Radar Contact 4

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

marcpro
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPSO

Post autor: marcpro »

tomi5 pisze:Czy jest możliwość aby RC4 wektorował po starcie w danym kierunku? czy zawsze jest published departure?

Pozdrawiam
Jeśli chcesz aby RC wektorował Cie po starcie to w polu "Dep Procedures" zaznacz "No Dep Proc".
Wtedy program będzie wiedzial że nie będziesz wykonywał żadnego SID'a.

Ale....
Z tego co jeszcze pamiętam, to żeby móc wybrać "No Dep Proc" - pierwszy punkt powinien być chyba dalej niż 30 nm od lotniska. Jeśli będzie bliżej, to ta opcja nie będzie dostępna.
Pozdrawiam,
Marcin
FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1.
C2D 8500, GF 9800GTX+ 1GB, SB Audigy 2 ZS, 2GB RAM, XP Pro SP3.
tomi5
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Krotoszyn

Post autor: tomi5 »

Bardzo dziękuję za podpowiedź, faktycznie nie skojarzyłem tej funkcji No Dep.Proc.
Dzisiaj będę próbował

Pozdrawiam

Tomek
i5 9600 KF , MSI MPG Z 390 GAMING PRO CARBON, 32 GB RAM G-SKILL, SAPPHIRE RX 580 8 GB SE, SSD SAMSUNG 850 PRO, WIN 10 PRO 64 bit
Ultor
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: Ultor »

Gdybym chciał używać tego programu z polską wersją Windows to jakie są ograniczenia na komunikację głosową z ATC?
Microsoft FSX:SE | ASE + REX Essential PLUS | UTX Europe 2 + GEX Europe 2 | FSBuild 2.4 |
PMDG B737-6/7/8/9 NGX, B747-400X/F, MD-11X/F, BAe J41 | LSH Maddog 2010 Pro | LDS B767-300ER | A2A B377
malomowny18
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWR

Radar contact problem.

Post autor: malomowny18 »

Witam serdecznie

Mam problem, który uniemożliwia mi latanie w FSX. Mam nadzieję, że problem ten nie wynika z mojego braku wiedzy.

Włączam FSX'a, wybieram trasę, odpalam, alt-tabuję fsx'a, włączam RC4 i jest ok. Kołowanie, start, procedury, zmiana hdg w czasie lotu itd. Problem pojawia się gdy jestem "niedaleko" lotniska docelowego, gdzie na ekranie RC4 mam do wyboru ILS landing, visual approach etc. (wiecie na pewno o co mi chodzi). Po tamtym okienku approach przestaje się do mnie odzywać w ogóle. RC4 milczy. Nie śledzi gdzie lecę, bo po prostu oddalam sie od celu.

W czym tkwi problem?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Dlaczego oddalasz się od celu? Nie wykonujesz podejścia, jakie wybrałeś?
malomowny18
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Powiedzcie mi czy: Gdy RC4 łączy mnie z approach, gdzie w okienku RC4 mam do wyboru vectors, ILS landing, Visual approach - to czy ja mam tam wybrać podejście?
Bo defaultowy ATC z fsx'a zawsze kierował bezpośrednio na lotnisko i na końcu "pytał" czy ils czy visual.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

malomowny18
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dziekuję
ODPOWIEDZ