Problem z rozruchem silników

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

paulek11
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Graz AT

Problem z rozruchem silników

Post autor: paulek11 »

Witam grono kolegow. Problem polega na uruchamianiu defautowych samolotow i nie tylko. Mianowicie po zaladowniu scenerii i samolotu maszyna gasnie i nie daje sie uruchomic. Dotyczy to samolotow smiglowych, choc platny F1 ATR 72 pali, ale A2A Piper Cub oraz cala reszta z gry już nie.
Posiadam: FSX+Acceleration, UT2, FS Global, Austria Pro X, Real Environment Xtreme, Ground Environment Extreme Europe, UTX, A2A Piper J3, F1 ATR 72 oraz pare darmowych dodatkow.
Mam nadzieje ze pomozecie rozwiazac moj problem, za co dziekuje. :cry:

[Pisownia! - Rz]
Ostatnio zmieniony sob 11 cze, 2011 12:10 przez paulek11, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Skąd te dodatki?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
meduzes
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kętrzyn

Post autor: meduzes »

Każdy samolot ma inną procedurę rozruchową zwłaszcza płatne (odpowiednie wajchy i przełączniki w odpowiedniej kolejności) ;) Ale skoro powiadasz że i standardowe samoloty ci nie działają to obstawiał bym że przełącznik odcięcia paliwa lub rozładowane aku :lol:

Włącz standardową cessne i napisz nam co po kolei włączasz (przełączasz w kokpicie) żeby odpalić samolot ... będzie łatwiej odpowiedzieć.
Ostatnio zmieniony sob 11 cze, 2011 12:13 przez meduzes, łącznie zmieniany 1 raz.
paulek11
Cadet
Cadet

Czesc z Media Markt a czesc z simmarket jezeli o to Ci chodzi (mieszkam za granica i nie bawia mnie piraty).

[Pisownia! - Rz]
Ostatnio zmieniony sob 11 cze, 2011 12:43 przez paulek11, łącznie zmieniany 1 raz.
paulek11
Cadet
Cadet

Wiec jak pisalem, po zaladowniu Cessna gasnie, avionika wlaczona, bcn ON, mixture 100%, doplyw paliwa ON, selektor zbiornikow paliwa BOTH, magnetos BOTH, START i kreci smiglem, kontrolki VAC i VOLT gasna na moment i brak reakcji (wskaznik przeplywu paliwa wskazuje caly czas zero).
Aku jest ok, probowalem z pompa paliwa, ale tez bez efektu. Dodam ze posiadam FSUIPC zarejstrowany (zalamka :?).

[Pisownia! - Rz]
Ostatnio zmieniony sob 11 cze, 2011 15:09 przez paulek11, łącznie zmieniany 1 raz.
TytusPZL
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Tarnów, D. T.

Post autor: TytusPZL »

Spróbuj SHIFT + E, jeśli to pomoże, to znaczy, że coś źle robisz i musisz dokładnie przeanalizować procedurę. Jeśli nie pomoże, to w programie musi być błąd.
paulek11
Cadet
Cadet

SHIFT+E dziala tak samo, czyli bez efektu, moze plik konfiguracyjny jest temu winien, ale co zmienic?

[Pisownia! - Rz]
Ostatnio zmieniony sob 11 cze, 2011 15:10 przez paulek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Otwarcie drzwi nic nie da. Sprawdź ile masz paliwa (w menu payload). Spróbuj uruchomić skrótem Ctrl+E.
Zmieniałeś default flight?
Masz jakieś spolszczenie lub inną nakładkę językową?

Nawet na zachodzie obowiązuje spacja oraz znaki interpunkcyjne.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
TytusPZL
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Tarnów, D. T.

Post autor: TytusPZL »

uuupsss... Pomyliłem skróty. Chodziło o CTRL + E, czyli autostart silnika omijając procedurę.
paulek11
Cadet
Cadet

Upss ja tez strzelilem gafe,mialem na mysli Ctrl+E ale jak zwal bez efektu,paliwo max a nakladke mam polska na niemiecki FSX
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

paulek11
Cadet
Cadet

Dziekuje,naprawa Acceleration pomogla i problem znikl tylko sam FSX czesciowo jest po polsku i po niemiecku.Dzieki za pomoc
robertt
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Augustów

Post autor: robertt »

Mam ten sam problem. Zainstalowałem spolszczenie i nie mogę uruchomić silników podczas lotu dowolnym samolotem.
Co zrobić ? odinstalować wszystko i nie instalować spolszczenia?
Chciał bym mieć jednak polską wersje gry.
Mam wersje steam i spolszczenie polegające na przekopiowaniu plików do katalogu z grą, które zastępują oryginalne pliki.
ODPOWIEDZ