SKAI Traffic, Morten's AI Traffic
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
- REALcarlsberg
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: MORĄG
Mam kilka pytań odnośnie SKAI Traffic v2.3 for Flight Simulator 9 & X .
Czy SKAI Traffic v2.3 for Flight Simulator 9 & X Spowalnia prace FSX ( zmniejsza ilość klatek )
W tym pakiecie są tylko malowania Samolotów czy Scenerie lub samoloty ?
Najbardziej rozchodzi mi się o FPS, czy jeśli to zainstaluje to będzie mniej FPS czy tyle samo ?
I Czy ktoś ma linka do SKAI Traffic v2.3 for Flight Simulator 9 & X Ale nie Torrenty tylko po prostu do ściągnięcia za free ?
Czy SKAI Traffic v2.3 for Flight Simulator 9 & X Spowalnia prace FSX ( zmniejsza ilość klatek )
W tym pakiecie są tylko malowania Samolotów czy Scenerie lub samoloty ?
Najbardziej rozchodzi mi się o FPS, czy jeśli to zainstaluje to będzie mniej FPS czy tyle samo ?
I Czy ktoś ma linka do SKAI Traffic v2.3 for Flight Simulator 9 & X Ale nie Torrenty tylko po prostu do ściągnięcia za free ?
- KilRoy
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Sosnowiec, EPKT
1. Tak
2. Samoloty o realnych malowaniach
3. No mniej będzie. To jest niestety klatkożerne
4. Nie ma za free
Możesz go nabyć normalnie, legalnie w sklepie 
2. Samoloty o realnych malowaniach
3. No mniej będzie. To jest niestety klatkożerne
4. Nie ma za free
Ostatnio zmieniony śr 01 lut, 2012 18:05 przez KilRoy, łącznie zmieniany 6 razy.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
4. SkAI? Niby gdzie? Jakby to był płatny dodatek, a nie "szara strefa", to taki wątek by nie miał prawa tu istnieć.KilRoy pisze:4. Nie ma za freeMożesz go nabyć normalnie, legalnie w sklepie
Ostatnio zmieniony śr 01 lut, 2012 18:05 przez PZL Belfegor, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
A użyć "szukajki" to nie łaska??
Polecam:
full free i legal
Project AI (PAI)
World Of AI (WOAI)
Most Realistic AI (MRAI)
full nie free i legal
Ultimate Traffic
My Traffic
Justfight Traffic
full free i nie legal
Danny Traffic Lato 2006
Adobe Traffic
SKAI
i kilka innych mało znaczących i znanych.
Wszystko w wujku google.
Polecam:
full free i legal
Project AI (PAI)
World Of AI (WOAI)
Most Realistic AI (MRAI)
full nie free i legal
Ultimate Traffic
My Traffic
Justfight Traffic
full free i nie legal
Danny Traffic Lato 2006
Adobe Traffic
SKAI
i kilka innych mało znaczących i znanych.
Wszystko w wujku google.
- a6intruder
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPKT
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
SonQer^ pisze:Witam! Zainstalowałem ostatnio skai traffic 2.3. Ruch działa, ale samoloty w ogóle się nie ruszają, tzn. te, które są aktualnie w powietrzu lądują, ale te, które stoją na lotniskach stoją jak stały, nie odlatują. Co jest? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Odczekaj ok. 10 minut powinno zaskoczyć.
LUB
Przyspiesz tempo symulacji do 4.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Witam wszystkich! Zainstalowałem sobie dzisiejszego dnia Morten's Traffic. Jestem generalnie wniebowzięty, bo samoloty są naprawdę ładne, ruch na lotnisku duży, w powietrzu również. Na przykład jak na Stansted przystało roi się od Ryanairów i EasyJetów. Bardzo realistycznie to wygląda. Jednym słowem miód, poza kilkoma rzeczami. Otóż samoloty lądują przykładowo na Stansted z dwóch stron. Czy jest jakiś sposób, aby podejścia zrobić przykładowo tylko na pas 22? Dodam, że dotąd nie posiadałem na komputerze zainstalowanego FSUIPC.
Miałem już Adobe AI, SKAI Traffic i wreszcie Mortena. Wszystkie działają na FSX. Najbardziej aktualny jest Morten, nie ma tam linii typu SkyEurope itd. W Mortenie jest kilka błędów np. samoloty lądujące przed pasem czy samoloty wlatujące na siebie(rzadziej). Uciążliwe jest też prawie 20 minutowe ładowanie się FSX z tym dodatkiem. Ogólnie ze swojej strony polecam Mortena.
-
Dominik182
- Cadet

- Skąd jesteś: Lublin EPLB
To dziwne, bo ja mam 1 GB RAMu, a FS2004 uruchamia mi się w 3-4 min.Ja mam 2GB ramu, a po instalacji Morten's AI FS uruchamia mi się około 15 minut - cierpliwości
Dodam, że mam zainstalowanych kilka scenerii, Level-d 767 oraz REX.
Ostatnio zmieniony pn 09 sty, 2012 20:38 przez Dominik182, łącznie zmieniany 1 raz.
Skai Morten
Wydaje mi się, że piszecie o czymś co nie istnieje bo gdzie jest ten cały plik Traffic ja też go szukam i znależć nie mogę. W wyszukiwarce Google Morten ma tylko odnosnik do Aztec forum, żadne torrenty i chomik nigdzie tego nie ma.
Wybacz ale gdyby ten plik do 2004 działał prawidłowo pod FSX na pewno nikomu bym nie zawracał głowy. Czego oczekuję, prostej odpowiedzi typu: " program pod FSX można na przykład pobrać stąd... itp. A Twoje stwierdzenie "prawdopodobnie" już świadczy o jakości Twojej wypowiedzi.Nie bardzo rozumiem czego oczekujesz. Ściągnij plik, który znalazłeś i zainstaluj i daj znać, czy Ci działa. Traffic w FSX działa na tej samej zasadzie co w FS2004, więc prawdopodobnie tak też jest i w tym wypadku.
Przepraszam, za zdenerwowanie ale irytują mnie takie posty i odpowiedzi.
Czy tak trudno Ci to zrozumieć?
gregorio
Morten's AI Traffic to składak różnych AI, bez informowania i pytania o zgodę autorów. Czyli zwyczajnie nielegalny.
Chcesz szarej strefy, to sobie wyszukaj ją sam. Za udostępnianie odnośników do nielegalnych dodatków poleci ban. Proste.
Chcesz szarej strefy, to sobie wyszukaj ją sam. Za udostępnianie odnośników do nielegalnych dodatków poleci ban. Proste.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Kod: Zaznacz cały
Morten jest o ile się nie mylę freeware. Najlepiej poszukac na jakichś torrentach, widziałem go też na chomiku. Plik instalacyjny ma coś około 1,5 GB.Dla mnie temat zamknięty, dziękuję za rozjaśnienie tematu.
gregorio
Rozumiem, że "o ile się nie mylę", które działa na Twoją korzyść, to całkowicie inny przekaz niż "prawdopodobnie" które już świadczy o jakości wypowiedzi.
Traffic ten, to taka szara strefa. Gdyby autor uzyskał zgody do użycia modeli i rozpowszechniania paczki, to byłby w pełni legalny.
Traffic ten, to taka szara strefa. Gdyby autor uzyskał zgody do użycia modeli i rozpowszechniania paczki, to byłby w pełni legalny.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Sugerowałem się poniższym cytatem od twórcy AI packa oraz opiniami kolegów na forum.RzEmYk pisze:Rozumiem, że "o ile się nie mylę", które działa na Twoją korzyść, to całkowicie inny przekaz niż "prawdopodobnie" które już świadczy o jakości wypowiedzi.![]()
"Yes i do conrifrm, that all models, repaints, add-on software and flightplans are used with genuine permission of their respective owners and/or creators. Unlike SKAI and Adobe AI i treat the copyright really seriously."
Jeśli faktycznie Morton jest "nie do końca legal" - biję się w piersi i przepraszam za zamieszanie i proszę Moderację o przyznanie mi ostrzeżenia - bo w końcu niewiedza nie usprawiedliwia nie przestrzegania regulaminu. 'Dziękuję.
Morten's AI Traffic - ustawienia gęstości ruchu lotniczego
Witam serdecznie. Mam może banalne pytanie, ale nurtuje mnie ono. Zastanawiam się nad Morten's AI Traffic i nie wiem, czy jeżeli w głównym menu FSX-a zmienię ustawienia gęstości ruchu linii lotniczych na mniejsze lub w ogóle na "0" to czy będzie miało to wpływ na gęstość ruchu generowanego przez Morten's AI Traffic. Czy też te dwie rzeczy działają od siebie niezależnie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Przeciwnie. Ustawienie ruchu AI w menu FS-a nie będzie miało wpływu na natężenie ruchu (jedynie przy ustawieniu na 0 nastąpi jego dezaktywowanie ), bo wszystkie loty z tego pakietu pojawiają się już przy ustawieniu suwaka na 1%.
http://www.flightsim.com/vbfs/showthrea ... ic-problem
http://www.flightsim.com/vbfs/showthrea ... ic-problem