vasFMC (dawniej simpleFMC)

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
sww
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: znienacka

Post autor: sww »

Hm, to tak jeszcze na wszelki wypadek zapytam - chcesz widzieć plan lotu na ekranie VasFMC, czy ekranie samolotu?

Przełącz autopilota w tryb HDG i zobacz czy pojawi się coś na wyświetlaczu - powinieneś mieć kreskę wskazującą na wybrany heading.
Centrum Szkolenia Pilotów - (prawie) wszystko o wirtualnym lataniu
Intruder
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kujawy

Post autor: Intruder »

sww pisze:Hm, to tak jeszcze na wszelki wypadek zapytam - chcesz widzieć plan lotu na ekranie VasFMC, czy ekranie samolotu?

Przełącz autopilota w tryb HDG i zobacz czy pojawi się coś na wyświetlaczu - powinieneś mieć kreskę wskazującą na wybrany heading.
Dzięki za zainteresowanie. Próbowałem wszystkiego i z FCU i samolotem (chodziło mi o wyświetlanie w samolocie) i dalej nic, nie wiem czy sobie darować czy co... :?
Awatar użytkownika
sww
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: znienacka

Post autor: sww »

VasFMC wyświetla plan lotu tylko na swoim ekranie. Jeśli chcesz mieć go wbudowanego w panel, to musisz zainstalować VasFMC w wersji gauge, a następnie pobawić się plikiem panel.cfg samolotu (pamiętaj o kopii bezpieczeństwa).

Czy na ekranach VasFMC wszystko działa?
Centrum Szkolenia Pilotów - (prawie) wszystko o wirtualnym lataniu
Intruder
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kujawy

Post autor: Intruder »

Po czasie bo po czasie, ale... poprzednio w akcie desperacji dałem sobie spokój, próbuję znowu i może nawet coś z tego wyjdzie (jak poprzednio). Pobrałem i kombinowałem z wersją gauge.
Robiłem wszystko jak w poradniku, a efektem było to iż w kokpicie 3D w ogóle nie widziałem przyrządów, a przy próbie włączenia panelu 2D wyskakiwał błąd.
http://www.youtube.com/watch?v=oxOg6BGEpu4
Ostatnio zmieniony sob 09 cze, 2012 14:07 przez Intruder, łącznie zmieniany 1 raz.
adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Witam, dopiero zaczynam korzystać z vasFmc, chcę by wyświetlał mi na monitorze wyświetlacze, PFD, ND, ECAM i inne, a na telewizorze FSX-a, wszystko jest ok dopóki jest w trybie menu FSX-a, gdyż ekrany są na monitorze, a FSX na telewizorze. Gdy gra się załaduje na telewizorze mam obraz zniej, czyli wnętrze samolotu, natomiast monitor jest czarny i ekranów nie widać, czy jest na to sposób?
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Otwórz FSX w trybie okienkowym zamiast na pełnym ekranie.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
mkot7634
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Wilczanka

vasFMC i FMC od Benka.

Post autor: mkot7634 »

Witam!
Jakoś nie lubię fmc arbuzowego... Czy w vasFMC jest możliwość dodania tego z Boeinga? Jest możliwość zmienienia ND i PFD na Benkowskie, ale o FMC nie slyszalem... Uzywam wersji standalone w FSX (SP1 + SP2).

Z góry dziękuje za pomoc!

Pozdrawiam Michał ;)
Ostatnio zmieniony pn 19 lis, 2012 14:54 przez mkot7634, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ