FS Global 2010
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
FS Global 2010
Witam :-)
Mam pewien problem, otóż po zainstalowaniu fs global 2010 na czysty FS9 nie pojawia mi się on w scenery library. Nie wiem co jest tego przyczyną. Podobnie mam z UT. Raz instalowałem te dodatki na FS 9.1 następnym razem na FSa bez updatu. Kiedyś jak instalowałem te dodatki to były w scenery library a teraz ich nie ma i nie wiem w czym tkwi problem.
Proszę o pomoc :-)
Pozdrawiam
Tomek
Mam pewien problem, otóż po zainstalowaniu fs global 2010 na czysty FS9 nie pojawia mi się on w scenery library. Nie wiem co jest tego przyczyną. Podobnie mam z UT. Raz instalowałem te dodatki na FS 9.1 następnym razem na FSa bez updatu. Kiedyś jak instalowałem te dodatki to były w scenery library a teraz ich nie ma i nie wiem w czym tkwi problem.
Proszę o pomoc :-)
Pozdrawiam
Tomek
i5 9600 KF , MSI MPG Z 390 GAMING PRO CARBON, 32 GB RAM G-SKILL, SAPPHIRE RX 580 8 GB SE, SSD SAMSUNG 850 PRO, WIN 10 PRO 64 bit
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
No w sumie można ręcznie tylko zastanawia mnie dlaczego coś się zmieniło, no ale nic to. A co zrobić z ultimate terrain, bo ten dodatek też mi się pokazywał w scenery library po zaistalowaniu a teraz nie.
i5 9600 KF , MSI MPG Z 390 GAMING PRO CARBON, 32 GB RAM G-SKILL, SAPPHIRE RX 580 8 GB SE, SSD SAMSUNG 850 PRO, WIN 10 PRO 64 bit
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Chciałem jeszcze uzupełnić poprzednią wiadomość, ale widzę że już odpisałeś, dlatego napisze nową. Kolejność wpisów została podana na forum producenta: http://www.simforums.com/forums/install ... 37583.html
Znajduje się tam także wskazówka na temat przyczyny braku automatycznego dodania wpisów do scenery.cfg, inna od mojego przypuszczenia.
Dziękuję za podziękowania
Znajduje się tam także wskazówka na temat przyczyny braku automatycznego dodania wpisów do scenery.cfg, inna od mojego przypuszczenia.
Dziękuję za podziękowania
Witam :-)
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie, czy w scenery library UT powinno mieć wyższy layer od FS Global czy niższy i jeszcze jedno pytanie, jaki layer powinny mieć scenerie np. Stasia Drzewieckiego lub np. mega airport Frakfurt?
Pozdrawiam :-)
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie, czy w scenery library UT powinno mieć wyższy layer od FS Global czy niższy i jeszcze jedno pytanie, jaki layer powinny mieć scenerie np. Stasia Drzewieckiego lub np. mega airport Frakfurt?
Pozdrawiam :-)
-
PZL Belfegor
- Moderator

Przy pojedynczym meshu to bez znaczenia, bo FS wie, że i tak siatka wysokościowa ma być na dole. Mogłeś poszukać przed pytaniem. viewtopic.php?t=10332