Cześć.
Na początek chcę wszystkich przywitać i się przedstawic. Mam na imię Maciek, mam 3...lat i mieszkam w EPBK. "Latam" od 98 roku na różnych wersjach Microsoft Flight Simulator od wersji 98 przez 2000 i 2002 i od jakiś 5 lat na Microsoft Flight Simulator X wesja Deluxe.
Tyle ze mnie. Teraz sprzęt bo może o to się rozchodzi:
Płyta: Asus P8P67 B3
Procesor: Intel I5 2500
Ram: DDR III 1600 2x2GB
Karta Graficzna: MSI GTX 560TI
Karta muzyczna: zintegrowana z płyeą Realtek ALC892 8-channel
Monitor 2x Asus 22
Oprogramowanie
System: Windows7 Professional 64 bitowy
Symulator: Microsoft Flight Simulator DL
Dodatkowe do FSx: FSUIPC 4.7 pełna (mogę zaintalować niższą FSUIPC 4,3), AIRAC_1112 CS, Captain Sim 767-300 BP+SP1 do SP4 + SP1,5(najnowszy), Captain Sim 757-200 SP 3,4,5 + 4,6, XClass EU
To chyba wszystko.
I teraz mój problem: W kabinach obu Boeing-ów nie ma wszystkich dźwięków: tekst kapitana i personelu pokładowego, komunikatów o wysokości podczas lądowania, komunikatów o poderwaniu, dźwięku nadmiernej prędkości wyłączaniu AP itd.
Słychać silniki, klapy, niektóre komunikaty, chowanie i wysuwanie podwozia. I to jest właśnie ten problem.
Żeby było jeszcze ciekawiej to na dwóch pozostałych komputerach o dużo słabszych parametrach jest wszystko ok. (Jeden z nich to laptop HP pavilion7 win7 32, drugi to pecet ze słabym procesorem i lipną grafiką - wrzucenie FSX było jako test i tam działa)
Wszystkie kodeki dograne, forum przeszukane i przeczytane chyba wszystkie posty o dźwięku i instalacji dodatków.
Może ma znaczenie miejsce instalacji FSX: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator, może powinno być tak C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator
Pozdrawiam
I wysokich lotów w 2012, a może już pod przyszłą choinką znajdziemy nową wersję FS.
FSX brak dzwięku w kokpicie
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Problem braku niektórych dźwięków w 757 i 767 był dosyć szeroko omawiany na forum producenta, jednak nie wiem czy pojawiło się rozwiązanie działające u wszystkich: http://www.captainsim.org/yabb2/YaBB.pl
To normalna ścieżka instalacji 32-bitowego FSa w systemie 64-bitowym.Może ma znaczenie miejsce instalacji FSX: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator, może powinno być tak C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator