Część tweaków się dopisuje do fsx.cfg, a w części po prostu wpisuje nowe parametry.
Zalecam uważną lekturę tego tematu: viewtopic.php?t=10441
Może po prostu powinieneś zejść z jakiś ustawień graficznych, skoro twierdzisz, że fsx działa kiepsko ? Tak na szybko to dobrze jest wyłączyć ruch na drogach i pojazdy na lotnisku.
Szarpiący obraz w FSX
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
masterivan
- Cadet

- Skąd jesteś: Polska
Chodzi o to, że nie mam takiej płynności przy tylu detalach jak na tamtym filmiku. Naprawdę próbowałem wielu ustawień. Zawsze trzeba z czegoś rezygnować. Chcę tylko osiągnąć ten sam efekt co na filmiku.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz 27 lut, 2011 15:58 przez masterivan, łącznie zmieniany 1 raz.
Podkręć procesor. Kolega ma E8400, podkręcaliśmy swego czasu na stabilne 3.9GHz, różnica jest bardzo odczuwalna - choć kolega nie lata i nie ma FSX ale w grach które odpalaliśmy różnica była widoczna. Porządek na dysku masz ( mój post w temacie "Problem z szarpiącym obrazem ).
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
masterivan
- Cadet

- Skąd jesteś: Polska
Słuchajcie już sobie poradziłem z problemem. Po prostu odinstalowałem wszystko, FSX, każdy dodatek, usunąłem wszystkie pliki z rejestru, pliki ustawień, wyczyściłem kompa ze śmieci i zainstalowałem wszystko od nowa.
To jest przepaść pomiędzy tym co było a jest teraz. Jeszcze pobawię się ustawieniami i będzie ok.
Myślę, że problem nazbierał się miesiącami instalowań i odinstalowań wszelakich dodatków, jednych lepszych innych gorszych.
Ale dziękuję wszystkim którzy dawali rady.
To jest przepaść pomiędzy tym co było a jest teraz. Jeszcze pobawię się ustawieniami i będzie ok.
Myślę, że problem nazbierał się miesiącami instalowań i odinstalowań wszelakich dodatków, jednych lepszych innych gorszych.
Ale dziękuję wszystkim którzy dawali rady.
Aha dodam tylko, że ten efekt:
Udało mi się naprawić wpisem ForceFullScreenVSync=1 w sekcji [GRAPHICS] pliku fsx.cfg.
Nareszcie można latać i się normalnie rozglądać.
Fakt, że liczba klatek trochę zmalała.
Udało mi się naprawić wpisem ForceFullScreenVSync=1 w sekcji [GRAPHICS] pliku fsx.cfg.
Nareszcie można latać i się normalnie rozglądać.
Fakt, że liczba klatek trochę zmalała.
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3