[FSX] Używanie skrótów klawiszowych i joysticka dla autopilo

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

piotroszczak
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPMO

[FSX] Używanie skrótów klawiszowych i joysticka dla autopilo

Post autor: piotroszczak »

Witam. Nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie więc proszę o pomoc. Boeing 737-800 standardowy w FSX, ustawiam np. utrzymywanie wysokości na 4000 pokrętłem za pomocą myszki i kiedy wcisnę kombinację klawiszy lub przycisk na joysticku to wysokość przeskakuje na taką na jakiej jestem i kontrolka się zapala. Kiedy przełączę przycisk myszką wysokość się nie zmienia i kontrolka się zapala. Taki właśnie efekt chciałbym mieć na kombinacji klawiszy i joysticku. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem, ewentualnie mogę zrobić filmik o co mi chodzi.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

i kiedy wcisnę kombinację klawiszy lub przycisk na joysticku to
Nie napisałeś, do jakiej funkcji przypisałeś przycisk - opis wskazuje na to, że wybierasz utrzymywanie aktualnej wysokości (altitude hold) zamiast wyboru wysokości (altitude select), jak opisano tutaj. FSX oferuje dosyć ubogie ustawienia kontrolerów, większe możliwości ma zarejestrowany FSUIPC.
piotroszczak
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPMO

Post autor: piotroszczak »

CTRL + Z (domyślnie) utrzymywanie wysokości. Po wciśnięciu tej kombinacji wysokość przeskakuje na inną, zamiast pozostać na tej co ustawiłem. Kiedy przełączamy to myszką, wysokość się nie zmienia.
ODPOWIEDZ