Problem z FSX, Airbus X, FMC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Problem z FSX, Airbus X, FMC
Siema. Ostatnio pisałem post zanim jeszcze nie kupiłem reszty dodatków, ale teraz je mam i mam następujące problemy i nie wiem jak im zaradzić, a przejrzałem multum stron związanych z nimi i nic nie znalazłem. Mianowicie kupiłem dzisiaj Airbusa X Extended, CLS A330/A340, Drzewiecki Design vol 3, UTX i Rexa. Chciałem polecieć lot próbny w oparciu o poradnik SkyNews Airbusa tylko zrobiłem lot , by przy okazji przetestować dodatek - Ławica - Oslo . Wygenerowałem lot w route finder. Moje następujące problemy to:
1) pare razy scrashowało mi grę jak robiłem FMC, czy też kamerami się bawiłem
2) Zaaktualizowałem FMC Airbusa Navi FMS Data Managerem i mimo wszystko mam także droga wygenerowana przez Route Finder zaczyna się od pkt GINOL , RONEX itp. Lecz gdy chce wklepać SIDy z Departure i odpowiedniego pasa to żaden z tych pasów nie ma sida prowadzącego do jakiegokolwiek z poczatkowych punktów. Mimo poprzedniej aktualizacji FMC.
3) jest taki iż czasem widać mi np pół samolotu, nie widać skrzydeł, same winglety.
konfiguracja sprzętowa:
płyta główna: GA-970A-UD3
procesor: AMD FX-8350 8rdzeni
pamięć: Kingston DDR3 16 GB
karta graficzna: Gigabyte RADEON 7850
karta dźwiękowa: zintegrowana z płytą główną
zasilacz: Jest w porzadku, nie pamietam dokładnie jak się nazywał, ale jest odpowiedni i raczej nie powinien tutaj czegoś psuć.
Oprogramowanie
system operacyjny: WIN 7 x64
symulator (nazwa i wersja): FSX Gold Edition
dodatkowe oprogramowanie do symulatora: REX + Overdrive,
zainstalowane dodatki: Airbus X Extended (1.16), CLS A330/A340 -200/300, DDesign PA vol.3
Ponadto fsx.cfg nie był nigdy modyfikowany, nie mam żadnego enbseries, bo nie działa. Ale jeśli jest coś co moze poprawić grafę to chętnie posłucham. Widziałem tutaj taki post na tym forum, lecz nie do konca wiem np. o cho chodzi w modyfikacji tego fsx.cfg.
Opis problemu opisałem wyżej, chciałbym aby ten problem z Airbusem X się rozwiązał bo nie chciałbym, zeby to były pieniądze wywalone w błoto.
1) pare razy scrashowało mi grę jak robiłem FMC, czy też kamerami się bawiłem
2) Zaaktualizowałem FMC Airbusa Navi FMS Data Managerem i mimo wszystko mam także droga wygenerowana przez Route Finder zaczyna się od pkt GINOL , RONEX itp. Lecz gdy chce wklepać SIDy z Departure i odpowiedniego pasa to żaden z tych pasów nie ma sida prowadzącego do jakiegokolwiek z poczatkowych punktów. Mimo poprzedniej aktualizacji FMC.
3) jest taki iż czasem widać mi np pół samolotu, nie widać skrzydeł, same winglety.
konfiguracja sprzętowa:
płyta główna: GA-970A-UD3
procesor: AMD FX-8350 8rdzeni
pamięć: Kingston DDR3 16 GB
karta graficzna: Gigabyte RADEON 7850
karta dźwiękowa: zintegrowana z płytą główną
zasilacz: Jest w porzadku, nie pamietam dokładnie jak się nazywał, ale jest odpowiedni i raczej nie powinien tutaj czegoś psuć.
Oprogramowanie
system operacyjny: WIN 7 x64
symulator (nazwa i wersja): FSX Gold Edition
dodatkowe oprogramowanie do symulatora: REX + Overdrive,
zainstalowane dodatki: Airbus X Extended (1.16), CLS A330/A340 -200/300, DDesign PA vol.3
Ponadto fsx.cfg nie był nigdy modyfikowany, nie mam żadnego enbseries, bo nie działa. Ale jeśli jest coś co moze poprawić grafę to chętnie posłucham. Widziałem tutaj taki post na tym forum, lecz nie do konca wiem np. o cho chodzi w modyfikacji tego fsx.cfg.
Opis problemu opisałem wyżej, chciałbym aby ten problem z Airbusem X się rozwiązał bo nie chciałbym, zeby to były pieniądze wywalone w błoto.
Ostatnio zmieniony śr 19 mar, 2014 19:59 przez Vapourize, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Uzupełnij informacje, nie wiadomo nic o konfiguracji komputera, symulatora ani dodatków.
viewtopic.php?p=112129#112129
viewtopic.php?p=112129#112129
To prawidłowo, sprawdź na mapie jak wyglądają poznańskie SID-y.2) Zaaktualizowałem FMC Airbusa Navi FMS Data Managerem i mimo wszystko mam także droga wygenerowana przez Route Finder zaczyna się od pkt GINOL , RONEX itp. Lecz gdy chce wklepać SIDy z Departure i odpowiedniego pasa to żaden z tych pasów nie ma sida prowadzącego do jakiegokolwiek z poczatkowych punktów. Mimo poprzedniej aktualizacji FMC.
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Pochodzącą sprzed 2006 roku bazę FS-a można zaktualizować:
viewtopic.php?t=10332
Ona nie ma tu jednak znaczenia - zarówno samolot, jak i Vroute czy Routefinder używają zewnętrznych baz.
viewtopic.php?t=10332
Ona nie ma tu jednak znaczenia - zarówno samolot, jak i Vroute czy Routefinder używają zewnętrznych baz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Bo z tego co słyszałem, to poprawia jakość grafy i takie własnie sprawy.
Teraz np robie ten lot testowy i w FMC pieknie ładnie, ale np ogon mi sie zbugował i nie pokazuje ogona. I nie moge ruszać sterami, góra dół - lewo prawo na klawiaturze. Myszką moge jeśli klikne na Mouse Yoke, natomiast już na klawiaturze strzałkami widać , ze sie rusza lotka, ale wraca od razu do neutralnej pozycji... Co za bezsens...
Teraz np robie ten lot testowy i w FMC pieknie ładnie, ale np ogon mi sie zbugował i nie pokazuje ogona. I nie moge ruszać sterami, góra dół - lewo prawo na klawiaturze. Myszką moge jeśli klikne na Mouse Yoke, natomiast już na klawiaturze strzałkami widać , ze sie rusza lotka, ale wraca od razu do neutralnej pozycji... Co za bezsens...
Ostatnio zmieniony śr 19 mar, 2014 22:23 przez Vapourize, łącznie zmieniany 1 raz.