Mam dość dziwny problem z panelem 2D w niektórych samolotach, ale do rzeczy.
Przykładowo w standardowej Cessnie 172 widok panelu 2D jest jak najbardziej prawidłowy, ale już w PMDG 737 NGX, widok jest zły. Tzn - widok jest skierowany ku dołowi. Dodam, że widok wraca do standardu po przytrzymaniu spacji na klawiaturze oraz naciśnięciu środkowego przycisku myszki. Z drugiej jednak strony, kiedy przytrzymuje spację oraz nacisnę prawy przycisk myszki to widok z powrotem wraca do tego "dolnego".
Niby bez problemu rozwiązuję problem wyżej wymienioną metodą, ale nie jest to jego całkowite rozwiązanie. Dlatego gdyby ktoś wiedział jak mogę go wyeliminować (tzn mieć standardowy widok z panelu 2D jak za dawnych czasów) to będę szalenie wdzięczny.
Próbowałeś go oddalać minusem i przytrzymywać Ctrl + Shift + Q lub CTRL + Q?
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
Oki po wielu zmaganiach znalazłem rozwiązanie problemu.
fsx.cfg i zmiana parametru "WideViewAspect" z "false" na "true". Może komuś w przyszłości się przyda.
No ok. Zmieniam w txt na True, zapisuję, zamykam, otwieram ponownie plik txt, sprawdzam, jest True. Otwieram symulator, przechodzę na 2D i mam znowu widok pasa tuż przed nosem samolotu. Jeden , najwyżej dwa pasy przerywane. Żadnego widoku do przodu. Zamykam symulator, przechodzę do pliku fsx cfg. txt, i znowu jest False.
Jak to True utrzymać?
Pozdro.