Rozwiązanie znajdziesz na samym początku tego wątku. Miałem ten sam problem i się z nim uporałem. Opisałem przyczynę i podałem metodę jego eliminacji, to co się u Ciebie objawiło to ten sam problem, spowodowany tą samą przyczyną. Jest to dosyć często występujące zjawisko i pomagałem, z powodzeniem, pozbyć się go kilku innym osobom. Wystarczy zrozumieć przyczynę i zmniejszyć jej negatywne oddziaływanie. W między czasie wypracowałem jeszcze lepszą metodę eliminacji tego zjawiska, niż ta podana na początku wątku, jej wyjaśnienie też pojawiło się w tym wątku. Przetestuj najpierw, pod kątem uzyskania poprawy, rozwiązanie z AffinityMask=14 i daj znać, czy problem się zmniejszył. Potem ewentualnie doszlifujemy resztę.kulka1981 pisze:Mam kolejny problem odnośnie tekstur samolotu i wyświetlania świateł.
Swoją drogą co zrobiłeś, że sobie tak zepsułeś konfigurację? W kwietniu nie miałeś akurat takich problemów.
Jest zalecany, podobno niektórym pomaga, ale nikt nie potrafi wyjaśnić co on właściwie robi i wesprzeć to informacją źródłową. Ja go nie stosuję i żyję, a ustawienia i wymagania w FSX mam obecnie ekstremalnie wysokie. Scenery complexity, Autogen density: extremly dense, zwiększona w fsx.cfg gęstość autogenu per cell do 6000, mesh resolution: 10m i taki też mam mesh dla większości obszarów, gdzie latam, texture resolution: 1m (fototekstura), LOD_RADIUS=6.5). Jedynym kompromisem jest stosowanie TEXTURE_MAX_LOAD=1024 w przypadku lotów w warunkach dużego zachmurzenia, bo inaczej mi się GTS450 nie wyrabia z chmurami. W normalnych warunkach stosuję TEXTURE_MAX_LOAD=2048. Wyższe ustawienie (4096) to proszenie się o poważne problemy z wydajnością, przynajmniej w przypadku latania nad fotosceneriami.Adam73 pisze:A ten ( HIGHMEMFIX=1) wpis musi być.