Carenado Commander 114 wasze opinie.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Carenado Commander 114 wasze opinie.
Jak w temacie, jeśli ktoś posiada prosił bym o opinię. Przymierzam się do zakupu i jednak nie wiem czy to dobry wybór, choć powiem szczerze, że miałem okazję przelecieć się produktem Carenado, a mianowicie Cessną 152 i podobało mi się.
I jeszcze jedno pytanko czy są do niego manuale?
I jeszcze jedno pytanko czy są do niego manuale?
Ostatnio zmieniony ndz 06 sty, 2013 10:54 przez XxCloudy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Przed ewentualnym zakupem warto przeczytać, co pisze producent.
Pop up Commander 114 manual with normal, emergency checklist and performance tables
Normal and Emergency Procedures PDF
Performance tables PDF
Quick reference table PDF
Century III Autopilot Manual PDF
Operations Tips PDF
VC Diagram PDF
Recommended Settings PDF
-
PZL Belfegor
- Moderator

Przepraszam, może źle sprecyzowałem moje pytania, chodzi mi o to, czy ogólnie ludzie korzystają z tych samolotów w lotach na VATSIM oraz jak wygląda wykonywanie lotów IFR skoro z tego co się orientuję Carenado nie ma wsparcia od Navigraph.
Ostatnio zmieniony ndz 06 sty, 2013 19:57 przez XxCloudy, łącznie zmieniany 2 razy.
-
PZL Belfegor
- Moderator

http://www.vataware.com/aircraft.cfm?code=AC11
Możliwe są loty IFR non-RNAV, a do RNAV można doposażyć samolot w odpowiednią awionikę albo spróbować aktualizować bazę domyślnego GPS-a.
Możliwe są loty IFR non-RNAV, a do RNAV można doposażyć samolot w odpowiednią awionikę albo spróbować aktualizować bazę domyślnego GPS-a.
Jak dla mnie jest to raczej samolot do lotów VFR
Przynajmniej w takim lataniu jest jakaś przyjemność z tej maszyny. Manualność i realistyczność jest bardzo dobra. Jeden z lepszych na jakim latałem ze stajni Carenado, a dodając do tego pełny sprzęt Saiteka (wolant, pedały, przepustnice, switch, multi, radio) no i ukochany Track IR5 to już lepiej być nie może. Jedyna wada jak na taka maszynę przystało to prędkość przelotowa
Trzeba długo przesiadywać by przelecieć z miejsca do miejsca
, ale nie ma to jak as real 
Jednym słowem: polecam.
Jednym słowem: polecam.
Ostatnio zmieniony pn 07 sty, 2013 14:18 przez meduzes, łącznie zmieniany 3 razy.
-
PZL Belfegor
- Moderator