[FSX] po kilku minutach gry ekran sciemnia sie i nic nie wid
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] po kilku minutach gry ekran sciemnia sie i nic nie wid
Witam. Mam dziwny problem.. Podczas lotu po kilku minutach ekran sciemnia mi sie az w koncu jest czarny i nic nie widze, a samolot dalej leci.. Tak jakby pilot zasypial?? (w tle slysze jakby ktos oddychal). Dziwna sprawa.. Odbylem dwa loty i bylo to samo. Lecialem z EPWR do EPPO i w polowie drogi mialem juz czarny ekran. Prosze o pomoc. Dodam, ze mam zainstalowany dodatek LotusSim L39 1.3 i na samolocie z tego dodatku lecialem.
W kazdym samolocie trzeba wlaczyc doplyw tlenu? Czy np. w 737 nie ma takiej opcji?? Posiada ktos tutorial z kolejnoscia oraz lista urzadzen ktore nalezy wlaczyc? Byc moze nie wlaczam wszystkiego.. Moze moje pytania wydaja sie dosc trywialne, ale dopiero sie ucze i prosze o wyrozumialosc i pomoc. Pozdrawiam.
Poczytaj dokładnie manual. W szczególności jeśli nie masz natchnienia na dokładne zapoznanie się z działaniem poszczególnych systemów, a jest chęć szczera tylko do latania to dokładnie stosuj check listy. Jeszcze na ziemi masz podane w dwóch miejscach żeby włączyć Oxygen Supply, a podczas wznoszenia check lista nakazuje sprawdzić działanie instalacji tlenowej powyżej 6000 stóp. Skoro tracisz przytomność to oznacza, że nie stosujesz się w 100% do tego co powinieneś.
Tak, w 737 i nie tylko jest dedykowana instalacja, która zapewnia odpowiedni poziom ciśnienia wewnątrz kadłuba, ale tylko w nielicznych dodatkach jest ona symulowana.
Tak, w 737 i nie tylko jest dedykowana instalacja, która zapewnia odpowiedni poziom ciśnienia wewnątrz kadłuba, ale tylko w nielicznych dodatkach jest ona symulowana.