Problem z kokpitami w dodatkach

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

hacek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: K-Koźle

Problem z kokpitami w dodatkach

Post autor: hacek »

Witam,
Mam problem z PIC 737 oraz F1 ATR-72 dla FSX.
W tym pierwszym kokpit jest "martwy"- żadne przyciski nie reagują, zegary są w bezruchu. Natomiast w ATR miejsca, gdzie powinny być wyświetlane zegary, są wypełnione błękitnym kolorem. Próbowałem reinstalacji: FSX, tych dodatków w różnych trybach kompatybilności, z uprawieniami administratora. Nic nie pomogło. Ostatnio robiłem format, jedyne co zmieniłem to antywirusa z avasta na AVG, próbowałem go wyłączyć- nie pomogło.
Po formacie uruchomiłem FSX bez ponownego instalowania (partycji na której się znajdował nie ruszałem) i włączył się normalnie, jednak FSCopilot potrzebował SimConnect, którego nie było zainstalowanego, więc ściągnąłem jakiegoś i zainstalowałem. Przed chwilą jeszcze robiłem naprawę z instalatora FSX i zauważyłem, że ten też zainstalował inną wersję SimConnect.
Jaka może być przyczyna moich problemów?
Pozdrawiam.

Edit:
Po jeszcze jednej próbie reinstalacji ATRa, najpierw do fake folderu, później update do FSX, udało się, działa.
Natomiast sprawdziłem jeszcze Feelthere ERJ v2 i w nim kokpit jest zupełnie ciemny (nawet jeśli w konfiguratorze ustawiam na uruchomione silniki), na nic nie reaguje, a panele 2D (Shift+1 itd.) są w całości wypełnione czernią.

FSX SP2
AMD Phenom II x4 3.2GHz
ATI Radeon HD5770 1GB
2x2GB 1033MHz DDR3 RAM
wszystkie dodatki są w wersjach najnowszych

Edit 2:
Problem został rozwiązany poprzez wyłączenia wsparcia dla WX Radaru w konfiguratorze, wcześniej wszystko działało, więc nie wiem co się stało.

[ Komentarz dodany przez: RzEmYk: Wto 07 Cze, 2011 17:44 ]
Dopisz informacje o sprzęcie, oprogramowani i FSie, to wróci.
Ostatnio zmieniony wt 07 cze, 2011 21:46 przez hacek, łącznie zmieniany 2 razy.
macieksoft
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Tychy

Post autor: macieksoft »

Podaj jaki masz sprzęt, bo błędy związane z kokpitem mogą być związane ze słabą kartą graficzną. Ja też miałem wiele podobnych błędów ale używam właśnie zintegrowanej karty graficznej.
aktualnie: FSX sp2, Flacon BMS 4.32, DCS:BS, DCS:A10C.
Dodatki do FS: głównie PMGD MD11 i CS B767 czasami PMDG 747-8, CS C130, Concorde X.
Joy Saitek X52 pro + czasami pedały od kierownicy
hacek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: K-Koźle

Post autor: hacek »

Jednak moja radość była przedwczesna. Również FSWXR2100 okazał się nie być przyczyną problemów. Okazało się, że to znany problem kombinacji Win7 x64 + FSCopilot + PIC 737.
Czytałem już dziesiątki stron różnych wątków na różnych forach, jednak najskuteczniejsze rozwiązanie to odpalenie FSInn na innym komputerze, a ja takiej możliwości nie mam. Próbowałem wszystkich kombinacji w dll.cfg.
Czy komuś to połączenie działa? Jeśli tak, proszę o napisanie co pomogło, w jakiej kolejności instalować dodatki, jaka jest kolejność w dll.cfg.
grzesdrob22
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: grzesdrob22 »

Ja miałem podobne błędy właśnie na Win 7 i okazało się, że to przez SP2 do FSX. Teraz mam tylko SP1 i wszystko ładnie chodzi.
ODPOWIEDZ