Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam FSX Deluxe. Nie mogłem znaleźć takiego tematu w wyszukiwarce, więc piszę w odpowiednim <dla mnie> dziale. Mianowicie wykonywałem na samym początku samouczki, między innymi "Przejście na odrzutowce". Przez przypadek zaznaczyłem przy zapisywaniu "Ustaw jako domyślne" i teraz jak tylko włączę sobie lot swobodny, to instruktor gada mi o kursie na Glasgow itp. Nie mogę sobie z tym poradzić, a sprawa jest na tyle poważna, że busola i kompas kierują mnie na Glasgow, a nie na ustawiony punkt docelowy.
Poza tym mam jeszcze pytanie w jaki sposób można łączyć się z wieżą w trakcie lotu swobodnego. Wiele razy wykonywałem już taki lot, ale żaden kontroler się nie odzywał i nie podawał odpowiedniego kursu podchodzenia, może ma to jakiś związek z poprzednim pytaniem?
Bardzo liczę na odpowiedź i pomoc,
Korneltiger
[FSX] Problem z lotem swobodnym
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
korneltiger
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPSW - Lublin
Co do pierwszej części o nie odpowiem.
Ale żeby gadać z ATC musisz nacisnąć ~ (koło jedynki
).
Tam odpowiednimi cyferkami lub myszką wydajesz polecenia. Natomiast jeżeli chodzi o podchodzenie itp to musisz zaplanować lot IFR. W innym wypadku sam musisz określić punkt od którego zaczniesz schodzić. Do tego musisz znać mapy lotniska żeby zobaczyć z jakiej wysokości zaczynasz podejście.
Ale żeby gadać z ATC musisz nacisnąć ~ (koło jedynki
Tam odpowiednimi cyferkami lub myszką wydajesz polecenia. Natomiast jeżeli chodzi o podchodzenie itp to musisz zaplanować lot IFR. W innym wypadku sam musisz określić punkt od którego zaczniesz schodzić. Do tego musisz znać mapy lotniska żeby zobaczyć z jakiej wysokości zaczynasz podejście.
Na początek spróbuj najprostszego - skasuj fsx.cfg. Jeśli nie pomoże, to http://forum.avsim.net/topic/271197-res ... light-fsx/.
Co do "kontaktu z wieżą", to poczytaj o lotach wg zasad IFR oraz wg zasad VFR.
Co do "kontaktu z wieżą", to poczytaj o lotach wg zasad IFR oraz wg zasad VFR.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
korneltiger
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPSW - Lublin
Dzięki, spróbuję tego i napiszę o rezultatach najszybciej jak to możliwe.
Czy mam skasować cały plik czy tylko którąś linijkę, tak jak jest to napisane w wysłanym przez Ciebie linku?RzEmYk pisze:Na początek spróbuj najprostszego - skasuj fsx.cfg. Jeśli nie pomoże, to http://forum.avsim.net/topic/271197-res ... light-fsx/.
Ostatnio zmieniony pn 30 maja, 2011 21:11 przez korneltiger, łącznie zmieniany 2 razy.