Obwodnica - EPKK

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

mimi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Obwodnica - EPKK

Post autor: mimi »

Witam.
Gdzie mogę znaleźć plik dodający autostradę przy pasie 25 na Balicach (działający w FSX)?
Pozdrawiam ;)
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Oddzielny dodatek z drogami w tamtej okolicy ukazał się dla FS9 http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=79221 - możesz sprawdzić, czy zadziała w FSX.
Awatar użytkownika
gate
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraków - EPKC

Post autor: gate »

Ja go mam od dawna i działa przy "odpowiednim patrzeniu", czyli jeśli startuję z 25 i się popatrzę w prawo to światła znikają
Awatar użytkownika
patfin28
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Zakopane

Post autor: patfin28 »

To może ja przy okazji spytam, czy jest możliwość jakiejś modyfikacji plików dotyczących "przypisywania" przez kontrolera bramki dla naszej maszyny? Dla przykładu: w Balicach zawsze dostaję zgodę na kołowanie do bramki 7 (zawsze tylko do tej). Scenerię mam jakąś zmodyfikowaną pod FSX, podobno zgodną z Vatsim :P
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Jest, zmodyfikuj AFCAD lotniska.
man567
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Witaszyce

Post autor: man567 »

Ja mam taki sam problem ale w FS2004 i z scenerią EPWA od MK-Studios. Jak by ktoś podpowiedział jak to zmodyfikować żeby ATC kierowało do innych bramek bym był wdzięczny.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Przeczytaj instrukcję do ADE (od strony 105), viewtopic.php?t=7511 oraz viewtopic.php?t=5018
man567
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Witaszyce

Post autor: man567 »

A gdzie ja tą instrukcję znajdę??
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

W paczce z programem.
mimi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: mimi »

PZL Belfegor pisze:Oddzielny dodatek z drogami w tamtej okolicy ukazał się dla FS9 http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=79221 - możesz sprawdzić, czy zadziała w FSX.
Dodatek jak dla mnie super. Dzięki! :o Patrząc na południe, autostrada sięga chyba aż do Rabki (w przeciwne strony pewnie też na podobną odległość) ;)
Awatar użytkownika
patfin28
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Zakopane

Post autor: patfin28 »

PZL Belfegor pisze:Przeczytaj instrukcję do ADE
A w jaki sposób, za pomocą ADE zmienić przypisanie domyślnego pasa do lądowania przez default ATC, dla danego lotniska? Piszę "domyślnego", gdyż bez względu na to, jak ustawię w FSX wiatr (dzisiaj robiłem testy na EPWA), FS-owska kontrola lotów zawsze kieruje mnie do startu / lądowania na pas 29. Co ciekawe, gdy ustawiam pogodę na pełne zachmurzenie, brak widoczności, to owszem, dostaję polecenie podejścia z pomocą ILS rwy 11, jednak dalej chcą bym wykonał circle to land na pas 29. Nie wiem jaka jest tego logika (może pas 29 jest zaczarowany ;)?), ale ponieważ nie mam Radar Contact i rzadko wpadam na Vatsim, to chciałbym go jednak odczarować.
ODPOWIEDZ