Jak wyłączyć DirectX Preview
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Jak wyłączyć DirectX Preview
Miałęm problem z jednym samolotem i wszyscy radzili mi wyłączyć DX Preview w FSX. A problem w tym, że nie mogę znaleźć tej opcji. Jak coś gram na XP'eku.
Znajduje się w opcjach gdzie ustawiasz ilość klatek na sekundę. (nie pamiętam teraz jak się ta zakładka nazywa). Jak nie widzisz tej opcji znaczy, że twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX 10 więc opcja nie ma poco się wyświetlać.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Otwierasz FSX, wchodzisz w settings, wchodzisz w customize, i pierwsza zakładka jaka ci się wyświetli do graphics. Tam masz opcje ustawienia docelowej ilości klatek na sekundę, włączenia anty aliasingu itp. Tam też powinno być Preview Direct X 10. Jeżeli niema znaczy że twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX 10.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
NVIDIA GeForce GTX 260 może i obsługuje ale
Edit:
Dopiero SP2 dodaje DirectX10 Preview
XP nie.Jak coś gram na XP'eku.
Edit:
Dopiero SP2 dodaje DirectX10 Preview
Witam Panowie!
Ja z kolei chciałbym włączyć DX10.
Posiadam FSX z Acceleration, Windows 7 64bit i kartę GF 5870 (obsługa dx10/11).
Nie wiem dlaczego nie mam takiej opcji. Dodaje screen z menu.

P.S Z tego co wiem ta karta jest firmy AMD Radeon. Nie GF w każdym razie, chyba ,że się myle.
Ja z kolei chciałbym włączyć DX10.
Posiadam FSX z Acceleration, Windows 7 64bit i kartę GF 5870 (obsługa dx10/11).
Nie wiem dlaczego nie mam takiej opcji. Dodaje screen z menu.

P.S Z tego co wiem ta karta jest firmy AMD Radeon. Nie GF w każdym razie, chyba ,że się myle.
Ostatnio zmieniony czw 29 gru, 2011 19:49 przez Budyniak, łącznie zmieniany 1 raz.