Ustrojstwo i światła

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
chudypl21
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rudnik

Ustrojstwo i światła

Post autor: chudypl21 »

Witam, latam na fs2004 i gdy zobaczyłem "SAITEK PRO FLIGHT SWITCH PANEL" to od razu chciałem go mieć, ale że jestem piętnastolatkiem moje fundusze mi na to nie pozwoliły. Postanowiłem więc zrobić coś takiego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz jest problem, bo po długim dniu męczenia się nad tym, postanowiłem przypisać do "przycisków" światła i tu pojawia się problem. W opcjach klawiszologii nie ma wszystkich świateł. Chodzi mi np. o taxi, nav. Gdy przypisuję pod strobe (tak mi się wydaje) to nie działają. Nie ma także Fuel Pump, chyba że pod inną nazwą nie wiem. Czy mógłby mi ktoś pomóc podać dokładne nazwy przyrządów które znajde w opcjach i jak mam przydzielić inne światła?
Pozdrawiam
chudypl21

[Mogłeś jeszcze 5 minut poświęcić na napisanie posta, a nie szybcikiem naklepać. - Rz]
Ostatnio zmieniony pn 07 mar, 2011 16:48 przez chudypl21, łącznie zmieniany 1 raz.
---> http://www.spitfire.tnb.pl/photogallery.php <---
POLECAM!!! SUPER STRONA LOTNICZA
gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Krakow

Post autor: gregorio »

Ciężko komentować tę figurę z klocków ale zanim, ten post tutaj jest powiem, że bez problemu można dopasować do klawiszy poszczególne światła ( nie wszystkie one będą widoczne zwłaszcza w samolotach znajdujących się w symulatorze) przykładem może być brak możliwości włączenia świateł kołowania w Boeingu 737-800 znajdującym się w podstawowym wyposażeniu FSX, tzn. możesz je włączyć ale i tak ich nie będzie widać a jak chcesz do Twej figury dopasować światła to sądzę, że to pytanie musisz postawić sobie, skąd ktoś ma wiedzieć co zrobić z tym dziwolągiem.
Ostatnio zmieniony pn 07 mar, 2011 18:45 przez gregorio, łącznie zmieniany 1 raz.
gregorio
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

LOL :D

Pełna wersja FSUIPC + grzebanie po offsetach/mouse macro.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
chudypl21
Cadet
Cadet

Witam, ja wiem co z tym zrobić, ale ty mnie nie zrozumiałeś. W fs2004 w opcjach nie ma wszystkich świateł. Czy da się je jakoś inczej przypisać poprzez jakiś program?

PS Rzemyk, mam FSUPIC, gdy jestem w samolocie klikam alt, następnie modules, naciskam FSUPIC, to mi się pojawia czarne tło i nic się nie dzieje. A czy pełna wersja jest płatna?
Ostatnio zmieniony pn 07 mar, 2011 17:05 przez chudypl21, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Następnym razem nie poprawię Ci postu, ale dam kolejne ostrzeżenie.

Skąd wziąłeś obecną wersję?
PS http://www.schiratti.com/dowson.html
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Jeśli pojawia Ci się czarne tło to prawdopodobnie wina tego, że FS jest odpalony na pełnym ekranie. Uruchom FS-a w oknie i sprawdź, czy wszystko Ci się prawidłowo wyświetla.

A za sam pomysł "duży plus" ode mnie, czego jak czego, ale tego to się nie spodziewałem. 8-)
Ostatnio zmieniony pn 07 mar, 2011 18:18 przez Kasztan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
chudypl21
Cadet
Cadet

Zrobiłem filmik :) Panel :)
ODPOWIEDZ