Seitek, przycisk PTT i FSUIPC

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

filipsabatowicz
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPBY/LOWW

Seitek, przycisk PTT i FSUIPC

Post autor: filipsabatowicz »

Sorki ze zawracam glowe, dawno nie latalem i nie umiem sobie poradzic z przycisliem PTT w saitek wolant. Mam fs 2004, sb4, fsuipc 3.9 zarejestrowany.
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: leszek81 »

Wchodzisz do FSUIPCa, zakładka "buttons+switches", klikasz przycisk na wolancie, który chcesz przypisać, na FSUIPCu powinnien się pojawić jego numer, następnie po prawej stronie wybierasz w zakładce "control set when button pressed" PTT transmit ON, a w zakładce "control set when button released" PTT transmit OFF. Klikasz ok, żeby FSUIPC zapisał zmiany i ot cała filozofia :)

pozdrowienia,
Leszek
filipsabatowicz
Cadet
Cadet

Dzieki.
Po temacie.
Ostatnio zmieniony wt 07 lut, 2012 19:29 przez filipsabatowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: leszek81 »

A jak używasz defaultowego klawisza z SB4 to działa? Nie wiem czy mam na myśli ten sam dźwięk, ale jak ustawisz złą częstotliwość to taki "pierdzący" dźwięk słychać. Jeśli naciśnięcie guzika wywołuję reakcję SB, to znaczy, że przypisanie jest ok, problem leży gdzie indziej. Spróbuj zrestartować SB, sprawdź częstotliwość - czy przypadkiem nie wpisujesz źle. Radio w samolocie włączone? Pamiętam jak walczyłem z SB4 przez pół godziny bo nie chciało działać a na panelu radiowym od Saiteka wszystko było ok. Potem okazało się, że w samolocie avionika nie była włączona :D
filipsabatowicz
Cadet
Cadet

Juz poradzilem, skasowalem klawisz w sb4 i zaznaczylem jeszcze specyfikacje for aircraft i juz dziala.
Dzieki.
Ostatnio zmieniony wt 07 lut, 2012 20:03 przez filipsabatowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ