Level-D 767-300 dla FSX
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Zacytuję coś z forum iFly:
Oczywiście w tym wypadku będzie Levelek, a nie iFly...Steve Masson pisze: 1. After purchasing you download the license transfer software and run it on the non iternet pc creating your_name.xfr (usb pen drive, cd etc)
2. Transfer the file your_name.xfr to the internet computer(usb pen drive, cd etc)
3. On your Internet connected (purchase) machine, place the Your your_name.xfr file into a good, known location. You may want to keep it stored there for future use.
3a.Remove previous installation attempts from the internet computer delete where the iFly reside for example C:\iFly Development Team
4. Run the Flight1.com E-Commerce enabled EXE file. When you get to the screen that asks you if you want to use this software on "This Computer", or on "Another Computer", make sure you select the "Another Computer" option. Press Continue. You will then need to browse to the Your_Name.xfr file you created earlier and moved to that machine. Then go through the Purchase or Reinstall steps as normal.
5. The software extracted will not work on the current computer you just made the purchase or reinstall on. In fact, automatic running of the Setup files have been disabled when you use the License Transfer option. What you will need to do is to move the resulting setup and license files to your non-Internet computer. For this example, C:\iFly Development Team
You will need to:
A. Copy the full contents of the C:\Ifly . Primarily, you will see a large Setup file, plus a file with the .LIC extension. Copy the "MySetup.exe" and "_TRANSFER_MyLicense.lic" file (note the _TRANSFER_ section as this will need to be removed later), as well as any proof of purchase or key files to a CD or other device that will enable you to move the software to the non-Internet machine. If C:\ is not your Windows boot drive, the folder may be "F:\iFly Development Team" for example.
B.Once on the non-Internet machine, you can run the Setup application to run your software. It will be very important you place the license (.lic) file in one of the following locations... The C:\iFly development team(or whatever your Windows_Boot drive is that contains Ifly software, or you can place the lic file into your root Windows folder. That is your main Windows folder, not a folder inside Windows like System32. You also need to remove the _TRANSFER_ part of the file name, including the leading and trailing underscore (_). If you do not do this, the software will not work. Simply right click the file and select Rename, or highlight the file in Explorer, select File, then Rename. The following is an example:
The file:
_TRANSFER_MyProduct.lic
now becomes:
MyProduct.lic
Your software should now run as normal.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Witam.
Temat dotyczący samolotu Level-D 767.
1. Czy również spotkaliście się z brakiem możliwości odłączenia APP, gdy go wcześniej zainicjowano do lądowania?
Najbardziej przeszkadza np. podczas Go-Around.
2. Czy jest to normalna sytuacja, gdy po starcie, bardzo szybko wzrasta prędkość, przekraczając V2 + 15, 20 kt?
Jak najbardziej mam uzbrojone "A/T ARM" i zainicjowany tryb N1 PWR przed startem.
Kombinowałem trochę z ustawieniem "Derate Take-off", lecz trochę się to mija z realizmem, więc odpada.
Od razu po starcie próbowałem jeszcze inicjować tryb "speed", lecz automatycznie FD wskazywał na wznoszenie się pod mniejszym kątem, a przecież po starcie, 15-stopniowa "ścieżka" to minimum.
3. I przy okazji: Czy jest możliwość poprawienia jakości VC? Czasami dobrze jest sobie troszkę oddalić widok np. podczas lądowania, lecz wiąże się to z brakiem możliwości odczytaniu wartości np. na EHSI, ponieważ wszystko się "zlewa".
Najlepiej sprawdza się tu opcja, która występuje np w PMDG 737 - kliknięcie na PFD skutkuje jego "otwarciem".
Tekstury odpowiadające za widok kokpitu są ustawione na max.
4. Podczas podchodzenia na lotnisko LFPG wystąpiła właśnie taka sytuacja jak na screeanie poniżej.
Włączyłem sobie na chwilkę panel 2D, następnie przełączyłem na Virtual Cocpit (ponieważ 99% lotu spędzam właśnie w tym widoku) i ukazał się właśnie taki magiczny "obraz".
Obraz w kokpicie wrócił do pierwotnego po około 3 minutach.

P.S. jeśli będzie taka potrzeba, to wrzucę komponenety komputera.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Temat dotyczący samolotu Level-D 767.
1. Czy również spotkaliście się z brakiem możliwości odłączenia APP, gdy go wcześniej zainicjowano do lądowania?
Najbardziej przeszkadza np. podczas Go-Around.
2. Czy jest to normalna sytuacja, gdy po starcie, bardzo szybko wzrasta prędkość, przekraczając V2 + 15, 20 kt?
Jak najbardziej mam uzbrojone "A/T ARM" i zainicjowany tryb N1 PWR przed startem.
Kombinowałem trochę z ustawieniem "Derate Take-off", lecz trochę się to mija z realizmem, więc odpada.
Od razu po starcie próbowałem jeszcze inicjować tryb "speed", lecz automatycznie FD wskazywał na wznoszenie się pod mniejszym kątem, a przecież po starcie, 15-stopniowa "ścieżka" to minimum.
3. I przy okazji: Czy jest możliwość poprawienia jakości VC? Czasami dobrze jest sobie troszkę oddalić widok np. podczas lądowania, lecz wiąże się to z brakiem możliwości odczytaniu wartości np. na EHSI, ponieważ wszystko się "zlewa".
Najlepiej sprawdza się tu opcja, która występuje np w PMDG 737 - kliknięcie na PFD skutkuje jego "otwarciem".
Tekstury odpowiadające za widok kokpitu są ustawione na max.
4. Podczas podchodzenia na lotnisko LFPG wystąpiła właśnie taka sytuacja jak na screeanie poniżej.
Włączyłem sobie na chwilkę panel 2D, następnie przełączyłem na Virtual Cocpit (ponieważ 99% lotu spędzam właśnie w tym widoku) i ukazał się właśnie taki magiczny "obraz".
Obraz w kokpicie wrócił do pierwotnego po około 3 minutach.

P.S. jeśli będzie taka potrzeba, to wrzucę komponenety komputera.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob 26 sty, 2013 19:07 przez oskar1994, łącznie zmieniany 1 raz.
-
misiek3087
- Cadet

- Skąd jesteś: Ciechanowiec
3. Możesz spróbować z większymi poziomami anizo i AA... Zawsze coś. A na dłuższą metę polecam 2560x1440 - full zoom out i wszystkie wskażniki czytelne
FullHD to 2.1 MP a WQHD to jednak 3.7 MP - 75% więcej punktów daje ogromną różnicę. Spadku wydajności przy GTX560 nie zauważyłem choć pomiarów nie robiłem.