[FSX] Aerosoft Heathrow - kiepska wydajność
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] Aerosoft Heathrow - kiepska wydajność
Witam, mam mały problem. Otóż kiedy gram sobie w FSX, to normalnie wszystko jest ok, ale kiedy kupiłem dodatek "Aerosoft Mega Airport - London Heathrow", to moje FPSy na tym lotnisku poprostu szaleją. Moge tu rozpisać mój sprzęt komputerowy. Normalnie na full grafice (najlepszej) jest wszystko ok, a tutaj takie rozczarowanie.
Pomóżcie, może mam np. zmniejszyc grafikę, zwiekszyć prace procesora. No cóż podaje oto mój sprzęt:
Procesor: Inter(R) Corde(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33 GHz ~ 2,7 GHz
Memory: 4096 RAM
DirectX Version obecnie 11.
System: Windows 7 Home Edition 64 bity
Prosiłbym o szybką odpowiedź, czy to wina moje sprzętu czy jak?
Pozdrawiam,
Arek.H
+ czasem są przecinki czasem nie ma. Wybaczcie to wina Ipoda pisanie na nim jest brdzo trudne. Jeżeli sie ma go tydzień.
Pomóżcie, może mam np. zmniejszyc grafikę, zwiekszyć prace procesora. No cóż podaje oto mój sprzęt:
Procesor: Inter(R) Corde(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33 GHz ~ 2,7 GHz
Memory: 4096 RAM
DirectX Version obecnie 11.
System: Windows 7 Home Edition 64 bity
Prosiłbym o szybką odpowiedź, czy to wina moje sprzętu czy jak?
Pozdrawiam,
Arek.H
+ czasem są przecinki czasem nie ma. Wybaczcie to wina Ipoda pisanie na nim jest brdzo trudne. Jeżeli sie ma go tydzień.
Ostatnio zmieniony ndz 18 gru, 2011 09:15 przez Arek.h, łącznie zmieniany 1 raz.
W takim razie masz minimalnie gorszy sprzęt od mojego, a co za tym idzie na Heathrow przy max grafice sobie nie polatasz. Radze zmniejszyć ustawienia. Ja tam mam 10 fps max przy średnich ustawieniach i PMDG 737 NGX z tym że korzystam nie z Aerosoft Heathrow tylko UK2000.
[ Komentarz dodany przez: RzEmYk: Nie 18 Gru, 2011 09:16 ]
Skoro masz całkiem inną scenerię, to jak możesz się odnośić do scenerii od Aerosoftu?
[ Komentarz dodany przez: RzEmYk: Nie 18 Gru, 2011 09:16 ]
Skoro masz całkiem inną scenerię, to jak możesz się odnośić do scenerii od Aerosoftu?
Ostatnio zmieniony ndz 18 gru, 2011 09:16 przez Tomek1158, łącznie zmieniany 1 raz.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
Cześć.
Karta kartą, ale w FS najważniejszy jest procesor (masz dobry). To raz. Po za tym karta już troszkę leciwa.
Zmniejsz ustawienia grafiki po prostu. Nie masz się co dziwić. Nie ty jeden masz klatki na Heatrow
i to nawet z lepszymi kartami tak mają.
Pocieszę Cię, że to niezależnie od sprzętu. Tam jest masa obiektów, budynków itd. Jak włączysz jeszcze ruch powietrzny na maksa itd., to masz to co masz.
Poczytaj o ustawieniach FSa na forum.
pozdrawiam
Karta kartą, ale w FS najważniejszy jest procesor (masz dobry). To raz. Po za tym karta już troszkę leciwa.
Zmniejsz ustawienia grafiki po prostu. Nie masz się co dziwić. Nie ty jeden masz klatki na Heatrow
Pocieszę Cię, że to niezależnie od sprzętu. Tam jest masa obiektów, budynków itd. Jak włączysz jeszcze ruch powietrzny na maksa itd., to masz to co masz.
Poczytaj o ustawieniach FSa na forum.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz 18 gru, 2011 09:21 przez Bubi, łącznie zmieniany 1 raz.
Co nie znaczy, że karta jest nie potrzebna. A co do tego, że ten procesor jest dobry to bym nie powiedział. Ja mam Intel 2 QUAD Q8400 2.66 GHz i jest według mnie kiepski nie długo pewnie będę musiał zmienić.Karta kartą, ale w FS najważniejszy jest procesor.(masz dobry) To raz. Po za tym karta już troszkę leciwa.
edit:
A co do leciwej karty:
http://www.hwcompare.com/5858/geforce-9 ... n-hd-6770/
Porównanie mojej 9800GT 1GB z twoim Radkiem.
Ostatnio zmieniony ndz 18 gru, 2011 09:22 przez Tomek1158, łącznie zmieniany 1 raz.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
Ile razy trzeba powtarzać, że suche porównanie parametrów kart ma się nijak do rzeczywistych warunków pracy, a zwłaszcza w FSie.Tomek1158 pisze:A co do leciwej karty:
http://www.hwcompare.com/5858/geforce-9 ... n-hd-6770/
Porównanie mojej 9800GT 1GB z twoim Radkiem.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Dobrze, zrobiłem tak jak kazaliście zmniejszyłem grafike i widze w tym bardzo dużo więcej FPSów.
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Temat już do zamknięcia.
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Temat już do zamknięcia.
Ostatnio zmieniony ndz 18 gru, 2011 14:57 przez Arek.h, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat zamknięty , ale dopiszę. Miałem tez taki problem i kombinowałem aż pewnego dnia wziąłem dysk z laptopa i zainstalowałem fsx na nim jest to dysk SSD o wiele szybszy od zwykłych HDD i z 17 fps mam 45
Ostatnio zmieniony wt 27 gru, 2011 15:00 przez qurcik, łącznie zmieniany 1 raz.
BTW. Extra300 jest Extra!