PMDG się chwali, że model lotu i tak dalej mają się mieścić w 5% granicach błędu względem zachowania rzeczywistego 737NG. Jeśli tak to mamy niezłą platformę testową...
Aha, nie widzicie jakichś różnic pomiędzy MCP Collinsa i Honeywella? Mnie ten starszy wydaje się lepiej wykonany graficznie i bardziej czytelny ale z kolei nowszy ma pewne dodatkowe opcje.
Z rzeczy, które są nieco upierdliwe to zauważyłem, że trybu LNAV nie da się uzbroić na ziemi jeśli pierwszy punkt nawigacyjny jest odchylony bardziej niż 5* od osi pasa. Zmusza mnie to do włączania go w locie kombinacją klawiszy Ctrl+N co jest żałosne. Nie wiem dlaczego te samoloty mają taką niewygodę no ale cóż - chyba dobre rozwiązanie to stworzyć na poczekaniu w FMS fikcyjny pierwszy punkt nawigacyjny leżący w wymaganym sektorze +/-5*.
Zresztą jak na samoloty produkowane obecnie to 737NG powinny posiadać też opcje automatycznego dostrajania radia do ILS przez FMS, jak w 744X na ten przykład. A tutaj wygląda to tak jak w 757/767 sprzed 30 lat.