[FSX] New York City X

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

[FSX] New York City X

Post autor: D. Design »

Miło mi poinformować, iż został wydany nasz kolejny produkt, New York City X , będący zarazem jednym z najbardziej skomplikowanych produktów tego typu w historii FS. Praca nad nim wymagała od nas stworzenia zupełnie nowego, automatycznego systemu obróbki ogromnych ilości danych oraz ich przetwarzania (a co za tym idzie i odpowiedni sprzęt). Najważniejsze cechy produktu:

- 2500 km kw. sezonowej i nocnej fototekstury z autogenem centrum i okolic Nowego Jorku, zawierające m.in. wszystkie dzielnice (Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens i Staten Island), Newark City oraz Jersey City
- ponad 6100 stworzonych dla projektu fotorealistycznych budynków Manhattanu oraz fragmentów dzielnic Brooklyn i Bronx a także Jersey City i Newark City, wraz z wariantem nocnym
- zaawansowane techniki modelowania i teksturowania, w celu otrzymania optymalnych proporcji osiągów do efektu wizualnego
- 11 heliportów, z czego 4 dokładne a 3 z dodatkowymi obiektami

Sceneria jest idealna przede wszystkim dla lotnictwa GA oraz śmigłowców, pokrywa jednak fototeksturą również 6 okolicznych lotnisk, których dokładne scenerie są aktualnie tworzone i zostaną wydane w ciągu dwóch miesięcy, jako pakiet New York Airports X.

Zapraszam do odwiedzenia strony projektu i obejrzenia zdjęć (film promocyjny jeszcze w drodze): http://www.drzewiecki-design.net/prodNYCity_X.htm

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
adiks7
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Mińsk EPMM

Post autor: adiks7 »

Mam pytanko, osobiście nie latam po Ameryce, ale jak zobaczyłem projekt nabrałem chęci, polatałem trochę po defaultowym Manhatanie chciałem wylądować na kilku wieżowcach helikopterem i niestety wpadałem w nie, czy w Twojej scenerii jest możliwość wylądowania na wieżowcach? Poza tym kawał dobrej roboty
Latam również wszelkimi modelami RC, od małych po te największe, a od niedawna jeszcze większymi tym razem już w kabinie
www.rcklub.jun.pl
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Na Manhattanie nie ma lądowisk na dachach. Jedyne było na budynku MetLife, ale zostało zlikwidowane:
The building previously had helicopter service to Pan Am's terminal at John F. Kennedy International Airport, a 7-to-10-minute flight from the rooftop helipad. The New York Airways Vertol 107 flights lasted from December 21, 1965 to February 18, 1968; Sikorsky S-61 flights operated for a few months in 1977, ending after an accident atop the building killed five people.

On May 16, 1977, about one minute after a Sikorsky S-61L landed and its 20 passengers disembarked, the right front landing gear collapsed, causing the aircraft to topple onto its side with the rotors still turning. One of the five 20-foot blades broke off and flew into a crowd of passengers waiting to board. Three men, including film director Michael Findlay, were killed instantly and another man died later in a hospital. The blade sailed over the side of the building and killed a pedestrian on the corner of Madison Avenue and 43rd Street. Two other people were seriously injured.
Obrazek Obrazek

Dla fun'u umieściliśmy zamknięty helipad na dachu MetLife, więc nielegalnie można tam wylądować. ;) Najbliższy otwarty to Gateway Heliport w Newark, można tam wylądować na dachu.
Obrazek
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLU

New York:)

Post autor: piter747 »

Właśnie instaluję...zobaczymy jak śmiga:)
mariuszp
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Epkk

pytanie

Post autor: mariuszp »

Witam!
Bardzo proszę o info na temat czy w scenerii New York City dla Fsx znajdują się statyczne obiekty w postaci samolotów i śmigłowców i czy możliwe są do usunięcia ręcznie z folderu scenery? Jeśli nie to w takim razie nawet nie zawracam sobie głowy zakupem tego projektu. Pozdrawiam :|
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Witaj Mariusz. Nie zawracaj sobie głowy, bo 4 śmigłowce są i nie da się ich usunąć.
Obrazek
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain

NYX

Staszku..zakupiłem...jeszcze mam problemy z ustawieniem grafiki bo ciągle coś znika albo jest czarne ale to kwestia ustawienia...Mam 2 pytania
1. Jak zainstalować mod by Steve Parsons który polecasz w instrukcji..
2. Czy jest możliwość otrzymania polskiego tekstu instrukcji? Widzę że jest tam trochę historii o poszczególnych dzielnicach i ogólnie o NY.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Witaj Piotrze.

ad1. Steve załącza plik readme - tam jest wszystko opisane krok po kroku. Ogólnie instalacja ogranicza się tylko do uruchomienia pliku setup.bat, ale dla spokoju można przeczytać, co on konkretnie zmienia/poprawia (są w sumie 3 takie pliki, z czego 2 bardziej opcjonalne).

ad2. Najłatwiej: http://translate.google.com/ albo po prostu zerknąć na https://pl.wikipedia.org/wiki/Nowy_Jork - informacje będą podobne.

Rozumiem, że odpaliłeś już DX10?

Jest jeszcze coś takiego: http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
Obrazek
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Tak, odpaliłem DX10..Jestem bardzo zadowolony ze scenerii..tylko muszę popracować nad optymalizacją..obecnie szukam lądowisk heli...oraz budynku Metlife żeby na nim wylądować..
Pytałem o tego moda bo nie widziałem tam pliku setap.exe , a gdy klikam na *.bat to nic się nie dzieje, stąd moje pytanie.(wybacz wygląda na to że jestem lajkonikiem:) )
Co do tłumaczenia..to właśnie skorzystałem z translatora...ale myślałem ze najpierw mieliście txt polski i dopiero go tłumaczyliście:)
Mam Od Ciebie również Polskę vol1 vol3 i EPKK..które także sobie chwalę..i dziękuję za włożoną pracę..Czasami tylko, bo mam też cały vfr poland, przy sceneriach samochody nie jeżdżą po ulicach tylko gdzieś w las...jak to poprawić?
Załączniki
newyorkxx.jpg
newyorkxx.jpg (178.86 KiB) Przejrzano 14228 razy
piter747
Light Planes Captain
Light Planes Captain

To screeny z testów...cały czas nad tym pracuję:)
Załączniki
tu już lepiej
tu już lepiej
nyyyyyy.jpg (141.78 KiB) Przejrzano 14226 razy
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

No, teraz to wygląda kozacko :twisted: Gratulacje! Cieszę się, że sceneria się podoba i (tak jak w Allegro ;) ) będę wdzięczny za pozytywny komentarz w sklepie.
Obrazek
karmel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: karmel »

Naprawdę fantastyczna sceneria. Szkoda, że tak długo musimy czekać na EPWA.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Każdy kolejny produkt to lepsze EPWA - a ono jest następne w kolejce, równolegle z EETN.
Obrazek
marcpro
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPSO

Post autor: marcpro »

D. Design pisze:Każdy kolejny produkt to lepsze EPWA - a ono jest następne w kolejce, równolegle z EETN.
A czy EETN będzie jeszcze dla FS9 czy już tylko FSX??
Pozdrawiam,
Marcin
FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1.
C2D 8500, GF 9800GTX+ 1GB, SB Audigy 2 ZS, 2GB RAM, XP Pro SP3.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Najprawdopodobniej będzie jeszcze pod 9, ale to nie deklaracja.
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Pragnę poinformować, iż ukazała się wersja 1.1 produktu New York City X. Nowa wersja zawiera przede wszystkim optymalizację działania scenerii, a także dodatkowe opcje konfiguracyjne podczas instalacji, które pozwalają wybrać jakość tekstur. Ponadto zostały poprawione wszystkie inne, raportowane przez użytkowników, błędy. Nową wersję można ściągnąć po zalogowaniu się do sklepu i ponownym downloadzie plików produktów.
Obrazek
marcinmmm
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: marcinmmm »

Witam. Jestem ciekaw jak będzie chodził mi FSX z DD NY na takim sprzęcie:
płyta główna: Gigabyte F2A88XM-HD3 FM2
procesor: Athlonll X4 750K FM2 3,4GHz (podkręcony 4,0 GHz)
pamięć: Kingston 2x4GB DDR3-1866 HX
karta graficzna:Gigabyte RHD7870 2GB DDR5 256bit PCIE2.0

Ewentualnie jak by chodziło Miami City?
ODPOWIEDZ