My Traffic 2010 Problemy z ruchem

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
seba_epll
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPLL

My Traffic 2010 Problemy z ruchem

Post autor: seba_epll »

Wita

Mam traffic 2010 i mam spore problemy. Program jest zainstalowany i aktywny a mimo to ruch jest zerowy zarówno na lotnisjach w Polsce ja i za granicą. Mam też ruch w FS ustawiony na 100% i też bez efektu. Prośba o pomoc, jeśli ktoś ma jakieś pomysły będę wdzięczny:))
Pozdrawiam
Seba_EPLL
Intel Core 2 Guad CPU Q8300,RAM 4GB, GeForce GTX260, System Win 7 Pro wersja 64Bit

Microsoft Flight Simulator X Deluxe Edition SP1 i SP2
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

RTFM
gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Krakow

Post autor: gregorio »

Dołączę się również jak początkujący i proszę o pomoc w ruchu AI. Kupiłem dodatek My traffic 2010 z nadzieją, że będę miał ruch na lotniskach zbliżony do rzeczywistości. Okazało się, że po zainstalowaniu cały ruch znikł. Odinstalowałem i postanowiłem zainstalować inny tym razem darmowy dodatek. Rezultat identyczny. Zero ruchu. Szukałem po forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Po pierwsze powiedzcie mi jaki program AI będzie najlepszy? Przypominam, że jeden płatny już mam. I co mam zrobić, żeby uzyskać ruch na lotnisku. Bardzo proszę o pomoc.
gregorio
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Może zamiast kupować kolejny dodatek, zwróć się do supportu? Tu podałeś za mało informacji, by można było stwierdzić więcej niż "coś robisz źle".
gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Na ten moment nie zamierzam kupować dodatkowego programu, a raczej rozglądam się za czymś bezpłatnym. Niestety nie mam pomysłu i dlatego proszę o pomoc.
gregorio
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

W takim razie wydzielam do stosownego tematu i zadaję pytania-podpowiedzi:
-czy masz włączony ruch AI w FSie?
-skompilowałeś/zainstalowałeś ruch AI w konfiguratorze MyTraffic?
-nie masz scenerii rodem z FS9 i włączonych cieni samolotów?
-czy samoloty MyTraffic są w innym folderze niż te FSowe? Jeśli tak, to czy w fsx.cfg jest dodatkowa linijka SimObjectPaths?
-i najbardziej prawdopodobna spawa, czy nie używasz ruchu AI przeznaczonego dla FS9 (może być częścią jakiejś scenerii)?
gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain

odpowiadam:

1. Mam ustawione w FSX cały ruch na max.
2. Włączyłem instalkę i zainstalowałem My traffic na moim komputerze, następnie otworzyły się okienka jakby dossowskie. Po całej procedurze wszedłem w traffic comunication.
Następnie po zamknięciu i otworzeniu FSX wszedłem w biblioteki i dodałem my traffic. Znalazł się na pierwszym miejscu.
3. Raczej nie posiadam scenerii z FS9. Posiadam FSX i dodatkowo mam zainstalowane GEX i UTR Europe. Miałem jeszcze lotnisko we Frankfurcie ale odinstalowałem.
4. Samoloty z my traffic są tam gdzie zainstalowały się a więc w oddzielnym folderze.
5.
-i najbardziej prawdopodobna spawa, czy nie używasz ruchu AI przeznaczonego dla FS9
,myślę, że nie bo do tej pory jedynie używałem ruchu, który był w podstawowej wersji FSX.

Mam nadzieję, że te odpowiedzi przybliżą mój problem. Ewentualnie proszę o jakiś dobry darmowy program regenerujący ruch.

Dodam jeszcze, że ten problem dotyczy wielu osób. Czytając różne fora, wiele osób prosi o pomoc, gdyż twierdzi, że po zainstalowaniu tego dodatku następuje zniknięcie całego ruchu.
Oto wypowiedzi innych osób:
Prośba o poradę:
nabyłem drogą kupna My Traffic X (wersja 5.1b), zainstalowałem dla FSX z SP2. Wszystko się niby zainstalowało, jednak program nie działa, nie generuje ruchu lotniczego, nie pojawiło się też menu (miało się pojawić po wciśnieęciu Alt jako submenu w dziale Dodatki).
Może ktoś wie,jak problem rozwiązać, wdzięczny będę za pomoc.
albo:
Po instalacji dodatku zniknął cały ruch powietrzny AI a na lotniskach jest całkiem pusto, co może być przyczyną ?? ?? mam FSX + Acceleration

[ Komentarz dodany przez: RzEmYk: Sob 18 Wrz, 2010 23:14 ]
Dodam jeszcze, że ten problem dotyczy wielu osób.
Widać wiele osób nie czyta manuala...
gregorio
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

2. Z tego wynika, że nie włączyłeś nowego ruchu - zapoznaj się z instrukcja obsługi My Traffic, sama instalacja nie aktywuje ruchu.
Obrazek
lotnik555
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: lotnik555 »

PZL Belfegor pisze:2. Z tego wynika, że nie włączyłeś nowego ruchu - zapoznaj się z instrukcja obsługi My Traffic, sama instalacja nie aktywuje ruchu.
Obrazek
Robię właśnie tak, czyli wybieram pierwszą opcję i niby coś tam się instaluje-aktywuje, ale po wejściu do FSa brak ruchu... :/
-
lotnik555 pisze:
PZL Belfegor pisze:2. Z tego wynika, że nie włączyłeś nowego ruchu - zapoznaj się z instrukcja obsługi My Traffic, sama instalacja nie aktywuje ruchu.
Obrazek
Robię właśnie tak, czyli wybieram pierwszą opcję i niby coś tam się instaluje-aktywuje, ale po wejściu do FSa brak ruchu... :/
Zauważyłem, że mam samoloty z ruchu WOAI. Czy ktoś wie jak ich się pozbyć? Może to one stanowią problem?
Ostatnio zmieniony śr 10 sie, 2011 23:36 przez lotnik555, łącznie zmieniany 1 raz.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Same samoloty nie, natomiast plany lotów w formacie FS9 mogą być problemem.
lotnik555
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: lotnik555 »

Już sobie poradziłem, usunąłem wszystkie pliki z nazwami "WOAI" i "WOA" z fsxa i pomogło.
korneltiger
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPSW - Lublin

Post autor: korneltiger »

Witam.

Zainstalowałem My Traffic 2010 dla FSX, ruch jest, ale zauważyłem, że kontroler nie wyczytuje linii lotniczej, tylko sam nr lotu dla AI. Np: 747 Lufthansy stoi na pasie i prosi o take-off clearence, kontroler odpowiada "1193 clear for take off" zamiast "Lufthansa 1193.." sam pilot samolotu też nie przedstawia swojej maszyny po linii, tylko po numerze..

W manualu jest napisane, że program instalacyjny zainstaluje też pliki "sound", ale niczego takiego nie zainstalował, przynajmniej nie pytał się o moją zgodę na instalację takiego pliku, w manualu piszą, że zapyta się mnie czy instalować te pliki.

Nie stało się tak, czy jest jakaś szansa, żeby kontroler przedstawiał samoloty po linii lotniczej?
stanislaw5b
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Łomianki

Post autor: stanislaw5b »

EditVoicePack
Ostatnio zmieniony pn 29 sie, 2011 17:11 przez stanislaw5b, łącznie zmieniany 1 raz.
korneltiger
Light Planes Captain
Light Planes Captain

No nie editvoice, przecież to jest payware i powinno być już w standardzie :evil:

Poza tym z tym jest tak, że niektóre linie czyta, np. Lufthansa, Continental, United, American.. Zauważyłem też, że np. CRJ200 United czyta sam numer lotu, ale już 767-300 United czyta też z callsign'em..

Poza tym w manualu jest coś tam napisane, że trzeba te sound patch'e zainstalować, ale instalator w ogóle się mnie o to nie pytał i nie informował o tych patchach, manual twierdzi że trzeba kliknąć OK. Zawikłane to.. :roll:

CYTAT: Finally you can select whether the MyTraffic 2010 official sound
patch should be executed or not. This will adapt the call signs of the
various different airlines. Activate the „Run the Sound patch now“
option on the final screen and click „Finish“ in order to install the
sound patch and complete the installation. The install window for the
sound patch will then be displayed. The flight simulator language
version will be automatically determined. Click „OK“ to install the
sound patch. The time needed for installing the sound patch will
depend on your computer‘s configuration and could take up to 30
minutes.

Nie miałem w ogóle takiej opcji.
Awatar użytkownika
a6intruder
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: a6intruder »

korneltiger pisze:No nie editvoice, przecież to jest payware
Od kiedy..?
korneltiger
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Źle mnie zrozumiałeś - nie powinno być potrzeby używania EditVoice, bo MyTraffic 2010 to payware i powinno być już samo w sobie ok... Poza tym dziwne jest to, że niektóre linie czyta, a niektóre nie.
stanislaw5b
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Łomianki

Post autor: stanislaw5b »

Spróbuj zainstalować ponownie MyTraffic, jeżeli Ci się nie pojawi ta opcja to ściągnij i zainstaluj EditeVoicePack. :)
Ostatnio zmieniony wt 30 sie, 2011 16:14 przez stanislaw5b, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

A do wydawcy, to napisał ktoś maila z prośbą o pomoc, czy tylko lokalnie narzekacie?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
korneltiger
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Mail do wydawcy został napisany, ale w Aerosofcie albo totalna olewka, albo mają tyle maili że nie mają czasu na odpowiedź.. No cóż, trzeba poczekać.
korneltiger
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Mam takie pytanie, mianowicie na lotnisku w Sydney stoi samolot z mojej biblioteki, ten "flyable", konkretnie chodzi o defaultowy 747 w malowaniu United Airlines. Nie jest to samolot z MyTraffic2010. Skąd on tam się wziął?
AMD Phenom II X4 955 QuadCore @ 3.2Ghz
ASUS nVidia GTX580 1,5GB
4GB RAM
Windows 7 Home Premium 32-bit
nebogipdfel
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: nebogipdfel »

Zwykle programy do obsługi trafficu korzystają z defaultowych modeli, przynajmniej tak jest w przypadku MyTRAFFIC X PROFESSIONAL 5.4 którego używam więc myślę że "stąd" się wziął :)
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

MyTraffic nie używa defaultowych modeli, choć chyba nie wyłącza ruchu FSowych GA i bizjetów.
Domyślny 744: http://flyawaysimulation.com/modules/Im ... Heaven.jpg
Model z pakietu MyTraffic: http://secure.simmarket.com/images/prod ... TX_121.png
korneltiger
Light Planes Captain
Light Planes Captain

To pierwszy taki przypadek, że widzę na lotnisku samolot z mojej biblioteki :roll: Tym bardziej, że malowanie dodawałem sam i nic nie kopiowałem do folderu z samolotami MT2010. Na razie na innych lotniskach nie zauważyłem tego, na KMIA było przed chwilą 9 B-744 i wszystkie ze zbioru MyTraffic2010.
AMD Phenom II X4 955 QuadCore @ 3.2Ghz
ASUS nVidia GTX580 1,5GB
4GB RAM
Windows 7 Home Premium 32-bit
ODPOWIEDZ