Witam wszystkich serdecznie. Od razu przejdę do rzeczy. Kłopot mój polega na tym, iż po wgraniu w/w 744 POSKY zapadają się do połowy koła. Bez znaczenia jaki jest payload, sceneria (czy to default czy też add-one). Po załączeniu trasy dajmy na to z EPWA w pierwszej sekundzie wygląda to tak jakby pojawił się troszkę nad pasem i opadł na niego. Koło z przodu też niewiadomo czemu cały czas jest skręcone. Dodam, że samolot kołuje bez problemu chociaż nie zawsze. Objawia się to zapadnięciem przedniego zawieszenia i uderzeniem nosem o pas. Dzieje się tak tylko i wyłącznie z 747. Defaultowy również wykazuje te same chęci ''wtapiania'' sie w asfalt lecz tylko minimalne. Dodaję fotki. Z góry dziękuję. w razie pytań postaram się udzielić wyczerpujących informacji.
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Zastosowałem się do Twoich rad, a więc dodałem brakujące XML'e, zedytowałem plik .cfg i było to samo. Dodałem w/w gaugesy, ale kłopot pozostał.
Nie wiem czy ma to znaczenie, ale panel posiadam takowy. http://www.flightsim.com/kdl.php?fid=105005
W sumie na defaultowym też występował problem z kołami.
Mniej lub bardziej zapadnięte koła zdarzają się w FSie dosyć często, natomiast na screenach widać m.in. źle ustawione wózki podwozia - to najpewniej skutek braku gaugesów. Testowo podmień panel na ten od Free Sky (dawniej Posky) - jeśli problem minie, to znaczy że edycja panelu się nie powiodła, jeśli nie - to pewnie gaugesy są w złym miejscu, lub też coś nie tak jest z sekcją [contact_points] w aircraft.cfg.
PZL Belfegor pisze:Mniej lub bardziej zapadnięte koła zdarzają się w FSie dosyć często, natomiast na screenach widać m.in. źle ustawione wózki podwozia - to najpewniej skutek braku gaugesów. Testowo podmień panel na ten od Free Sky (dawniej Posky) - jeśli problem minie, to znaczy że edycja panelu się nie powiodła, jeśli nie - to pewnie gaugesy są w złym miejscu, lub też coś nie tak jest z sekcją [contact_points] w aircraft.cfg.
Zgadza się. Na panelu z FreeSky jest wszystko w porządku. Będę musiał pokombinować na innym 747 z moim ulubionym panelem. Może nauczę się kolejnej rzeczy .
Dziękuję za pomoc.
Czy nie masz przypadkiem tak, że kołujesz sobie normalnie i nagle samolot zaczyna Ci podskakiwać i crash? Też miałem coś takiego na poczciwym fs2004 ale po przesiadce na FSX-a ani razu mi się coś takiego nie zdarzyło. O ile pamiętam to wtedy też był to model od Posky
stanislaw5b pisze:Czy nie masz przypadkiem tak, że kołujesz sobie normalnie i nagle samolot zaczyna Ci podskakiwać i crash? Też miałem coś takiego na poczciwym fs2004 ale po przesiadce na FSX-a ani razu mi się coś takiego nie zdarzyło. O ile pamiętam to wtedy też był to model od Posky
Dokładnie ! Nawet nie musiałem zaczynać kołować, a wystarczyło tylko jak zmieniłem kamerę na zewnętrzny view.
Samoloty POSKY ma ładne, ale zmiana panelu na inny wiąże się z tego typu problemami. Nie znam się na tyle na plikach .cfg , ażeby samemu tam grzebać.
A więc prośba: Czy ktoś wie czy umie i chciałby skonfigurować ten okazały panel ?? -->> http://www.flightsim.com/kdl.php?fid=105005 <<--
Na defaulcie.. No właśnie. To tylko default