[FS2004] Active Sky Evo nie uruchamia się
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FS2004] Active Sky Evo nie uruchamia się
I Sprzęt
płyta główna: Gigabyte GA-970
procesor: AMD FX4100 3.6Ghz
pamięć: 8GB RAM
karta graficzna: GTX550Ti
zasilacz: Aerocool 650W
karta dźwiękowa: TC Near konnekt 6
peryferia: -
II Oprogramowanie
system operacyjny: Win 7 Home 64bit
symulator (nazwa i wersja): Microsoft Flight Simulator 2004 9.1
dodatkowe oprogramowanie do symulatora: Active Sky Evolution, REX, Ground Environment
III Opis problemu
W dniu wczorajszym wykonałem lot z ASE, wyłączyłem komputer. Dzisiaj rano, uruchamiam kompa, klikam dwa razy na ASE, pokazuje się okno uruchamiania. Na etapie Loading Please wait, ASE przestaje działać, i jedyne co mogę zrobić to zamknąć aplikację. Przeinstalowałem, nic nie dało. Zainstalowałem na inny dysk, nic nie dało. Przeczyściłem CCleanerem i wyczyściłem rejestr, nic nie dało. Jak rozwiązać ten problem?
płyta główna: Gigabyte GA-970
procesor: AMD FX4100 3.6Ghz
pamięć: 8GB RAM
karta graficzna: GTX550Ti
zasilacz: Aerocool 650W
karta dźwiękowa: TC Near konnekt 6
peryferia: -
II Oprogramowanie
system operacyjny: Win 7 Home 64bit
symulator (nazwa i wersja): Microsoft Flight Simulator 2004 9.1
dodatkowe oprogramowanie do symulatora: Active Sky Evolution, REX, Ground Environment
III Opis problemu
W dniu wczorajszym wykonałem lot z ASE, wyłączyłem komputer. Dzisiaj rano, uruchamiam kompa, klikam dwa razy na ASE, pokazuje się okno uruchamiania. Na etapie Loading Please wait, ASE przestaje działać, i jedyne co mogę zrobić to zamknąć aplikację. Przeinstalowałem, nic nie dało. Zainstalowałem na inny dysk, nic nie dało. Przeczyściłem CCleanerem i wyczyściłem rejestr, nic nie dało. Jak rozwiązać ten problem?
Problem był opisywany na kilku forach, niestety nie pamiętam już detali, bo zdarzyło mi się to dawno temu. Powodem jest brak pewnego pliku z tych "windowsowych", nie pamiętam już jakiego niestety. Jeśli znajdziesz i doczytasz o co chodzi dowiesz się, że można w pewien sposób przywrócić dany plik (nie robiłem tego).
Poza tym pomóc mogą:
a) Reinstalacja Windowsa.
b) Przywracanie systemu.
W każdym razie miałem kiedyś ten problem i jakoś sobie z nim poradziłem.
Powodzenia!
Poza tym pomóc mogą:
a) Reinstalacja Windowsa.
b) Przywracanie systemu.
W każdym razie miałem kiedyś ten problem i jakoś sobie z nim poradziłem.
Powodzenia!
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
No reinstalacja systemu nie wchodzi w grę dla jednego programu
A przywracania nie mogę zrobić bo nie mam utworzonego punktu. Postaram się odnaleźć te tematy na innych forach, ale ciężko... Na razie nic nie znalazłem.
Ostatnio zmieniony pn 26 lis, 2012 15:14 przez Tyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyściłeś rejestr ręcznie przy reinstalacji? Czy tylko CCleanerem?
Jeśli nie czyściłeś ręcznie to znów odinstaluj ASE (normalnie przez uninstall albo przez menu programy), potem wywal wszystkie jego wpisy z FSX, App Data i rejestru - jeśli jakieś pozostały. Nie wiem jak wygląda odpowiednik fsx.cfg w FS9, ale sprawdź czy tam nie ma wpisów ASE, jeśli zostały - wywal.
Potem zresetuj komputer i po ponownym uruchomieniu zainstaluj. Może zadziała. Albo nie jeśli problem leży poza ASE.
Czy masz jakiekolwiek komunikaty?
Jeśli nie czyściłeś ręcznie to znów odinstaluj ASE (normalnie przez uninstall albo przez menu programy), potem wywal wszystkie jego wpisy z FSX, App Data i rejestru - jeśli jakieś pozostały. Nie wiem jak wygląda odpowiednik fsx.cfg w FS9, ale sprawdź czy tam nie ma wpisów ASE, jeśli zostały - wywal.
Potem zresetuj komputer i po ponownym uruchomieniu zainstaluj. Może zadziała. Albo nie jeśli problem leży poza ASE.
Czy masz jakiekolwiek komunikaty?