[FSX] problem ze światłami lądowania/taxi w nocy

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

flor4s
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: eppo

[FSX] problem ze światłami lądowania/taxi w nocy

Post autor: flor4s »

Witam,
mam dziwny problem ze światłami lądowania/taxi we wszystkich samolotach w fsx np. pmdg md-11, carenado bonanza, domyślna cessna c172. Problem objawia się tym, że światła są całkowicie niewidoczne w nocy: http://imageshack.us/photo/my-images/848/noco.png/
natomiast w momencie ustawienia pory dnia na świt wyglądają już prawidłowo: http://imageshack.us/photo/my-images/854/swit.png/
Korzystam z fsx z zainstalowanym sp2. Dodatki zmieniające tekstury jakie posiadam to: UTX europe/usa/alaska (w azji problem też występuje, a dodatku żadnego tam nie mam), rex overdrive (wcześniej miałem Xgraphics od HiFi). Całość chodzi na windows 7 64bit home premium.
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Ja widze swiatla na obu zdieciach. W czym wiec problem?
flor4s
Cadet
Cadet

Na obu zdjęciach widać niebieskie światła ograniczające drogę kołowania. Natomiast tylko na jednym widać stożek świateł lądowania wydobywający się z samolotu.
meduzes
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kętrzyn

Post autor: meduzes »

Kolego na obu widać stożek światła wydobywający się z samolotu ... Także można wnioskować że światła lądowania czy też kołowania działają w obu przypadkach prawidłowo ...

Dlaczego ty nie widzisz ?? Nie mam pojęcia ale wszyscy inni pozostali użytkownicy widzą światła bez problemu ...

Drugie i ostatnie upomnienie.
Ostatnio zmieniony pn 09 maja, 2011 18:27 przez meduzes, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Sprawdz, czy nie masz za wysoko monitora. Wiesz, te plaskie maja to do siebie, ze jak patrzysz pod zlym katem to obraz jest ciemniejszy. ://
flor4s
Cadet
Cadet

Faktycznie, na innym monitorze wszystko gra. Zostało mi w takim razie pobawić się monitorem. Dzięki za pomoc.
emils
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: żyrardów

Post autor: emils »

Przekopałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi.
Od pewnego czasu zaczął się pojawiać kłopot ze światłami, mianowicie- czarne kwadraciki.
A wygląda to tak

http://images38.fotosik.pl/942/929dfbccc64305eb.jpg

Kompletnie nie wiem jak to naprawić...
stanislaw5b
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Łomianki

Post autor: stanislaw5b »

Za słaby komputer, być może nie wyrabia karta graficzna i po prostu długo ładują Ci się te efekty.
emils
Cadet
Cadet

stanislaw5b pisze:Za słaby komputer, być może nie wyrabia karta graficzna i po prostu długo ładują Ci się te efekty.
Komputer nie jest za słaby. Przeczytaj uważnie co napisałem.
Od pewnego czasu-a to znaczy, że początkowo było dobrze. Gdzies widziałem taki problem, ale nie mogę znaleźć tej strony, na której był opisany...
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Włóż płytkę i napraw FS'a. Powinno pomóc.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
emils
Cadet
Cadet

Tomek1158 pisze:Włóż płytkę i napraw FS'a. Powinno pomóc.
Boję się tylko tego, że jeżeli tak zrobię, to od nowa będe musiał wszystko instalować (kiedyś coś takiego miałem).

Mógłby ktoś wrzucić światełka od siebie z folderu? Byłbym wdzięczny, może to by pomogło...
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Jeżeli wybierzesz opcje napraw, to ryzyko instalowania wszystkiego od nowa jest małe. Za to bardzo duże jest ryzyko, że FSX ci przestanie działać :D. Ja tak kilka razy miałem. Tak czy inaczej, spróbować warto długo nie trwa a jeżeli nie popsuje to naprawi :D.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
ODPOWIEDZ