars)
"Viewer" now is multiple. You can now check more maps in one time.
Download:

http://www8.zippyshare.com/v/39976546/file.html

//Proszę modka o zmianę nazwy tematu na:

Flight Assistant 1.1 [kolejne wersje będą w kolejnych postach]
Obrazek
Obrazek
misiek955
Cadet
Cadet

#Refresh.

Cześć!
Mamy od teraz własne forum: http://qhnl2mmm6b2b.az.pl/forum/showthr ... pid=3#pid3 - na chwilę obecną nie posiadamy domeny, ale to nie problem.
Powyższy link przekierowuje do podglądu następnej wersji 1.1 która jest na ukończeniu.

Pozdrawiam,
Michał.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ