Just Flight 757 freemium FMC

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

mumin3k
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: miedzyrzec

Just Flight 757 freemium FMC

Post autor: mumin3k »

Witam,
Ściągnąłem sobie ten samolocik. Wszystko ładnie pięknie, tylko FMC krzyczy że nie ma NAVDATA. Przy próbie wczytania planu zrobionego w FSX wywala error na ekranie FMC. Mam w moich dokumentach folder JFBoeing NAVDATA. Przypuszczam że tam trzeba wrzucic dane tylko pytanie jaka na stronie NAVGRAPHA nie widze JUST FLight. Czy mógłby ktoś pomóc. Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

W instrukcji nic nie napisali, z jakiej bazy korzysta.

Sam opis dodatku sugeruje, że nie korzysta z baz Navigraph ale bazy zawartej w FSX.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
mumin3k
Cadet
Cadet

No tylko problem jest taki, że na ekranie startowym FMC jest "no database" i nie mogę wprowadzić żadnych punktów.
Ostatnio zmieniony wt 25 lut, 2014 21:32 przez mumin3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Nie wygląda na to, żeby tam był jakikolwiek AIRAC.
Zapytaj u źródła - http://www.justflight.com/support-contact.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Paprykus
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Tarnowskie Góry

Post autor: Paprykus »

Przeglądając foldery znalazłem coś co się nazywa "flightplans" (dokładnie nie pamiętam) i tam są już gotowe plany lotów. W samolocie wpisuje się tylko lotnisko odlotu i przylotu, a plan znajdzie się sam (o ile został już stworzony przez JF)
mumin3k
Cadet
Cadet

Mogę ustawić lotnisko odlotu i przylotu ale nie mogę ustawić żadnego punktu nawigacyjnego między nimi.
Paprykus
Cadet
Cadet

...\Microsoft Flight Simulator X\JustFlight\757Jetliner\JFBoeing_FlightPlans
Tutaj musiałbyś dodać plan lotu żeby pojawił się w samolocie. Ten samolot "wygląda" świetnie, ale jak się zajrzy "pod maskę" to nic specjalnego.
mumin3k
Cadet
Cadet

No do tego zdążyłem dość tylko co z możliwością importu planów zFSX i tworzenia własnych bezpośrednio z FMC?
Paprykus
Cadet
Cadet

"You can open a flight plan in two ways:
1. Load one of the flight plans in the database provided with 757 Jetliner. These flight
plans cover routes between some of the most popular destinations worldwide.
2. Load a pre-made FSX flight plan (which you have generated using the FSX ‘Flight
Planner’ menu)."

U mnie wszystko działa tzn. nie widzę żadnych problemów, plan ładuje się normalnie.
mumin3k
Cadet
Cadet

No właśnie a u mnie FSXowe plany nie działają. Jutro zrobie profilaktyczną reinstalację dodatku, a jak to nie pomoże to porobie screenshoty z FMC gdy próbuję załadować plan z FSX.
ODPOWIEDZ