Mam taki drobny irytujący mnie problem. Otóż lotnisko generuje mi się dopiero gdy jestem dość 'blisko' scenerii. Co mam na myśli. Na podejściu do EPWA, w nocy, Okęcie wyłania się z mroku dopiero po minięciu Babic, w zasadzie dalej. W połowie odległości od punktu FAF do progu pasa 15 - czyli jakieś 4 mile.
Wg mnie jest to zbyt późno i w nocy ciężko jest wykonać podejścia (poza ils co oczywiste). Zresztą w dzień jest podobnie. Lotnisko do tych 4-5 nm przed progiem jest po prostu kawałkiem szarego 'czegoś' w całości wygenerowanego świata.
Ustawienia gry są ustawione są na najwyższe opcje.
[FS9] Światła na lotnisku/generowanie scenerii
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Jeśli pytasz o wersję scenerii, to nie ma to znaczenia. EPWA posłużyło tylko jako przykład. Tak samo wygląda to jeśli ląduje się w GB, USA, czy gdziekolwiek indziej na świecie.
Aktualnie nie mam żadnej scenerii zainstalowanej (więc default) wcześniej miałem zainstalowane EPWA które jest do pobrania z vatsim.
Nie wiem czego to jest kwestia, ponieważ jeśli się w nocy z danego lotniska startuje to jego światła widać przez wiele mil. Problem powstaje tylko, gdy się nad to lotnisko przylatuje. Ale jednocześnie wystarczy wystartować i odlecieć na te 50-60 nm i po powrocie światła czy sama wręcz sceneria ukazuje się oczom dopiero tych 5 nm przed progiem.
Aktualnie nie mam żadnej scenerii zainstalowanej (więc default) wcześniej miałem zainstalowane EPWA które jest do pobrania z vatsim.
Nie wiem czego to jest kwestia, ponieważ jeśli się w nocy z danego lotniska startuje to jego światła widać przez wiele mil. Problem powstaje tylko, gdy się nad to lotnisko przylatuje. Ale jednocześnie wystarczy wystartować i odlecieć na te 50-60 nm i po powrocie światła czy sama wręcz sceneria ukazuje się oczom dopiero tych 5 nm przed progiem.