Postanowilem napisac gdyz mam problem z zapisaniem ustawien klawiszy - moich ustawien.
Uzywam mychy Cyborga i pod odpowiednie klawisze przypisuje sobie pewne ustawienia. Niestety za kazdym razem gdy odpalam FSXa musze definiowac je od nowa. Czy istnieje sposob na zapisanie tych moich ustawien by ladowaly sie automatycznie podczas startu FSXa?
Szukalem, ale nigdzie nie udalo mi sie znalesc rozwiazania. Z gory dziekuje.
--
Grabek
Ostatnio zmieniony ndz 04 sie, 2013 10:24 przez grabek77, łącznie zmieniany 1 raz.
Ustawienia zapisują się w C:\Users\[nazwa]\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Controls, w pliku Standard.xml aktualizowanym przy każdym wyłączaniu FSX. Jeśli podłączasz kontroler pod ten sam port USB, to nie ma potrzeby przypisywania ustawień za każdym razem. Proponuję przypisać, zamknąć FS-a bez wczytywania lotu i ponownie uruchomić.
FSX ma pełno bugów i niezapisywanie ustawień klawiszy/kontrolerów to jeden z nich. Wielu ludzi ma ten problem, nie wiadomo od czego on zależy. U mnie zaczął występować niedawno. Póki co nie znam rozwiązania. Nie pomaga nawet robienie backupu wspomnianego wyżej pliku i przywracanie go. FSX rządzi się swoimi prawami.