Problem z uruchomieniem A109 od Nemeth.

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

profos101
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

Problem z uruchomieniem A109 od Nemeth.

Post autor: profos101 »

Od dłuższego czasu usiłuję uruchomić silniki w Aguście 109 od Nemeth Designs. Maszyna fantastyczna, a ja na granicy obłędu. Znalazłem filmik na Youtube. Niby wszystko pokazuje krok po kroku ale u mnie silniki milczą jak zaklęte. Pomocy!
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Nie ma instrukcji?
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Coś pewnie robisz źle - nie napisałeś jakie czynności wykonujesz, więc trudno zgadnąć co konkretnie. Być może masz puste zbiorniki paliwa, może nie masz Acceleration, może jakiś parametr z lotu domyślnego przeszkadza...
profos101
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

Post autor: profos101 »

No i wszystko jasne. Mam FSX w polskiej wersji językowej z SP1 i SP2 ale bez Acceleration i zapewne jest to powodem nieprawidłowego działania dodatku. Przypuszczam że zainstalowanie acceleration pozwoli na uruchomienie Agusty. Tylko kolejny problem czy jest Acceleration do polskiej wersji językowej i gdzie go ewentualnie dostać. Ponadto czy instalować go do wersji z doinstalowanymi SP1 i 2 czy do gołej.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Wielosilnikowe helikoptery przeważnie wymagają Accelereation, ten także:
REQUIREMENTS FSX + Acceleration Pack
Polska wersja Acceleration istnieje, można instalować na FSa z Service Packami.
ODPOWIEDZ