[FSX] Znikające pola wyboru w oknie ATC

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Pruszcz Gdański

[FSX] Znikające pola wyboru w oknie ATC

Post autor: West »

Witam,
od czasu do czasu (głównie loty IFR) pojawia się problem znikających pól wyboru w oknie ATC, skutkuje to tym, że służba ATC kilkukrotnie mnie wywołuje a ja nie mam jak jej odpowiedzieć co prowadzi do zakończenia kontroli. Kiedy następuje koniec kontroli to nagle pojawiają się opcje do wyboru (lista najbliższych lotnisk itp).
Najczęściej zdarza się to podczas podchodzenia do lądowania.

Próby jakie podjąłem:
- ponowna instalacja FSPax (myślałem, że może mieć związek ponieważ zawsze latam z FSPax),
- przełączanie się między częstotliwościami (nic nie daje, okno ATC dalej bez opcji do wyboru),
- włączanie/wyłączanie okna ATC z nadzieją, że zaskoczy - nie zaskakuje. :(

Jeżeli ktoś ma jakikolwiek pomysł to będę bardzo wdzięczny, strasznie to irytujące.
System Windows 7 64bit
Wersja FSX Deluxe + SP2

Programy jakich używam (wszystkie Up to Date):
- FSPax
- ASE
- REX

Konfiguracja komputera na dole.
Ostatnio zmieniony pt 13 kwie, 2012 17:52 przez West, łącznie zmieniany 1 raz.
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
Awatar użytkownika
Challenger
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rzeszów

Post autor: Challenger »

- przełączanie się między częstotliwościami (nic nie daje, okno ATC dalej bez opcji do wyboru),
U mnie tak samo się działo przez jakiś czas, ale to pomagało. Miałem ustawione na wolancie dwa przyciski: transmisja na 1 i na 2 częstotliwości. Przełączenie z 1 na 2 i znowu na 1 pomagało...
LENOVO Y580
Intel Core i7-3610QM
8GB RAM (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
NVIDIA GeForce GTX 660M
+ Intel HD Graphics 4000
Windows 7 64-bit Ultimate
Awatar użytkownika
West
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Pruszcz Gdański

Post autor: West »

Dzisiaj problem znowu się powtórzył.. po 3 godzinach lotu praktycznie 20nm od lotniska docelowego. Próbowałem wszystkich możliwych kombinacji, przez chwilę nawet myślałem, że FSPax zrobił mi awarię radia. :roll:

Ktoś może ma jakiś pomysł?
Obawiam się, że będę musiał zrobić reinstall całego FSX. :o
i5-4670K + Thermalright HR-02 Macho, Asrock Fata1ty Performance, MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB, Kingston HyperX Black 4GB, Western Digital Blue 1 TB, XFX Pro 550W, Zalman Z3
ODPOWIEDZ