tomi5 pisze:Czy jest możliwość aby RC4 wektorował po starcie w danym kierunku? czy zawsze jest published departure?
Pozdrawiam
Jeśli chcesz aby RC wektorował Cie po starcie to w polu "Dep Procedures" zaznacz "No Dep Proc".
Wtedy program będzie wiedzial że nie będziesz wykonywał żadnego SID'a.
Ale....
Z tego co jeszcze pamiętam, to żeby móc wybrać "No Dep Proc" - pierwszy punkt powinien być chyba dalej niż 30 nm od lotniska. Jeśli będzie bliżej, to ta opcja nie będzie dostępna.
Pozdrawiam,
Marcin FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1. C2D 8500, GF 9800GTX+ 1GB, SB Audigy 2 ZS, 2GB RAM, XP Pro SP3.
Mam problem, który uniemożliwia mi latanie w FSX. Mam nadzieję, że problem ten nie wynika z mojego braku wiedzy.
Włączam FSX'a, wybieram trasę, odpalam, alt-tabuję fsx'a, włączam RC4 i jest ok. Kołowanie, start, procedury, zmiana hdg w czasie lotu itd. Problem pojawia się gdy jestem "niedaleko" lotniska docelowego, gdzie na ekranie RC4 mam do wyboru ILS landing, visual approach etc. (wiecie na pewno o co mi chodzi). Po tamtym okienku approach przestaje się do mnie odzywać w ogóle. RC4 milczy. Nie śledzi gdzie lecę, bo po prostu oddalam sie od celu.
Powiedzcie mi czy: Gdy RC4 łączy mnie z approach, gdzie w okienku RC4 mam do wyboru vectors, ILS landing, Visual approach - to czy ja mam tam wybrać podejście?
Bo defaultowy ATC z fsx'a zawsze kierował bezpośrednio na lotnisko i na końcu "pytał" czy ils czy visual.