Witam. Od początku latania z x-plane samoloty samoistnie skręcają, nieważne czy kołuję, startuję czy lecę. Robią to bardzo gwałtownie i nieprzerwanie, uniemożliwia to latanie nimi, co ciekawe tylko niektóre samoloty posiadają ten błąd, niestety część płatnych też Na pewno nie jest to wina kontrolera, bo posiadam też samoloty bez tej usterki, które zachowują się naturalnie. Każdy kolejny update, nie naprawia tego błędu. Liczę na pomoc
Nie mam włączonych żadnych "ułatwień", wszystko skalibrowane poprawnie. Dlatego zakładam, że to błąd. Poza tym widziałem takie same objawy w paru filmikach na internecie. Ale nie było rozwiązania.
Z ułatwieniami raczej by nie ściągało, prędzej przeciwnie. Wydaje mi się, że przed odpisaniem nie przeczytałeś podanych wątków - przyczyną nie musi być błąd, może to być wiatr, pochyły pas czy jakaś anizotropowość (nie wiem, czy X-Plane to oddaje), asymetryczny ciąg czy położenie środka masy, ustawienie trymerów, sterowanie skrętem podwozia, i tak dalej, a w przypadku jednosilnikowych samolotów śmigłowych szereg efektów związanych z układem napędowym.
Ostatnio zmieniony pt 01 mar, 2013 22:38 przez PZL Belfegor, łącznie zmieniany 5 razy.
Poszukam jakiś ułatwień, ale wolałbym znaleźć rozwiązanie. Bo ten błąd konkretnie polega na tym, że samolot zachowuje się tak jakby ster był przechylony max. w lewo, mimo że pokazuje go w pozycji prostej.
Wszystkie aspekty pogodowe wykluczam, bo wyczyściłem ją całkowicie, nie może być to wina pasa bo w powietrzu to samo. Trymery mam na zero i T.O., samolot zawsze wyważony na środek itp. Takie rzeczy wykluczałem już od paru miesięcy, ale pozostaje szukać dalej, jak znajdę dam znać.