Czy mozliwy jest mariaż?

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

drago101
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

Czy mozliwy jest mariaż?

Post autor: drago101 »

Jestem miłosnikiem DC-3 w każdej postaci. Manfred Jahn wydał do FSX bezpłatnego DC-3 w róznych wariantach i dostepnych bardzo licznych malowaniach. VC do niego jest jednak dość słaby. Just Flight wypuścił płatnego DC-3 z nielicznymi co prawda wariantami i dostępnymi malowaniami ale za to fantastycznym VC. Czy jest możliwość połączenia jednego z drugim? Jak zaadaptować VC z JF do bezpatnej Dakoty?
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Teoretycznie możesz skopiować model (VC albo zewnętrzny) z jednego do drugiego. Funkcje ustawione na domyślnych zmiennych FSa będą działały, ale to co zostało zaprogramowane na lokalnych zmiennych zdefiniowanych przez autora - nie będzie działało.

Biorąc pod uwagę to, że Dakota JF nie jest szczególnie zaawansowanym samolotem to myślę, że skopiowanie darmowego modelu zewnętrznego i malowań powinno działać z VC i modelem lotu JF. IMHO - bezpieczniej skopiować model zewnętrzny a nie VC - nawet jeśli jakieś animacje na modelu zewnętrznym nie zadziałają to... trudno. VC lepiej żeby działał.

Daj znać jakie będziesz miał wyniki - DC-3 od JF nie podoba mi się jakoś szczególnie i jeśli darmowy model jest ładny i ma ciekawe malowania to chętnie spróbuję.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Prócz skopiowania modelu należy jeszcze pamiętać o teksturach i niektórych parametrach w aircraft.cfg (położenie domyślnego punktu widzenia, contact_points, światła, drzwi itp.).
viewtopic.php?p=83307
ODPOWIEDZ