[FSX] UTE+GEX+REX+UAEX+UK2000Scenery i problem z dymem

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

barrav
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPPO - Gorzów

[FSX] UTE+GEX+REX+UAEX+UK2000Scenery i problem z dymem

Post autor: barrav »

HI.
Jestem szczęśliwym posiadaczem w.w dodatków jednak jest jeden mały problem :oops:
Po po instalowaniu wszystkiego mam problem z dymem (parą) wydobywajacym się z pod kół i tym z silników na dużej wysokości - jednym słowem jest czarny :(
Dla przykładu wrzucę foto click!

I jeszcze jak by ktoś powiedzał czy żaden z tych dodatków nie gryzie się z innym np Ultimate Airport Environment X z REX2 overdrive?

A tak przy okazji jeszcze sie spytam dlaczego przy podejsciu ILS na 33rwy na EPWA w benku od ifly 737-800 (FSX) po ustawieniu w radiu częstotliwości wiązki nie pokazuje się na wyświetlaczu ta belka wskazująca oś pasa (ILS pika w samolocie) ? Oczywiście CRS ustawione i VOR/LOC i przy końcu podejścia nie mogę ustawić APP (niechce zaskoczyć;)

To by było na tyle .
pisać kto z Gorzowa lub okolic ;)
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Po po instalowaniu wszystkiego mam problem z dymem (parą) wydobywajacym się z pod kół i tym z silników na dużej wysokości - jednym słowem jest czarny :(
viewtopic.php?p=110706
I jeszcze jak by ktoś powiedzał czy żaden z tych dodatków nie gryzie się z innym np Ultimate Airport Environment X z REX2 overdrive?
Kupiłeś dodatki nie wiedząc, czy są kompatybilne?
viewtopic.php?t=10332
barrav
Cadet
Cadet

A jakieś instrukcje jak zainstalować efekty tekstur z płyty ?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

W FSX nie da się wypakować poszczególnych plików jak w FS9, zostają więc reinstall lub opcja repair.
barrav
Cadet
Cadet

Kurcze ja zanim wszystko konfigurowałem 2 dni i teraz reinstall :evil:

A z tym Boeingiem mi ktoś pomoże ?

A jeszcze jedno linie brzegowe większość z nich jest dziwna tak to nazwę normalnie na lotnisku Liverpool z jednej strony jest wielka zatoka wypełniona wodą i samo miasto jest położone nad wodą a w moim FSX co ? taki dziwny wytwór click!

I trochę głupie pytanie w UTE żeby było wszystko aktywne musi być ten kwadracik inactive czy active ?
stanislaw5b
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Łomianki

Post autor: stanislaw5b »

Acitve znaczy aktywne, tak więc włączone jeżeli to odznaczysz to normalne, że nie będzie Ci działało. Może po prostu Twój FSX ma za dużo GB i wszystko się gryzie?
ODPOWIEDZ