A320 od Airsimmer

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Bielsko-Biała

Post autor: Artur Grabski »

Wersja silnikowa IAE lubiła płatać takie figle. CFM latał oki, choć czasem gubił track, ale w moim przypadku nie zdarzało mu się gibać na boki.
O kompresji czasu zapomnij.
białko
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: D.T

Post autor: białko »

Czy można z wersji CFM model lotu, czy coś podobnego ustawić do IAE żeby go nie gibało na boki? Latam na tej wersji i jest to trochę denerwujące przy fspasangers powoduje ujemne punkty. Co zrobić w configu?
białko
Cadet
Cadet

Mam pytanie. Miał ktoś problemy z logowaniem na stronie Airsimmer? Pojawia mi się taki komunikat: An Error Occurred

Sorry, an error occurred. If you are unsure on how to use a feature, or don't know why you got this error message, try looking through the help files for more information.

Dalsze procedury na stronie nie pomagają. Ktoś miał podobną sytuacje?
-
Panowie, co zrobić, bo wcześniej korzystałem ze wsparcia technicznego na forum, a teraz nie mogę się tam dostać - jak rejestruje produkt to pisze mi że jest zarejestrowany. Wysyłam maile do przywrócenia hasła i nic nie mam na mailu. Jest jakieś rozwiązanie? Czy Airsimmer forum działa? Z czym to jest problem?

Ogranicz słowotok.
Ostatnio zmieniony śr 22 sie, 2012 13:19 przez białko, łącznie zmieniany 1 raz.
białko
Cadet
Cadet

Czy ktoś wie, czy forum Airsimmer jest aktywne? Czy administratorzy coś wam odpisują? Mam problem i nie mogę go rozwiązać.
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2012 20:10 przez białko, łącznie zmieniany 1 raz.
BlueExpressTom
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Iława/EPGD

Post autor: BlueExpressTom »

Forum jest chyba czynne, czasami je odwiedzam.

Zobaczcie co znalazłem w necie. Film z Airsimmerem Advanced (chyba), w MCDU działa wszystko.
http://www.youtube.com/watch?v=bDRQfCdAzwc&feature=plcp

Pytanie, skąd ten ktoś wziął wersję Advanced?

BTW, czytaliście bloga Airsimmer Gangster?

Zbliżasz się do ostrzeżenia za pisownię.
Ostatnio zmieniony pt 14 wrz, 2012 23:10 przez BlueExpressTom, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Jak to skąd. Po nicku na Youtube można gościa bardzo łatwo skojarzyć z z kimś z forum Airsimmera odpowiedzialnym za projekt.
Ostatnio zmieniony ndz 16 wrz, 2012 17:15 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
białko
Cadet
Cadet

Wreszcie widać że Advanced się rozwija. Tylko z kontaktami z nami mają problemy, ja w swojej sprawie logowania wysłałem im kilka e-mailów i nic. To forum tak mizernie działa.
Ostatnio zmieniony ndz 16 wrz, 2012 17:15 przez białko, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Jakoś problemów nie stwierdziłem. Starają się odpowiadać tak szybko jak to możliwe.

Co do Advanced nie byłbym takim optymistą. Cały czas nas mamią, że się rozwija, ale nic z tego nie wynika na naszą korzyść. Dobrze, że Basic lata w miarę stabilnie.
Ostatnio zmieniony pn 17 wrz, 2012 12:30 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

TomJBu
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Gdynia

Post autor: TomJBu »

Od paru dni mam nowego laptopa z windowsem 8

Po instalacji mój AirSimmer wygląda teraz tak.
Czy jest jakiś sposób by to naprawić? Robiłem instalacje AirSimmera trzy razy i za każdym razem to samo.

Tutaj wkleje dwa screeny żeby pokazać jak wygląda problem.
Po prostu wszystko jest czarne
Pierwszy screen VC a drugi kokpit 2D

http://imageshack.us/photo/my-images/715/55386773.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/822/60950637.jpg/
G0L14T
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Radlin

Post autor: G0L14T »

Nieładnie piracić - od razu widać że nie kupiłeś, a ściągnąłeś z neta.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez G0L14T, łącznie zmieniany 1 raz.
TomJBu
Cadet
Cadet

Niestety, kolego, kupiłem tego AirSimmera.

Specjalnie dla Ciebie certyfikat z F1 do tego AirSimmera.
http://imageshack.us/photo/my-images/824/1212qj.jpg/

A pytanie było jak poradzić sobie "czarnym" kokpitem, na starym laptopie z Windows 7 kokpit działa normalnie.
Więc zanim wywnioskujesz że kradnie ktokolwiek, zastanów się 5 razy zanim kogoś oskarżysz.

POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony czw 15 lis, 2012 16:27 przez TomJBu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kirow
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Kirow »

Zainstalować od nowa z "wrappera" od Flight1 wybierając opcję "reinstall" w pierwszym okienku.
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

G0L14T pisze:Nieładnie piracić - od razu widać że nie kupiłeś, a ściągnąłeś z neta.
Nieładnie bezpodstawnie oskarżać, w dodatku pisząc niepoprawnie z nieregulaminową sygnaturką.
TomJBu
Cadet
Cadet

Kirow pisze:Zainstalować od nowa z "wrappera" od Flight1 wybierając opcję "reinstall" w pierwszym okienku.
Możesz troche jaśniej napisać co mam zrobić? Wrapper to jest ten program w którym jest opcja kupienia Airsimmera albo reinstalacji? Taka czerwona ikonka?
Ostatnio zmieniony czw 15 lis, 2012 16:27 przez TomJBu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kirow
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Tak
Pozdrawiam
Boguś
TomJBu
Cadet
Cadet

Przepraszam że tu śmiece teraz.
Naciskam "Click Here to Reinstall"
Następnie select key, xl.key dalej, wprowadzam 4 ostatnie cyfry mojej karty którą zapłaciłem za Airsimmera i wyskakuje taki komunikat.
The information submitted could not be validated becasue the order has exceede its activation limit. bla bla...

Nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Kirow
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

W dziale ich supportu jest opisane jak sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam
Boguś
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

G0L14T pisze:Nieładnie piracić - od razu widać że nie kupiłeś, a ściągnąłeś z neta.
To nie PMDG.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Czarne ekrany w samolocie PMDG nie świadczą jednoznacznie o jego pirackiej proweniencji.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Oczywiście. Może być jeszcze wyłączona bateria lub avionics ;) albo inny błąd.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Tak jest, czasem też zabezpieczenia uruchamiają się bez winy użytkownika - jednoznacznie robi się, gdy autor pytania uczciwie napisze gdzie nabył (albo nie ;)) samolot.
TomJBu
Cadet
Cadet

Czy licencja mojego AirSimmera mogla wygasnac? bo nie moge zrobic reinstalacji z F1 ;//
-
Okej, pokaże na screenach jak to wygląda bo za dużo pisania i było by to niejasne...

Tak wygląda zainstalowany mój AirSimmer w tablet pc. Po tym screenie widać że produkt jest aktywny więc powinno działać poprawnie wszystko, ale mam wszystko czarne.
Słychać tylko dźwięk silników. Żaden przełącznik nie działa.
http://imageshack.us/a/img812/4816/1111wcc.jpg

Drugi screen, robię reinstall na F1 i wyskakuje coś takiego.

http://imageshack.us/a/img819/2361/13131313u.jpg

Trzeci screen, opcja wklejenia ścieżki z kluczem i podania (?) order key, podałem poprawny na milion %.

http://img20.imageshack.us/img20/485/12121212tg.jpg

Ostatni screen w pewnym sensie nawiązuje do screena z linku drugiego, ponieważ na drugim screenie wpisuje login i password jak na stronie F1 i na dowód tego że działa wklejam kolejnego screena.

http://imageshack.us/a/img6/8448/13141414141.jpg

To wszystko, proszę bardzo kogoś o pomoc bo ja już nie wiem co mam robić. Może na Windows 8 AirSimmer po prostu nie działa?
Ostatnio zmieniony pt 16 lis, 2012 22:26 przez TomJBu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Może na Windows 8 AirSimmer po prostu nie działa?
Przecież na tym screenie napisali Ci wyraźnie co nie działa:
http://img20.imageshack.us/img20/485/12121212tg.jpg

Przekroczono liczbę aktywacji dla danego klucza - napisz do supportu, bo na forum (o ile nie mamy tu pracowników Flight1) nikt Ci nie pomoże aktywować tego klucza ponownie.
TomJBu
Cadet
Cadet

Ale to że licencja F1 przekroczyła liczbę aktywacji to jest przyczyna czarnych ekranów?
Jesteś sens pisać do nich i męczyć się z tym?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez TomJBu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Zapłaciłeś i zastanawiasz się nad tym czy pisać do supportu? ...budzisz moje zdziwienie.
męczyć się z tym?
Czegoś nie rozumiem. Nie wiesz czy męczyć się z ludźmi, którzy biorą za to pieniądze, ale męczysz forum?

Już raz dostałeś sugestię, żeby zwrócić się do supportu - on po to jest.

Moim zdaniem w przypadku każdego problemu najbardziej oczywistym rozwiązaniem jest - zapytać faceta, który za produkt bierze kasę.

Daj znać jak poszło.
TomJBu
Cadet
Cadet

Poradziłem sobie z tym szybciej niż by mi się wydawało, ściągnałem AirSimmera z F1 używając reinstall.
Co z tego... ekrany i tak są czarne.
Wygląda że AirSimmer po prostu nie działa na Windows 8
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez TomJBu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
slysy
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: slysy »

Panowie, mam problem.
Nabyłem Arbuza Basic, odinstalowałem wersję Extended Team, zainstalowałem "Basic" i...lipa.
Nie da się uruchomić Tablet PC w celu dokonania aktywacji. W momencie kliknięcia na "account" wywala błąd i koniec.
Szukałem na forum Airsimmera, podobno to kwestia rejestrów, że gdzieś tkwi jeszcze jakaś pozostałość po wersji ET, choć wszystkie pliki (także te z AppData...) usunąłem.
Trafia mnie bo nie mam teraz żadnego Arbuza, ponowne zainstalowanie ET powoduje ten sam błąd.
Czy ktoś może mi pomóc?
Czy ktoś wie jak ew. wyczyścić rejestry?

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: POZnan*

Post autor: Adam73 »

Sławek, sciągnij sobie ten program http://www.dobreprogramy.pl/RegCleaner, ... 11442.html Jest mały, brzydki, ale bardzo skuteczny, czyści doskonale pozostałości w rejestrach. Miałem kiedyś podobny problem z lotniskiem Dortmund od Aerosoftu.
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
Awatar użytkownika
slysy
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: slysy »

Bardzo dziękuje!
Pomogło, super!
Obrazek
białko
Cadet
Cadet

Panowie mam problem. miałem przerwę w lataniu na fs9 i po pewnym czasie chciałem się przelecieć na airsimmer, a tu niespodzianka liczniki czarne zarówno w 2d i 3d włączniki nie wszystkie działają a te co działają przestawiają się dopiero po zmianie widoku z 2d na 3d i odwrotnie. Dotyczy to też komp. pokładowego. Dodatkowo wczytałem inne samoloty a tu ten sam problem przełączników, przełącza je zmiana widoku. Dodam że przeinstalowałem Win7 i wgrałem ponownie fs9 i problem nadal trwa. Czy ktoś miał coś podobnego? skąd ten problem? czy to FSUIPC robi problem? Airsimmer mam org. i wcześniej latałem. Pomóżcie
białko
Cadet
Cadet

Milośnicy Airsimmera mam do was prośbę. Wcześniej w poście pisałem że mam problemy z zarejestrowaniem swojego produktu, bo piszą mi że jest już zarejestrowany. Moja prośba dotyczy pomarańczowego FCU, zrobiłem reinstal systemu i nie wiem co to za wpisy w plikach były, które zmieniły kolor w FCU. Na forum tam gdzie jest ta informacja nie mogę się dostać. Czy ktoś z was może mi podać jaki to był wpis? Z góry dziękuje!
białko
Cadet
Cadet

Panowie czy ktoś z was coś wie o wersji Advanced? Czy to już zamknięty rozdział? Są filmiki z tej wersji na youtube, to może wydadzą tą wersje.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Nie wiadomo. Cały czas utrzymują, że pracują, ale postępu nie ma.
Trwa to już bardzo długo, więc raczej nadziei na wydanie brak.
TomJBu
Cadet
Cadet

Airsimmer jest tak obsmarowany że nie wiem czy coś z tego jeszcze wyjdzie.
Chyba kogo byście nie zaczepili na Vatsim to powiedzą że Airsmmer to latający bug.
Z taką opinią tego nikt nie kupi.
Co prawda od ostatniego update mi się lepiej lata.

Osobiście bardzo bym chciał żeby wyszła wersja extended ale po odejściu znowu kogoś z teamu, przeczytaniu bloga Airsimmer Gangster to wątpię że coś z tego jeszcze wyjdzie.
Ale mimo wszystko trzymam kciuki!
Tak żartem, niech robią co chcą za zarobione pieniądze ale już nam dajcie PORZĄDNEGO Airbusa na FS 9.1
ODPOWIEDZ