Witam!
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć, jak przypisać konkretny przycisk na kontrolerze (wolant Saitek Yoke System) do funkcji FS: "Autothrottle Arming Switch" (włącz/wyłącz A/T) dla samolotu PMDG737? Dla CMD znalazłem offset w FSUPIC x6226 i ten mi działa, ale dla A/T ten który miał być poprawnym: x621c - niestety nie. Ustawiałem zarówno "offset byte set" jak i "offset word set" - żaden nie zadziałał zarówno dla wartości "0" (off) jak i 1 (on).
Pytanie nie dotyczy ani maszyn defaultowych ani LD, a jedynie wspomnianego PMDG737.
Z góry thx i pzdr - Artur S.
Przełącznik A/T na kontrolerze dla PMDG - pytanie
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Przełącznik A/T na kontrolerze dla PMDG - pytanie
AZT017 (WAW)
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Artur, a spróbuj z opcją mouse macro w fsuipc. Z Twojego posta wynika, że masz go zarejestrowanego.
Tutaj masz tutorial "step by step" jak to zrobić. http://www.youtube.com/watch?v=__of5EEZzvc
Tutaj masz tutorial "step by step" jak to zrobić. http://www.youtube.com/watch?v=__of5EEZzvc
Masz Saiteka, a więc też i SST. W FSowym menu PMDG przypisz sobie przełącznik A/T do pewnej kombinacji klawiszy. Następnie tą samą kombinację przypisz sobie w SST.
Inna opcja, to FSUIPC mouse macro. Chociaż google twierdzi, że offset x621C jest poprawny. W tygodniu sprawdzę u siebie.
Inna opcja, to FSUIPC mouse macro. Chociaż google twierdzi, że offset x621C jest poprawny. W tygodniu sprawdzę u siebie.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
THX za pomoc, ale zupełnie przypadkowo udało mi się przypisać A/T do przycisku kontrolera poprzez "zmapowanie" tego drugiego na pierwszy we FSUIPC. W zakładce "Button+Switches", zaznaczyłem "Select for key press", następnie nacisnąłem przycisk na kontrolerze (u mnie "15"), potem w polu "Press the key to be sent when you press this button" wcisnąłem "A" (który jest przypisany do funkcji A/T), dodatkowo zaznaczyłem pole "key press not to be held" i voila! Przyznaję, że zrobiłem to na wyczucie, bez czytania manuala - dlatego na gorąco pytanie, czy Waszym zdaniem nic nie schrzaniłem wykorzystując ww. funkcję?
Co do SST - nie instalowałem, jakoś nie mam zaufania do "gotowców" (podobnie było kiedyś z logitechem").
Pzdr - Artur S.
p.s. Sorry że idę po najniższej lini oporu, ale we środę mam cholernie ciężki egzamin i nie bardzo mam czas żeby wszystko dokładnie posprawdzać... Ledwo znajduję te 1,5h wieczorem żeby się przelecieć czy raczej: uczyć od nowa latania bo to z wolantem jest zupełnie inne od tego z joystickiem
Co do SST - nie instalowałem, jakoś nie mam zaufania do "gotowców" (podobnie było kiedyś z logitechem").
Pzdr - Artur S.
p.s. Sorry że idę po najniższej lini oporu, ale we środę mam cholernie ciężki egzamin i nie bardzo mam czas żeby wszystko dokładnie posprawdzać... Ledwo znajduję te 1,5h wieczorem żeby się przelecieć czy raczej: uczyć od nowa latania bo to z wolantem jest zupełnie inne od tego z joystickiem
AZT017 (WAW)