Mam taką małą sugestię:
W realu na płycie są standy nr 5 i 6 nie na medium ale też na spore maszyny. Tak na 5 jest nawet linia parkowania dla 747 i 767 a na 6 standzie jest 757.
Wiem że na tej scenerii nawet z zaktualizowanym AFCADem tak duże maszyny jak 747 i 777 parkują nose gear na przejeździe dla obsługi lotniska lub na trawniku...
Dałem sobie spokój z stosowaniem tej wersji w FSX. Szkoda oczu. Płyta migocze, okolice pasa migoczą, świateł PAPI praktycznie nie widać. Z pewnej odległości to jest po prostu wielka migocząca plama, w której nawet ciężko dostrzec pas. Czekam na natywną wersję do FSX (nawet, jeśli ma to być tylko sam afcad + budynki).
Bartek Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Odgrzebię trochę temat. Chyba znalazłem sposób na migoczące tekstury podłoża. Otóż trzeba programem imagetool.exe wczytać sobie po kolei lub na raz wszystkie tekstury i zrobić "create mipmaps". Potem zapisać i gotowe. Nic nie mruga.
Edit: pewnie to samo da się zrobić z Wrocławiem...
Edit: z Wrocławiem się nie dało. Coś jest robione inaczej...
Witam
Czy można zmienić ustawienie stanowisk postojowych? W tej scenerii 90% maszyn parkuje na stanowiskach 1-4, czyli właściwie General Aviation, można przenieść parkowanie pod terminal pasażerski?
Zamiast obowiązującej procedury push-back nosem na południe samoloty stoją nosem na wschód równolegle do DS i to na stanowiskach 1 do 4 jeden obok drugiego.