[FSX] problem z uruchomieniem FSX po zainstalowaniu FSPassan

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

falcon3124
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: UK

[FSX] problem z uruchomieniem FSX po zainstalowaniu FSPassan

Post autor: falcon3124 »

Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum i mam problem FSPassengersX.
Grę FSX mam zainstalowana wraz z SP2 i zainstalowana nakładkę FSPassengersX. Gdy chce włączyć grę pojawia mi się okno załączania FSX i tak stoi w miejscu. Kursor wskazuje cały czas ze "pracuje" ale nawet po dłuższym oczekiwaniu gra się nie włącza.
Jednak gdy odinstaluje FS Passengers X gra się normalnie włącza.
czy może zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Dodam również iż jest to podstawowa wersja FSX bez wymyślnych dodatków (narazie).
Zainstalowana na systemie Windows 7-64bit ultimate (próbowałem również na Vista-64bit)
Na którymś z forów wyczytałem iż rozwiązać problem może zainstalowanie "SimConnect_RTM" (niestety nie pomogło).
Moją wersją FSPassangersX jest to wersja demonstracyjna pobrana ze strony producenta.
Próbowałem uruchamiać jako administrator ale niestety nie działa.

Bardzo proszę o pomoc
Z góry dziękuję
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Jednym z uszkodzeń, które dają taki efekt jest uszkodzenie logu pilota. Spróbuj użyć tego narzędzia - u mnie pomogło w podobnej (a może nawet identycznej - też z FS Pax) sytuacji.

http://library.avsim.net/download.php?DLID=98186
falcon3124
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: UK

Post autor: falcon3124 »

Hmm

To samo się dzieje na świeżo zainstalowanej grze, sprawdzałem to też na moim drugim systemie Vista i jest dokładnie taki sam problem.

Ale dzięki spróbuję i dam znać.

I niestety ale nie zadziałało plik był ok, a problem występuje nadal.

Chyba nie będzie mi dane polatać sobie z FsPassangers :(
mimi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: mimi »

Ja mam czasami inny problem z FSPax. Kilka razy po zakończeniu lotu, gdy wszedłem w pasek z funkcjami na górze ekranu i chciałem zakończyć lot, kursor myszki "zawiesił się". Po kilku minutach zrzut do Windowsa, później error, no i FSX uruchamia się od nowa. Oczywiście cały lot szlag trafił. Nie wspomnę już o raporcie...
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Jeżeli posiadasz Windows 7 to zaopatrz się w 156 kilo-bajtowy plik UIautomationcore.dll.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
ODPOWIEDZ