World of AI problem

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: leszek81 »

Oficjalnie nie, przynajmniej ani to forum, ani google nic o niej nie wiedzą :) Miałem nadzieję, że znalazł się może jakiś pasjonat, który nad czymś takim siedział. :) Jakbym umiał to bym spróbował, ale na razie nie umiem :(

pozdr,
Leszek
Ostatnio zmieniony czw 20 sty, 2011 20:39 przez leszek81, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Bober »

No już dobrze, tutaj macie taką paczuszkę:
http://wbober.w.interia.pl/Traffic_PolishVIP.zip
Tutki i Jaki made in PAI,MI-8 to Zhyhulskiy z plikiem .air do AI.
Install:
Bgl do Scenery/World/scenery, a samoloty do SimObjects\Airplanes.
Uwaga! plik bgl jest przeformatowany pod FSX,
pzdr
bober
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

thx Bober,

Czy mimo, że samoloty z PAI to będą działały pod WoAI? I czy jak resztę modeli z WoAI mam w simobjects\ai to te mimo wszystko wrzucac do aircraft czy tez do AI?

pozdr,
Leszek
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

leszek81 pisze:thx Bober,

Czy mimo, że samoloty z PAI to będą działały pod WoAI? I czy jak resztę modeli z WoAI mam w simobjects\ai to te mimo wszystko wrzucac do aircraft czy tez do AI?

pozdr,
Leszek
Samoloty wrzucasz gdzie chcesz( ja mam osobny katalog do ruchu AI),nie ma znaczenia czy PAI,czy WOAI,ważne czy pozostałe dodatkowe pliki "traffic" są "przekonwertowane" do formatu FSX(np. przy pomocy AIFPlanner)
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dzięki za info Bober, wszystko działa, Tutka dumnie pręży się na mil ramp. I choć darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda to.... kołuję sobie spokojnie na 29 a przed terminalem stoi rząd sześciu Jaków-40 :) Flota przyznam prezentowała się efektownie, ale jednak mało as real as it gets :) Ruch mam ustawiony na 100%. Spróbuję się pobawić tym bgl'em pod AI Fligt Plannerem. Może mi się uda coś pozmieniać. Jak zmienię to wrzucę.

pozdr.
Leszek
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

leszek81 pisze:Dzięki za info Bober, wszystko działa, Tutka dumnie pręży się na mil ramp. I choć darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda to.... kołuję sobie spokojnie na 29 a przed terminalem stoi rząd sześciu Jaków-40 :) Flota przyznam prezentowała się efektownie, ale jednak mało as real as it gets :) Ruch mam ustawiony na 100%. Spróbuję się pobawić tym bgl'em pod AI Fligt Plannerem. Może mi się uda coś pozmieniać. Jak zmienię to wrzucę.

pozdr.
Leszek
Oczywiście tyle Jaczków już nie ma(Tutek też :(
Jeśli masz ostatnią wersję scenerii Matta to zmień w aircraft.cfg Jaka,Tutki i Mi wpis:
atc_parking_codes=VIP
na:
atc_parking_codes=PLF
Powinny "przejść" na właściwe stojanki.
pzdr
bober
P.S.
Jeśli ktoś ma pliki traffic_xxx.bgl w wersji pod fs9(w FSX podana wyżej nie działa) tutaj jest wersja AI polish VIP dla nich:
http://wbober.w.interia.pl/Traffic_polishvip_fs9.zip
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Powinny "przejść" na właściwe stojanki.
Przeszły. Jest git, ale niestety ich liczba się nie zmniejszyła. Jaków dalej flota sześciu, helikopterów też coś koło tego i o zgrozo dwie Tutki... :?

Da się jakoś w cfg ograniczyć ich liczbę?

pozdr.
Leszek
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

No cóż,flightplan jest z przed ładnych paru lat,nie znam obecnego stanu liczbowego Jaków i Mi-8 w 36.SPLT.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Bober, łącznie zmieniany 1 raz.
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

leszek81 pisze:
Przeszły. Jest git, ale niestety ich liczba się nie zmniejszyła. Jaków dalej flota sześciu, helikopterów też coś koło tego i o zgrozo dwie Tutki... :?

Da się jakoś w cfg ograniczyć ich liczbę?

pozdr.
Leszek
Dostałeś gotowy system, wystarczy edytować i przerobić na nowo. Ot cała filozofia.
Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Post autor: Sebol »

Cześć, zainstalowałem sobie paczkę WOAI i podczas włączania FSa wyskakuje mi okienko:
Obrazek
i FS się wyłącza.

Da się to jakoś racjonalnie naprawić?

Dodam, że usunięcie FS9.cfg nic nie dało.
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Sprawdź czy w folderze aircraft masz cessne172. Bo z błędu wynika, że nie, a jest ona samolotem który pokazuje się od razu po włączeniu FS'a. Fs nie ma co pokazać to się nie włącza.
Ostatnio zmieniony sob 23 lip, 2011 17:58 przez Tomek1158, łącznie zmieniany 1 raz.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: slyszers »

Właśnie jestem przy instalacji wszystkiego na nowym kompie i przy instalacji paczek z WOAI wyskakuje informacja, że np: "Air Canada (...) not found". Jak wchodzę do FSX to nie widzę samolotów, które generalnie są zainstalowane bo jak klikam prawym i wchodzę w ruch samolotów dookoła to są w spisie te samoloty.
Co ciekawe problem pojawia się tylko gdy instaluję więcej niż jedną paczkę.
-
Ok, jakoś zainstalowałem te paczki z ruchem ale napotkałem kolejny błąd, mianowicie niewidzialne samoloty. Za instrukcją tutaj przeczytaną, wyłączyłem cień samolotu na ziemi i problem zniknął ale czy to oznacza, że już na stałe muszę mieć ten cień wyłączony ? Co ciekawe, tak się dzieje na Okęciu. Na innych lotniskach jest ok.
Ostatnio zmieniony czw 25 sie, 2011 23:26 przez slyszers, łącznie zmieniany 1 raz.
białko
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: D.T

Post autor: białko »

Czy ktoś z was rozwiązał problem z niewidzialnymi samolotami w fs9? Dodam ze wyłączałem cienie samolotòw i nic. W scenery są .bgl tego co instalowałem a nic nie widać, dodam że mam ruch my trafic 2006 i te samoloty są widoczne. Ktoś miał podobny problem?
ODPOWIEDZ