NVidia i Control Panel

Problemy ze sprzętem (karty graficzne, karty dźwiękowe, joysticki, wolanty, itp.).

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

st1322
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: ELLX

NVidia i Control Panel

Post autor: st1322 »

Mam takie pytanie. jak wiadomo lepiej zeby pewne zadania zostawic karcie do opracowania - np antialiasing. No i niby mam to wylaczone w FSX i ustawione w Control Panel jako Global Setting. Oczywiscie aplikacje przypisalem zeby korzystala z tego global setting. No i wydaje mi sie ze klops... Czy komus sie udalo to ustawic?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Próbowałeś nHancera? Tam można narzucić FSowi AA, nawet gdy w jego opcjach jest wyłączone.
st1322
Turboprop Captain
Turboprop Captain

No i zainstalowalem tego nHancera i... wydaje mi sie ze to dziala, tzn ma to wplyw na ilosc FPS.
st1322
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Mam nowe pytanie. Przed chwila zaczalem sie bawic control panelem znowu i... teraz mam podlaczony monitor do kompa za pomoca DVI ale to przejsciowka z VGA. Znalazlem w koncu kabelek HDMI i podlaczylem do kompa. Rozdzielczosc niby 1080 ale ekran wylazi poza obrys monitora, tzn nie miesci sie caly. Jak wracam do DVI (VGA) to wszystko jest ok. CZy ktos zna podobny problem?

Karta to NVidia 480 a system to Windows 7 64 bit.
mirage9
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Irlandia

Post autor: mirage9 »

Musisz ustawic skalowanie obrazu.Ustawisz to w panelu nvidia.Tam jest zakladka od scalowania i wszysto bedzie smigac.
Obrazek
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

nVidia, nHancer i WIN7

Post autor: leszek81 »

Witajcie!
Chciałem w ramach podkręcania FSXa zainstalować nHancera i ustawić tam antialiasing oraz wrzucić zewnętrzne ograniczanie FPS. Niestety nHancer działa pod Win7 64 tylko ze sterownikami w wersji poniżej 200 (karta GTX 460). Ja mam zainstalowane stery dużo wyższe.

Pytanie czy jest sens wrzucać stare stery żeby móc odpalić nHancera, czy lepiej to odpuścić? I drugie pytanie czy walka z FPS Limiterem pod Win7 64 ma sens? Nie chce mi generować pliku do odpalania, pewnie znowu jakieś hocki z ustawieniami uprawnień w Win7?

Leszek

Sprzęt: AMD Phenom II X6 1090T 3,21 Gh, nie podkręcany. 8 GB ramu, karta GeForce GTX 460
Awatar użytkownika
noker
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Puławy City

Post autor: noker »

Nie wiem jaki poziom grafiki oferuje FSX, ale w przypadku FS9 i Win7 - warto było zainstalować starsze sterowniki i nhancera 2.5.9
Gdzieś czytałem, że tego bug'a mają wyeliminować w wersji 2.6 nHancera
Ostatnio zmieniony czw 03 lut, 2011 17:31 przez noker, łącznie zmieniany 1 raz.
#Z390#i5 9600#64GB@3200MHz#MSI GTX1660 OC#Win10#MSFS#
polandcargo.pl
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

Nie warto, nowe sterowniki działają całkiem nieźle, do tego jest Nvidia Inspector.
Awatar użytkownika
pawel-d
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Gdańsk

Post autor: pawel-d »

To jeszcze dodam, że na forum PMDG jest post z proponowanymi ustawieniami dla nvidia inspector, wraz z linkiem do ściągnięcia. Są też wyjaśnienia ustawień, niestety po angielsku.
Post jest tutaj:
http://forum.avsim.net/topic/324786-nvi ... -settings/

A sam inspector do ściągnięcia tutaj:
http://blog.orbmu2k.de/tools/nvidia-inspector-tool

Nvidia Inspector jest wygodniejszy i chyba łatwiejszy w użyciu niż nhancer. Polecam.
Paweł Dragan
Gdańsk
ODPOWIEDZ