[FSX] Bell 222 Cera - odległośc kamery od modelu

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

profos101
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

[FSX] Bell 222 Cera - odległośc kamery od modelu

Post autor: profos101 »

Niby drobiazg ale jednak drażni. Nabyłem doskonałego Bella 222 od Cery. Wszystko jest ok z jednym wyjątkiem. Już w przygotowaniu do lotu w oknie pokazującym szczegóły śmigłowca jest on w koszmarnie odległym ustawieniu kamery, po prostu punkcik na ekranie. W maksymalnym zbliżeniu jest wielkości mniej więcej połowy tego co w innych śmigłowcach Cery ( Bell 212 i Bell 412 ). Po odpaleniu np lotu swobodnego jest identycznie odległy "wiatrak", a w maksymalnym zbliżeniu ledwie średniak. Czy jest możliwość ustawienia kamery tak aby jakoś go zbliżyć? Który to parametr i jak tego dokonać? Niby w locie generalnie to nie przeszkadza ale mnie osobiście drażni, tym bardziej, że większość innych maszyn ma ustawienie kamery w jednej "skali".

"Jak to zrobić?" - następny temat z takim tytułem wylatuje.
Ostatnio zmieniony wt 20 wrz, 2011 13:36 przez profos101, łącznie zmieniany 2 razy.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Ctrl+ +/- albo RADItor.
profos101
Cadet
Cadet

Ok, ale to rozwiązanie doraźne, mnie natomiast chodzi o zmianę w konfigu pozwalającą na zlikwidowanie tego problemu w zasadzie na stałe. Tak aby przy każdym uruchomieniu FSX-a wielkość modelu była cały czas ta sama.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

No to jak już pisałem, RADItor.
profos101
Cadet
Cadet

Niestety jestem laikiem w temacie i dlatego proszę o bardziej szczegółowe sprecyzowanie, takie krok po kroku. Dopiero się uczę.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Najpierw ściągasz programik: http://www.fsdeveloper.com/wiki/index.php?title=RADItor
Potem wskazujesz mu model Bella (a raczej dwa; "2 models EMS and Passenger transport"), wpisujesz sensowny promień i zapisujesz zmianę.
profos101
Cadet
Cadet

Dziękuję serdecznie teraz wiem na czym stoję. Pozdrawiam!
profos101
Cadet
Cadet

I po problemie. Właśnie otrzymałem informację z simMarketu o mozliwości pobrania patcha 1.0 do Bella 222. Pobrałem, zainstalowałem i po problemie.
ODPOWIEDZ